A brit televíziós séf ugyan korábban tartott attól, hogy tíz évet öregszik majd, ha lefogy, a burkinis incidens után mégis összeszedte magát, és fél év alatt 20 kilótól szabadult meg. Az ismét soványabb formáit persze megint fekete ruhába bújtatta, de most megint meg meri mutatni derekát és dekoltázsát.

A Nigella Lawson tévés szakácsnő súlya mindig beszédtéma, volt már, hogy túlzottan méretes fenekét nem hagyták képernyőre kerülni. Most ismét az alakja miatt került be a lapokba, fél év alatt ugyanis több ruhaméretnyit fogyott. Míg korábban a brit számozás szerint 16-os (magyar számozás serint 44-es) ruhákat hordott, most már a 12-es (40-es) méretűekbe is belefér – írja a Daily Mail. Az 52 éves híresség ennek örömére egy olyan ruhában jelent meg a minap a londoni Sotheby's aukciós háznál Alexandra Shulman könyvbemutatóján, ami persze kellően kihangsúlyozza az alakját, és hát lényegesen jobban néz ki, mint az a teljes testet fedő fürdőruha (vagyis burkini, ami a burka és a bikini szerelemgyereke), amelyben tavaly fotózták le Ausztráliában.

Nigella Lawson akkortájt azt nyilatkozta, hogy nem szeretne lefogyni, mert attól tart, hogy hirtelen tíz évvel idősebbnek néz majd ki, és állítása szerint elégedett volt a külsejével. Igaz, arról is panaszkodott már, hogy úgy néz ki, mint egy súlylökő. „Természetesen néha engem is elfog a kétely. Minden nőnél előfordul, hogy azt gondolja, nem mehetek emberek közé, borzasztóan széles a csípőm. Megvan az a súly, amivel jól érzem magam a bőrömben. Nem szeretem, ha ennél többet mutat a mérleg, és nem akarok soványabb lenni. Ha lefogynék mondjuk 18 kilót, azonnal tíz évvel néznék ki öregebbnek” – fejtette ki  a súlyától függetlenül mindig slankító feketében járó televíziós séf.

Míg férje, Charles Saatchi egy tojásdiétával szabadult meg 25 kilogrammtól, addig Nigella Lawson érthető módon nem étkezési szokásain változtat, ha fogyni akar, hanem edzéssel. „Szeretem az ételeket, szeretek főzni, így nem tudnám megtagadni magamtól ezt az örömet” – nyilatkozta a híresség, aki többek közt jógával és pilatesszel próbálkozott, és közel 20 kilót adott le. Korábban a házaspár egyébként a vegetáriánus étrendnek is adott egy esélyt, a túlsúlyos műgyűjtő akkor meglehetősen sokat fogyott.

Lawson állítása szerint egyébként nem zavarja, hogy férje tojásokat eszik ahelyett, hogy az ő főztjét tömné magába: „Soha nem állítottam azt, hogy a főzésnek arról kell szólnia, hogy a férfiak kedvére tegyünk. Egyszer egy holland televíziós műsorban megkérdezték, hogy a férfiak szívéhez valóban a gyomrukon keresztül vezet-e az út, és én azt válaszoltam, hogy nem, sokkal lejjebb van a célterület.”