A Nickelodeon gyerekcsatorna díjátadóján már lassan 25 éves hagyomány, hogy a díjátadóra meghívott hírességeket véletlenszerűen iszonyú mennyiségű zöld trutyival öntik le. A díjátadó így mindenkinek szórakoztató, a hírességek aggódhatnak, hogy kapnak-e trutyit, és ha igen, mikor, a gyerekek és a nézők pedig önfeledten röhöghetnek a trutyinak köszönhető vicces pillanatokon. Idén egyébként Selena Gomez, Spongyabob Kockanadrág, Adam Sandler, Taylor Lautner és Justin Bieber is kapott díjat.

A Nickelodeon gyerekcsatorna Kids Choice Awards díjátadója inkább a csatornát néző gyerekeknek fontos, mint a díjat kapó felnőtteknek, de a hírességek nagyon szeretik, mert a díjátadóra ellátogatva könnyen népszerűvé tudnak válni a fiatalok körében. Különösen akkor, ha azok között a hírességek között vannak, akiket a Kids Choice Awards hagyományaihoz híven összetrutyiznak.

Nincs rá jobb szó, a díjátadón minden évben kiválasztanak néhány hírességet, akiket az este legváratlanabb pillanatában jól nyakonöntenek egy csomó zöld trutyival. Persze sokan már számítanak rá, így a szervezők egyre fifikásabb és fifikásabb megoldásokat találnak ki arra, hogy a kiszemelt hírességet tényleg meglepetésként érje a trutyi.

Idén a leghíresebb összetrutyizott híresség Jsutin Bieber, Halle Berry, Heidi Klum - aki zsinórban két évben is kapott trutyit - és a műsorvezető Will Smith volt.

A díjátadót 1988-ban rendezték meg először, és már akkor is volt összetrutyizott híresség, tulajdonképpen neki köszönhető az egész hagyomány. Egy népszerű, kanadai gyerekműsor-vezető, Les Lye volt az, akit az első díjátadón összetrutyiztak. Nagy valószínűséggel azért, mert Lyet a saját műsorában is rendszeresen összetrutyizták, a díjátadó szervezői így tisztelegtek a népszerű műsorvezető előtt.

Az idei díjazottak

A listán főleg Magyarországon viszonylag ismeretlen, és leginkább egyébként is gyerekek körében ismert hírességek vannak. A győztesek teljes listáját erre találja >>>.A legnépszerűbb tévés színésznő Selena Gomez lett. A legjobb rajzfilm címét a Spongyabob Kockanadrág kapta. A legnépszerűbb színész Adam Sandler lett, a színésznőknél Kristen Stewart kapta a díjat. Taylor Lautnert filmes verekedései miatt díjazták, Katy Perrynek a szinkronhangja kapott elismerést. Az énekeseknél Selena Gomez és Justin Bieber kapott díjat.

Az elkövetkezendő években csak egy-két hírességet trutyiztak össze, illetve 1992-ben senkit, mert akkor a közönség kapott egy nagy adag trutyit az ötödik díjátadó alkalmából. A dolog 2001-ben szabadult el. Innentől kezdve teljesen változó mennyiségű hírességet öntöttek le, senki sem tudta, hogy számíthat-e még trutyira.

2001-ben a teljes N'Sync, Tom Cruise, Melissa Joan Heart és Rosie O'Donnell kapott trutyit a nyakába. Idén rekordszámú, összesen tíz trutyizás volt a díjátadón, igaz, a legtöbb híresség a gyerekek körében igazán ismert. A legtöbb A-listás hírességet (tehát főleg filmsztárokat) 2007-ben öntötték le. Ebben az évben Chris Tucker, Jackie Chan, Mandy Moore, Nicole Kidman, Steve Carell, Tobey Maguire, Vince Vaughn, Justin Timberlake kapott trutyit.

A trutyizás 2002-re annyira kinőtte magát, hogy innentől kezdve minden évben bemutatnak egy-egy trutyis mutatványt is. Első évben Dava Mirra BMX-versenyző ugrott biciklijével duplaszaltót egy medencényi trutyiba. Azóta volt bungee jumping a trutyiba, trutyicsúszda, meg Jack Black is, akire kerek egy percig engedték a trutyit.

A trutyi emberi fogyasztásra alkalmas, bár az íze nem lehet túl jó. A Nickelodeon díjátadóján használt recept nem ismert, de az ötletet adó tévéműsorban zöld zselatinból, lisztből és zabkásából készítették. Később babasampont is kevertek hozzá, hogy könnyebb legyen kimosni a hajból, de a gyakorlott letrutyizottak még így is inkább az arcukat fordították a trutyi felé a hajuk helyett, hogy könnyen megszabaduljanak később az anyagtól.