Szórakozott londoni újságírót mentett meg az elgázolástól Ryan Gosling New Yorkban. A megóvott Laurie Penny ezt ki is írta a Twitterre, hogy ezzel egy cikizési lavinát indítson be. Gosling eszerint menőbb, mint Chuck Norris, hisz még a katasztrófákat is képes lenne megakadályozni.

Elképesztő hőstettet hajtott végre Ryan Gosling: pink parókás nőt mentett ki a száguldó New York-i taxik közül. A nő ugyanis kihullott az útra, és majdnem elgázolta egy sofőr, de Gosling odapattant, és megmentette az életét.

A megmentett nő Laurie Penny brit újságíró, aki a Twittere szerint ír az Independentnek, a Guardiannak, sőt még az Al-Jazeerának is, no meg feminista. "Szó szerint, A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN Ryan Gosling megmentett egy autótól. Szó szerint. Ez valóban most történt" - hüledezett a Twitteren. Ebből az is kiderült, hogy a Hatodik sugárúton (6th avenue) kelt át, és londoni lévén rossz irányba kezdte a körülnézést. Egy taxi majdnem kilapította, de Gosling odaszólt: "Hé, vigyázz!" Az eset után egy járókelő lány "szerencsés ribinek" nevezte.

A helyzet ráadásul több szempontból kísértetiesen emlékeztet a Closer (magyarul Közelebb) című film nyitójelenetére, amikor Natalie Portman és Jude Law hosszasan stírölik egymást, ahogy közelednek a járdán. Egy ponton feltűnik, hogy Portman körül mindenki megáll, ő meg vigyorogva sétál tovább - bele a keresztforgalomba. El is üti az autó, persze Law szalad oda elsőként, bár megmenteni nem tudja a szintén pink hajú lányt (ld. a fenti videót).

Gosling az új Norris

Penny bejegyzése után beindult a Twitteren a cikiző hadjárat a Gloss szerint. A legtöbb twittelő a a legyőzhetetlen hős Chuck Norris vicceinek vonalán mozog. Van, aki annak örül, hogy egy gazdag, de bunkó fickóval való házasságtól mentette meg Gosling, egy férfi szerint pedig sokszorozza a kaját. Van aki azt vizionálja, hogy a jövőben majd Goslingot fogják okolni, amiért nem akadályozott meg katasztrófákat.

Az egyik twittelő azonban saját magát akarta fényezni: "Igen, emberek, tudom... Ryan Gosling megmentett egy nőt egy taxitól. Amit nem hallottatok, az az volt, hogy én meg mindkettőjüket megmentettem egy busztól, ami utána jött".