Szerencsére az állatoknál belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, ha beleharapnak, belemarnak vagy belecsípnek egy celebbe. Paris Hiltont egzotikus farksodrója marta meg, Shakirát pedig egy oroszlánfóka kergette el, és akkor még nem is beszéltünk a kanos delfinekről, a harapó farkasról és a szilikoncsöcsbe maró kígyóról.

Sokszor megfordul az ember fejében, mennyivel egyszerűbb lenne állatként létezni, nem gondolkozni, nem gürizni, csak a kajálásra és a szaporodásra gondolni. Mentesülnénk a jogszabályok alól, és annak mennénk neki jogi következmények nélkül, akinek akarnánk. Ezt egyes állatok rendkívül ügyesen kihasználják, és celebeket támadnak be. A teljesség igénye nélküli (és a Hollywood.com segítségével összeállított) listánk sokféle celebállatot és vadállatot is tartalmaz.

Paris Hilton és a farksodró

A legjobb fejnek az a farksodró (angolul kinkajou) tűnik, amit sok más menyét, majom és csivava mellett Paris Hilton adoptált élete csúcsán. Farksodrója 2006-ban unortodox szabadságharcba kezdve belemart az örökös-énekes-dj-nő bal karjába. Baby Luv harapása után Hilton tetanuszt kapott és bekötözték a sebét, a farksodróról pedig nem is hallott többé senki. Pedig nem is ez volt az első húzása, 2005-ben Hilton arcát harapdálta meg.

Shakira és a fóka

A kolumbiai énekesnő szerencsésebben megúszta egy ádáz fóka
támadását
. Shakira épp verette a nyálát a fókára, hogy milyen cuki állat (holott egy bőszme oroszlánfókáról volt szó), mikor a fokvárosi illetékességű emlős nagyokat ugatva megindult felé. Bátyja (nem a fókáé, Shakiráé) gyorsan elrángatta őt a veszélyzónából. Az énekesnő nem sokkal később már vígan fotózkodott pár pingivnnel (ld. a lenti képen). Az pedig megfizethetetlen, amit az esetről kiposztolt a Facebookra: "Valóban életveszélyben voltam, hiszen a fóka nagyon közel volt hozzám. Szerintem a napfényben csillogó Blackberry telefonomat nézte halnak, és azt hitte, hogy cukkolni akarom".

Sarandon és Alba vs. delfinek

Susan Sarandon még az 1970-as években szívott egyet egy delfinnel. Timothy Learyvel meglátogattak egy delfináriumot, ahol bemehettek a medencébe ökörködni a vízi emlősökkel. Sarandon épp haverkodott az egyikkel, amikor annak féltékeny párjánál, Rosie-nál elszakadt a cérna. Rosie kiemelkedett a vízből, haragos hangokat hallatott, és úgy tűnt, megöli Sarandont, akit éppen csak ki tudtak menteni. Így is megsérült a karja, hónapokig gyógyult.

Jessica Albának egészen más sztorija akadt egy delfinnel. Ugyanis egy példány annyira begerjedt rá a medencében, ahogy a férfiak szoktak. "A delfinek izgatottá válnak, még akkor is, ha emberi lény vagy, és nekik hosszú izéjük van... Ezt nem tudtam, míg meg nem bökdösött pár, ami elég durva volt" - mondta a nagypöcsű delfinek által megkörnyékezett Alba.

Morrisey és Mickey Rourke, no meg a kutya

A maró-harapó állatok császárai, a kutyák sem hagyhatók ki e listáról. Tavaly júniusban Morriseyt megharapta egy kutya, és nem is kicsit, eltört az énekes ujja. Hónapokig kellett kezelni, mire meggyógyult. Mickey Rourke kutyája azt nem tűrte, hogy egy ilyen ember lesmárolja. Rourke 2010-ben mesélt róla, hogy bement egy menhelyre kutyát választani magának, és szimpatikus lett neki a Jaw nevű példány. Jaw-t már épp altatni akarták, amikor a színész hazavitte. Első találkozásukkor Rourke puszit akart nyomni a kutyára, amely először morgással figyelmeztetett, hogy nem kéne, majd nem tökölt, harapott. Rourke ajka fölött sebesült meg, két öltéssel varrták össze.

Gingrich és a pingvin

Inkább Amerikában számít celebnek egy amerikai politikus, de a republikánus elnökjelöltségért még mindig (esélytelenül) küzdő Newt Gingrich sztorija elég csattanós. A politikus nagy állatbarát, külön weboldalt tart fenn, amelyen vállalja, hogy pózol állatokkal. Idén tavasszal el is látogatott a St. Louis-i állatkertbe, ahol bemehetett két Magellán-pingvinhez. Az egyik fogta, és meg is csípte a nyulkáló Gingrich-ujjat. Mitt Romney versenytársa megúszta egy ragtapasszal, de rögtön beindultak a találgatások, politikai terrorizmusnak számít-e egy pingvinmarás.

A fosó kígyó és az óriásnyúl

Persze magyar celebekkel is előfordultak hasonló csúfságok. Sári Évát 2009-ben fotózták le pucéran a Playboynak, akkor egy nagy fekete kígyóval együtt vonaglottak. A kígyóra egy ponton azonban rájött a cifra, és majdnem a művésznőre ürített. A kígyószarás után hosszú percekig kellett szellőztetni Sári Éva szerint. Ugyan az alábbi eset nem egy állat, hanem egy műsorvezető támadása, mégis be kell tennünk bónusznak. Tatár Csilla és Kárász Róbert hatalmasat alakítottak a március 9-i Mokkában. Óriásnyulakat hoztak be a stúdióba, amitől Tatár többször pánikrohamot kapott - mint kiderült, korábbi rémálmai miatt

Civilek is áldozatul eshetnek

Az utóbbi években azonban mindenféle embert, nem csak celebeket ért állattámadás. Egy zimbabwei férfi eléggé pórul járt idén, miután átkelt egy folyón Zimbabwéban. Egy krokodil ugyanis megragadta a lába közét, és herén sértette a férfit, aki végül eljutott a kórházba, és túlélte az esetet. Hasonló vadtámadás ért tavaly egy román pásztort is: neki egy hiúz harapott rá a heréire, ráadásul kakilás közben. A férfi csak úgy tudott megszabadulni támadójától, hogy hagyta letépni a bőrt a golyóiról.

Egy denveri műsorvezetőt februárban harapott arcon egy agyonsimogatott kutya, ráadásul élő adásban. Maxot, az argentin dogot korábban egy jeges tóból mentették ki, ezért szerepelt a műsorban. A nő arcát 70 öltéssel varrták össze. A modelleket sem szeretik mindig az állatok: Sophia Thomalla német aktmodell farkasokkal készíttetett fotósorozatot, amikor túl közel merészkedett az egyik állathoz, aki többször belemart a szájába és az orrába. Nem tudni, lett-e maradandó sérülése a modellnek. Az izraeli Orit Fox egy kígyóval janizott, azt hitte, erotikus, amit csinál. A kígyó másképp gondolta, és beleharapott a gigantikus szilikonmellekbe. A modell kapott egy tetanuszt, a kígyó pedig szilikonmérgezésben elpusztult.