Nicki Minajról azt szokás mondani, hogy ő a fekete Lady Gaga. A leginkább botrányos öltözködése miatt emlékezetes énekesnő korábban rájátszott erre, most azonban kicsit terhes neki a hasonlóság. Három szempont figyelembe vételével viszont kiderült, hogy Nicki Minaj gyakorlatilag olyan, mintha Lady Gagának nem telt volna művészsulira.

Külső

Nicki Minajt állítólag baromira zavarja, hogy állandóan Lady Gagához hasonlítják. Ez azért fura, mert korábban kifejezetten rájátszott arra, hogy egy lapon emlegessék napjaink talán legnagyobb sztárjával, de amint megszerezte a kellő ismertséget, terhes lett neki a dolog. Annyi biztos, hogy sem Stefani Germanotta, sem Onika Tanya Maraj nem szeret normálisan felöltözni nyilvános eseményen. Lady Gaga általában ragaszkodik a szőke hajszínhez, Nicki Minaj viszont szereti feldobni ezt mindenféle pasztellszínnel, és amúgy is gátlástalanabbul használja az idióta színkombinációkat. Komoly eltérés, hogy ameddig Lady Gaga gyakorlatilag androgünként mutogatja magát, a lehető legtávolságtartóbb módon, addig Minaj Lil Kimet idéző magasságokban idézi az öntudatos nőt, aki fegyverként használja a pináját.

Háttér

Ameddig Lady Gagának teljesen rendezett családi viszonyai voltak, ami mellett nyilván könnyebb volt a New York-i művészspanokkal kokainozni, Nicki Minaj Trinidadben születetett, és csak később költöztek a városba. Elmondása szerint az apja egy narkós alkoholista volt, aki egyszer meg akarta ölni az anyját, ezért rágyújtotta a házat. Minaj ezért meg is akarta ölni. Ezért tűnhet Lady Gaga talán kicsit ízlésesebbnek is, mivel ő valószínűleg a művészeti suliban tanulta a polgárpukkasztás tudományát, szemben Nicki Minaj-zsal, aki egyszerűen csak szereti a színes dolgokat.

Zene

Nagy hasonlóság, hogy mindkettejük körül érdekesebb a felhajtás, mint maga a tartalom. Zenei jellegzetességeik gyakorlatilag nincsenek, különösen szembetűnő ez akkor, amikor Nicki Minaj énekelni kezd a rappelés helyett, mert akkor egy unalmasabb Rihanna lesz a végeredmény. Mindketten szeretik az ellenőrzésük alatt tartani a dolgokat, és nem támaszkodnak teljes mértékben produceri segítségre.