Arról megoszlanak a vélemények, hogy mennyire segítenek helyretenni a lelki világunkat a plasztikai beavatkozások, főleg, ha esztétikai célból végzik el. A hírességek mindenesetre hiú lények, így közülük sokan fordulnak szakemberhez, hogy utána mindent megbánjanak. Nicole Kidman soha többé nem botoxoztatna, Jessica Simpson az ajakfeltöltéssel nem békült ki, Denise Richards pedig túl nagy mellei miatt akadt ki.

Nemcsak Sarka Kata az egyetlen híresség, aki ma már látja, hiba volt kés alá feküdnie. A rossz minőségű implantátum mellett számtalan oka van annak, amiért egy celeb megbánja, hogy valaha is plasztikai sebészhez fordult. Jó, a többség azért nem ábrándul ki teljesen a szépészeti beavatkozásokból, és legalább egy korrekciós műtét erejéig újra bizalmat szavaz az orvosoknak, sőt!

Nem mellesleg

Úgy tűnik, legtöbben a mellnagyobbító műtéteket bánják meg, nincs ezzel másként Kelemen Anna sem. "Tiszta hülye vagyok, akkoriban lebeszélni nem lehetett, most pedig azt látom, milyen szép az eredeti. Meg akartam felelni a kor elvárásának, ugyanakkor lázadtam. Most már nem lázadok, ma már nem csináltatnám meg a számat, és a melleimet is túl nagynak gondolom" – nyilatkozta Joshi Bharat műsorában. De volt már ezzel így Pamela Anderson (igaz, csak időszakosan), Carmen Electra, Denise Richards, Sharon Osbourne, Szűcs Judit, Zalatnay Sarolta és Kourtney Kardashian is. Ő 22 évesen vállalkozott ilyen műtétre. Kár volt. „Egyszer csak a fejembe vettem, hogy megcsináltatom, és nem lehetett lebeszélni róla. Nagy butaság volt. Nem éreztem, hogy a testemhez tartoznának. Ha jobban utánanéztem volna, akkor nem nagyobbíttattam volna meg a melleimet.”

Fő az őszinteség

A legnagyobb beismerés talán Nicole Kidmané volt. Mindenki sejtette, hogy botoxoztat, de a szoborarcú színésznő csak hallgatott és hallgatott, majd egyszer mégis kibukott az igazság. "Csomó mindent kipróbáltam, de a testedzésen és egy jó diétán kívül semmi nem segít. Még botoxot is használtam, de nem tetszett, ahogy kinéztem utána. Most, hogy abbahagytam, újra tudom mozgatni a homlokomat".  Azt ugyan Courteney Cox is elismerte, hogy botoxoztatni kicsit gáz, de ő ennek ellenére nem tud lemondani erről a módszerről. „Egyszerre fantasztikus és borzalmas. Furán érzem magam, ha nincs mimikám. Egyszer, amikor túlzásba estem, úgy éreztem, mintha a bőröm lenne a börtönöm” – nyilatkozta a Jóbarátok sztárja, aki most már sokkal ritkábban injekcióztat magába idegmérget. Kolléganője, Jennifer Aniston vele ellentétben remélhetőleg jobban tartja magát ígéretéhez.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy VV Dya hogyan vélekedik a kamerák előtt lefolytatott ajakfeltöltéséről, de az éppen nagyon terhes, mellben egyébként is erős Jessica Simpson biztos, hogy megbánta. „Nagyon kamunak nézett ki, nem tetszett. Négy hónap múlva mindenesetre már nyoma sem volt, a szám visszanyerte eredeti formáját” – nyilatkozta az énekesnő, aki talán még így is jobban járt, mint Lisa Rinna, akinek nehezére esett elismerni, hogy szája ordenáré vastag lett.

Tanulj a hibámból!

Kathy Griffin női humorista is volt olyan hiú, hogy befektessen egy kis zsírleszívásra. Mondanunk sem kell, hogy az eredmény borzasztó lett, és mások okulására közzé is tette a fotókat. „Szeretném, ha minden nő, aki Jennifer Anistonra szeretne hasonlítani, tudná, hogyan is néz ki mindez” – figyelmeztetett Griffin, akinek korábban orrműtétje is volt, de legnagyobb bánatára ez nem lendítette előre a karrierjét. Ugyanígy van ezzel Jamie Lee Curtis is: „Volt zsírleszívásom és jártam botoxkúrára is. Tudják mi az igazság? Egyik sem használt. Senki nem mondta, hogyha az egyik helyről eltűnik a zsír, akkor megjelenik egy másik helyen”. Jennifer Grey is megbánta, hogy megműttette az orrát, a beavatkozás után ugyanis teljesen megváltozott az arca.  „Ismert színésznőként toltak be a műtőbe, és egy senkiként jöttem ki onnan” – nyilatkozta a Dirty Dancing főszereplője, aki azért csak visszaszivárgott az ismert emberek közé.

Nem bír magával

“A testem egyes részei rosszabbul néznek ki, mint a műtét előtt. Nem ezt vártam. Jó lenne, ha nem ilyen ‘műanyag nő' lennék, mint aminek hívnak. A műtétek tönkretették a karrierem és a magánéletem is, és csak negatív hatással voltak mindenre. Néha szeretnék beugrani egy időgépbe és meg nem történtté tenni az egészet. Ehelyett úgy érzem magam, mint Ollókezű Edward” - panaszkodott a Life&Style magazinnak Heidi Montag, aki később kitalálta, hogy még több plasztikai beavatkozásra vágyik. “Most nem érzem, hogy rám férne a plasztikázás. Nyilván, ahogy öregszem, ismét a kés alá fekszem majd” – szögezte le. Hozzá hasonlóan Pete Burns sem bír magával, hiába a sok szenvedés, az anyagi csőd, nem hajlandó lemondani a szépészeti beavatkozásokról. A nagy számok törvénye alapján Joan Riversnek is voltak rossz élményei. Amikor például zsírleszívásra szánta magát, nem nézett utána kellő alapossággal a doktornak, és nem is lett valami túl szép az eredmény. Na jó, a 739 beavatkozásba ez is belefér.

A bűnbánó sztárok közül viszont Kurt Cobain özvegye a csúcstartó, ő ugyanis több beavatkozást is megbánt, szerinte hiba volt feltöltetnie a seggét, az ajkait és jobb lett volna, ha az orrához sem nyúl senki. Persze lehet, hogy Tara Reidet sokkal jobban megviselték az elfuserált műtétei. ”Sírva könyörögtem a fotósoknak, hogy ne tegyék közzé a fotókat, de mégis megtették. A legcsúnyább mellű hírességként emlegettek” – nyilatkozta az Amerikai pite szőkéje, aki egy évig járt terapeutához, hogy valahogy túl tegye magát a történteken.

És a férfiak

Nem újdonság, hogy most már a férfiak is kés alá fekszenek, ha úgy hozza a sors, és persze köztük is vannak bőven, akik megbánják, hogy megoperáltatták magukat. Nem meglepő, hogy a nagy visszatérő, Mickey Rourke is közéjük tartozik. Mint elmondta, a legtöbb beavatkozásra a bokszolás során szerzett sérülései miatt volt szükség, de sajnos nem a megfelelő szakemberhez fordult. David Gest koncertszervezőt is elkapta a gépszíj. Állítása szerint Michael Jackson vette rá, hogy forduljon plasztikai sebészhez, és innentől nem volt megállás. Az énekes javaslatára megműttette az orrát és két arcfelvarrása is volt, majd teljesen önállóan úgy döntött, hogy implantátumokat pakoltat az arcába. Amikor viszont belenézett a tükörbe, majdnem elájult. Azóta megpróbálta helyrehozatni a károkat, és egyáltalán nem hibáztatja Jacksont, tudja, hogy ő volt hülye.

Ön bánt már meg szépészeti beavatkozást?

Kenny Rogers, az ismert countryénekes nem tagadta, hogy több plasztikai beavatkozása is volt, de amikor sebésze egy állandóan csodálkozó tekintetet varázsolt neki, nem volt tőle boldog. „Bárcsak ne csináltattam volna meg. A régi képeket nézve a tekintetem sokkal több melegséget sugárzott és ez hiányzik” – nyilatkozta Rogers, aki megállapította, az ember bizony néha rossz döntéseket hoz, így járt. A Kardashian-lányok mostohaapja, Bruce Jenner szintén ráfázott az orrműtétjével és arcfelvarrásával. „Sajnos az eredmény nagy csalódás volt Bruce számára és a sajtó azóta is gonoszkodik vele emiatt” – írta Kim Kardashian a blogján. Jenner azóta megpróbált javítani a külsején, és az újabb beavatkozások eredményét természetesen a családi valóságshowban mutatta be.