Az elmúlt hetekben felbukkant szolimániás anya újra aktuálissá tette az önbarnítózó sztárokat, akikből már egyre kevesebb van. Victoria Beckham már cikinek tartja, Lindsay Lohannek saját barnítómárkája van, mégsem narancssárga mostanában, csak Snooki és Katie Price állja a sarat. De azért ez nem volt mindig így!

Nagy felháborodást keltett az elmúlt hetekben feltűnt Patricia Kentcil, aki szoláriumba vitte ötéves kislányát. A felháborodás mostanra nagyjából elült, és maradt az, hogy Kentcil szoláriumfüggő, méghozzá annyira, hogy mostanra teljesen természetellenesen barna lett a feje.

Az ő sztorijára reagált a napokban Twitteren Kim Kardashian, aki poénból lekente magát barnítókrémmel.

A barnítókrémes önbarnítás a hírességek körében egy időben nagyon népszerű volt, mostanra viszont ciki lett, többek között azért, mert néhány csekély értelmű híresség túlzásba vitte a használatát, és boldogan pózolt szép narancssárga színben, egészen furcsán leégett embert imitálva.

Victoria Beckham például egy időben kifejezetten szerette az instantbarnaságot, nem kellett szoliba járni, se napozni, az ember mégis sárgásbarna színben pompázhatott, amikor csak akart. Két éve viszont már ő is azt mondta, hogy leszokott a krémről, mert közönségesnek tartja.

Lindsay Lohan 2009-ben még saját barnítókrémet dobott piacra, sőt, rendszeresen jelent meg narancs fejjel és jóval fehérebb bőrrel a teste többi részén, azóta viszont ő is felhagyott ezzel. A krémet ugyan még lehet kapni a Sephoránál, viszont már csak az eredeti ár feléért.

Charlie Sheen exe, Denise Richards pedig 2008-ban magyarázta még büszkén, hogy otthonában van barnítósprét permetező zuhany, hogy ki se kelljen mozdulnia, ha egy kis azonnali barnaságra vágyik. Az utóbbi 1-2 évben viszont nála sem jellemző már, hogy furcsán sárgán fotóznák le.

Magyar vonalon nincs nagy hagyománya az önbarnításnak, a közelmúltból egyedül Tóth Gabi egy tévés fellépése maradt meg, amikor még Till Attilával közösen a Nagy Duettben szerepelt a szokásostól teljesen eltérő bőrszínnel.

Az önbarnításnak ugyan leágazóban van, de két nemzetközileg ismert híresség azért állja a sarat. Az egyik a Jersey Shore-ból megismert Snooki, akivel mi annyira nem szoktunk foglalkozni, de ha lehetne az önbarnításnak nagykövete, akkor a realityszereplő lenne az. A másik Katie "Jordan" Price, akiről művészet olyan képet csinálni, hogy nincs bebarnítva, annyit használja.