A Megasztár 6 győztese is érezte, hogy Szakos Andrea az, aki jobban megszorongatja, bár Radics azt mondja, az össze többi énekesben is látta a vetélytársat. A tizenöt éves lány nem százszázalékosan elégedett a teljesítményével, úgy véli, mindössze két-három produkcióban hozta ki magából a maximumot. A hírekkel szemben külföldi megkeresésről még nem tud, az viszont biztos, hogy nem folytatja az iskolát: magántanuló lesz, és műsorvezetőnek készül.

Ugyan már az első adás után szinte mindenki számára egyértelmű volt, hogy Radics Gigi nyeri meg a Megasztár hatodik, és nagy valószínűséggel utolsó szériáját, a tizenöt éves énekesnő ebben egyáltalán nem volt biztos, sőt, az összes versenyzőben meglátta a vetélytársat.

„Igazából már az elejétől kezdve Andira tippeltem, hogy ő biztosan bent lesz a döntőben. Tőle féltem a legjobban, de egyébként mindenki mástól is, hiszen különféle érdekes karakterek voltak ebben a szériában is, úgyhogy volt mitől tartanom” – magyarázta a Velvetnek Radics, aki mint mondta, még mindig nem tudja felfogni, hogy a közönség őt ítélte meg az Év Előadójának.

Apja a leghitelesebb kritikusa

A Megasztár idei győztese annak idején tizenkét évesen jelentkezett először a tehetségkutató produkcióba, majd később az ötödik szériából az élő adás előtti párbajon hullott ki. „Ha most a top 12-ből esek ki, akkor szerintem már nem igazán próbálkoztam volna a jövőben, de ha az elején, akkor biztos vagyok benne, hogy folytatom, és nem adom fel. Hál’ istennek még soha nem éreztem úgy, hogy abba kell hagynom az éneklést, mindig túltettem magam az esetleges csalódásokon. Amikor kiestem a Megasztár 5-ből, két hétig nagyon fájt a szívem miatta, de azt is túléltem, segített a családom, és a környezetem. Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy jelentkezem a hatodik szériába is, és úgy látszik, nagyon jó döntés volt. Számomra mindig is a Megasztár volt a favorit, az elejétől kezdve néztem, pedig még csak hat-hétéves lehettem, amikor Tóth Vera megnyerte az elsőt. Persze tudtam, hogy emellett vannak mindenféle tehetségkutatók, de valahogy eszembe sem jutott máshová jelentkezni.”

Radics Gigi szerint idei sikerének titka az lehet, hogy az ötödik széria óta felnőtt és érettebb lett. Mindemellett hozzáfűzte, nagyon örül az olyan visszhangoknak, hogy Magyarországon még nem volt hozzá hasonló színvonalú énekesnő, de tudni kell róla, hogy apja véleményére ad a legjobban. „Ő tudja, hogy mi nálam a maximum, és ehhez állítja fel a mércét. Mindig megkérdezem tőle, hogy most milyen voltam, milyen volt az előadás, ő pedig mindig megmondja a frankót, hogy mi volt jó és mi nem. Volt egy-két adás, amikor kicsit csalódottan mentem le a színpadról, mert éreztem, hogy ez nem sikerült olyan jól, mindemellett pedig két-három olyan előadás is volt, amikor tényleg kihoztam magamból a maximumot.”

Média szakra vált

A tehetségkutató műsorban párra is lelő megasztáros után a hírek szerint már több amerikai producer is érdeklődik, és bár Radics még semmi konkrétumot nem tud, határozott elképzelései vannak arról, milyen esetben fogad el egy külföldi lehetőséget: „Nagyon örülnék neki, ha ez így lenne, de még nem nagyon tudok külföldi érdeklődésről, hiszen a Tv2-höz mennek az ilyen felkérések. Az biztos, hogy sokat fog számítani, hogy milyen zenei stílusban, milyen irányba mennénk el, ezek számomra nagyon fontos dolgok.”

Hozzátette, családjával úgy döntöttek, hogy majd csak szeptemberben kezdi el az iskolát, de akkor is csak magántanulóként. „Ráadásul lesznek mindenféle változások ezen belül is, hiszen eddig közgazdaságtanra jártam, de meggondoltam magam, és inkább a média szak felé kacsintgatnék. Nagyon szeretném, ha a jövőben bebizonyosodna, hogy valóban szükség volt magániskolára váltani, vagyis, nagyon szeretném, ha tényleg annyi fellépésem lenne, amennyi mellett egy normál iskolára nem jutna időm.”