A pár órával később kezdődő Playmate-avatás miatt nagyon gyorsan zavarták le a Miss Bikinit, hiszen sokaknak mindkettőn jelenése volt. Minidráma így is volt, összejött egy sírás, Hajdú Péter mossa kezeit.

Azt már tegnap megtudtuk, hogy mennyire tehetségesek, esetleg mennyire tehetségtelenek a Szépségkirálynő nevű TV2-s támadás szereplői, második alkalommal már sokkal élvezetesebb helyzet állt elő, hiszen már csak azt kell eldönteni, melyik versenyző a legszebb bikiniben.

Mivel a Miss Bikini egy napra esett az Év Playmate-jének járó díj idei átadásával , ezért kissé meg kellett siettetni a dolgot. Hajdú Péter például mindenhol jelen volt, de hát neki ott a helye, ahol szép lányok vannak.
A próbafelvonuláson nagyon jól kiderült, hogy a résztvevő lányok megtanultak járni, illetve kiderült, hogy a dubstep annyira mainstream lett, hogy már az egy óráig megállás nélkül ismételt vonulási dalban is helyet kapott egy pár percnyi ilyen ütem. Mindenesetre segített a próba, az egyik versenyző például járás közben jött rá, hogy véletlenül elkezdett rágózni korábban.

“Amelyik zsűritag nem jön be, az nem zsűrizik, két perce van mindenkinek” - osztotta ki katonásan a parancsokat Hajdú, akin tényleg látszott az akarás, hogy bele tudja zsúfolni napjába mindkét segges-melles rendezvényt. A herceghalmi szállodában zajló versenyre jelentkezett lányok tényleg nyerni akartak, volt, aki annyira kerek segget hozott össze magának, hogy a tompora Nicki Minajéhoz hasonlóan elkezdett külön életet élni, addig gömbölyödve, ameddig viselője számára valószínűleg teljesen ellehetetlenítette a háton alvást.

A dekoratív versenyzők más és más módszerekkel próbálták kivívni az elsőséget. Volt, aki a kamerával szemezett, volt, aki a semmibe nézett, és volt, aki a leginkább a Bed Beachen tapasztalható nézéssel traktálta a zsűrit. Az a fajta nézés ez, amiből szinte kiolvassa az ember a kérdést: “Melyikőtöké az a Ferrari a parkolóban?”

Miután kiderült a két kieső neve, elindult egy kisebb dráma. Ez abban nyilvánult meg, hogy Hajdú Péter magyarázkodott, miszerint ez nem az ő döntése, Doviscsák Bettina és Molnár Viktória Zita pedig egy gyors sírással körítve nyugtázták, hogy számukra véget ért a verseny. A kevés igazán megható pillanat között mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a versenyzőtársaik elállták az utat a fotósok és kamerások előtt, nehogy nyoma maradjon az érzelmek kitörésének.

A vonulás után kaptunk egy kis grátiszt is, aminek keretei között megtekinthettük a szálloda medencéjénél fekvő lányokat is, ahol pózoltak még egy sort az épp ott úszó óvodáscsoport legnagyobb örömére, a mi úszóleckéink régen sokkal kevésbé voltak látványosak.