Az Eurovízión a 24. helyig jutott Compact Disco szerint nem a dalukkal volt a gond, hanem sokat romlott az ország megítélése. Ahhoz, hogy egyszer nagy sikert érjünk el, leginkább az embereknek kéne megváltozniuk.

“Most, hogy az egész verseny lezajlott, már jól érezzük magunkat. Mi tisztában voltunk vele, hogy miről szól az Eurovíziós dalverseny, de bíztunk benne, hogy a dalunk szövege át tud hatolni a nemzeti korlátokon. Sajnos még nem tudott, és ezúttal is a nemzeti hovatartozás befolyásolta a dalverseny végeredményét” - mondta a Velvetnek Bérczes Ádám, az Eurovízión Magyarországot képviselõ Compact Disco menedzsere.

Bár az elért 24. hely nem túl szép, de ez nem feltétlenül a zenekaron múlt. “Aki ért valamit a zenéhez, az láthatta, hogy kevés igazán színvonalas produkció volt, de a svéd és magyar előadás köztük volt. Ha ez egy valódi dalverseny lenne, jobb helyen végzünk. Akár az országok külügyminiszterei is felkonferálhatták volna a pontszámokat. A svédek győzelme teljesen indokolt, nagyon jó zene.”

Bérczes szerint az országon múlik leginkább, mikor érünk el kiemelkedõ helyezést az Eurovízión. “Az kell, hogy az ország európai megítélése változzon, ehhez pedig legelőször az szükséges, hogy a magyarok megítélése változzon önmagukkal, egymással szemben. Ameddig az országban nincs pozitív légkör, addig ne várjuk, hogy kint pozitívan vélekedjenek rólunk. Felesleges a nyugati hatalmakat vagy a szlávokat hibáztatni, Rúzsa Magdi Helsinkiben kilencedik lett, öt év alatt ennyit változott az ország külső-belső megítélése” - mondta az itthoni problémákról.

A komoly megterhelést jelentő Eurovízió után nem áll le a Compact Disco, jelölték őket a Bravo Otto és a Viva Comet díjakra is, és persze jönnek a nyári fesztiválok, ráadásul klipet is forgatnak. “Beindultunk külföldön is, Németországban a legnagyobb elektronikus rádió, a Sunshine FM kezdte el játszani a dalunkat például. Nagyon bízunk benne, hogy a fesztiválszezon után összejön egy teljes külföldi turné. Nem feltétlenül európai, hanem inkább ázsiai. Látjuk, hogy nem feltétlenül kell magunkat nyomni nyugatra, keleten sokkal pozitívabban fogadnak minket, a négy legnagyobb orosz adó is rotációba rakta a dalt. Mi arra megyünk, ahol szívesen látnak minket” - vázolta fel a zenekar jövőbeli terveit.