Többek közt Hugh Laurie, Sean Penn, Jean-Paul Belmondo és Antonio Banderas sem engedett még a nyomásnak, és egyikük sem fordult plasztikai sebészhez – vagy csak nem látszik rajtuk egyáltalán. Az említett színészek jól példázzák, hogy az évek múlásával a férfiak egyre sármosabbak, és semmit nem veszítenek a korral, szemben azokkal, akik a szikét és a botoxot választották.

A férfiak a plasztikai műtétekkel a sármjukat veszíthetik el, legalábbis ezt bizonyítja az alábbi két galéria. Az elsőn azokat a színészeket gyűjtöttük össze, akik plasztikáztattak, a második galériában pedig azokat, akik nem akartak mindent megtenni az örök fiatalságért – vagy legalábbis annyira jó a plasztikai sebészük, hogy semmi nem látszik rajtuk. Dr. House, azaz Hugh Laurie tökéletesen példázza, hogy az évek múlásával a férfi egyre sármosabb lesz, de például szerkesztőségünk női szerint Zidane is ezerszer jobban néz ki, mint évekkel ezelőtt.

Egy-egy szerepért akár 30 kilónyi súlyfelesleget is elvállalnak a színészek, azonban az már elvárás, hogy a vörös szőnyegen újra a legjobb formájukban mutatkozzanak – ez nem csak a színésznőkre vonatkozik, hanem a színészekre is, akik az étrenden és a testmozgáson kívül plasztikai beavatkozásokat is bevállalnak.

A napokban gyakorlatilag azonnal kipofázta valaki Bruce Willisről, hogy ránctalanított budapesti forgatása idején. A színészről 2009 óta pletykálják, hogy rendszeresen botoxoztat. A nyomás, pontosabban az, hogy éveken át hatalmas sármőrnek, szexikonnak számított ő is, valószínűleg elég nagy ahhoz, hogy szépészeti beavatkozásoknak vesse alá magát.

Michael Douglas is híres az arcfiatalításról, ahogy John Travolta, Robert Redford, Al Pacino és Paul Newman is. Tom Cruise pedig gyakorlatilag az elmúlt 20 évben semmit nem öregedett. Mickey Rourke sem maradhat ki az egykori sármőrök sorából, azonban ő nem a kor miatt, hanem a bokszmeccsek miatt feküdt kés alá.

Hugh Laurie mellett Jean-Paul Belmondo, Sean Penn, Robert DeNiro, Richard Gere és Antonio Banderas azok, akik méltósággal öregednek, és jól is áll nekik. Egyikük sem botoxoztat, legalábbis nem látszik rajtuk, DeNiro többször is nyilatkozta már, hogy elítéli a plasztikáztatást.

Plasztikáztassanak vagy sem a férfiak?