A színész a Kálvin téren forgat, ami miatt elég sok mindent lezártak a környéken. Az akcióhős rettegheti a magyar könyvtárosnők és vizsgázók bosszúját!

Bruce Willis most éppen a Kálvin téren és környékén forgat. Emiatt a Reviczky utcát a metróaluljárótól a Szentkirályi utcáig, vagyis teljes hosszában lezárták. Az Ötpacsirta utcába sem engednek be senkit, csak a Pollack Mihály téren és a Múzeum, illetve a Baross utcában lehet közlekedni.


Nagyobb térképre váltás

A Reviczky utcában két fontos kulturális intézmény is van: a Károli Gáspár Református Egyetem, illetve a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az ide igyekvők mindennapjait és ügyintézését alaposan megnehezíti a rengeteg lezárt utca, amelyet biztonsági őrök és rendőrök együtt felügyelnek. Belógni persze lehet, ha a járókelő elég határozottan közli, hogy a könyvtárban vagy az egyetemen van dolga. Utóbbi esetben jól jön az ünneplő öltözet, vizsgaidőszak lévén.

"Éljen Bruce Willis, egytől vizsgázom, ha akkor áll neki robbantgatni, mérges leszek" – mondta el a Velvetnek egy hallgató. Hozzátette, egész héten lesznek még szóbeli vizsgái, úgyhogy reméli, hogy az akcióhős jól fog viselkedni. Egy államvizsgázótól is érdeklődtünk, mit tapasztalt a színészből. "Színét sem láttam, de nem bánnám, ha bejönne a záróvizsgámra, akkor talán jobb esélyekkel indulnék." Az egyetemen dolgozók arról számoltak be, minden nap többször is harcokat vívnak azért, hogy munkahelyükre jussanak. Náluk sokkal sarkosabb véleményt fogalmazott meg egy könyvtárosnő. "Most komolyan, ennyi cuccal a kezemben járjam körbe a tömböt? Hát, ha szembe jön a Bruce Willis, én úgy megpofozom!"

A Kálvin téren, mint az bizonyára sokan észlelték, felhúztak egy szovjet emlékművet, illetve egy büfét , néhány asztallal és székkel. A boltok többsége cirill betűs táblát kapott, így a gyógyszertár is. A tér sarkára – a kerítés mellé – egy telefonfülke is került, a kellékeseknek pedig arra is volt gondja, hogy néhány cirill betűs hirdetést ragasszanak a lámpaoszlopra.

Willis állítólag csak a délutáni órákban kezdi a munkát. Ha rá kíváncsi, nézze meg korábbi galériánkat a forgatásról, esetleg a szigorú arccal lépcsőző Willist, esetleg a film majdnem meglimuzinoztatott szabóját. Vagy az alábbi videót, amelyben az látható, ahogy a színész átrepül a Duna fölött.