Katie Holmes New Yorkig futott a válási papírokkal, nem véletlenül: ott jobb eséllyel nyeri el egyedül lánya, Suri felügyeleti jogát. A színésznő ugyanis attól tart, hogy Tom Cruise a Szcientológia Egyházának befolyása alá vonja Surit. Az exférj emellett az ottani adózással is csúnyán megszívhatja.

Nem mindegy, hol válik el Katie Homes és Tom Cruise: utóbbi csúnyán ráfázhat, ha neje sikerrel jár, és a döntést New Yorkban mondják ki. A TMZ szerint az ottani adók borzasztóan magasak, ami komoly problémákat okozhat a színésznek. Cruise még a látszatát is igyekszik elkerülni annak, hogy ő és felesége valaha is éltek ott. A lapnak azonban kezébe került egy szerződés, amely szerint New York-i lakásukat Holmes nevére írta, a feltevések szerint pedig ennek célja épp a magas adók elkerülése volt. Most viszont az asszony arra használja a lakást, hogy ottani lakosként New Yorkban válhasson el.

Holmes a kizárólagos gyerekfelügyeletre hajt

Katie Holmesnak ráadásul azért is kedvezne a helyszín, mert az ottani családjogi törvények szerint nagyobb eséllyel ítélik neki a kizárólagos gyermekfelügyeletet, mint Kaliforniában. (A New York-i családjogi törvények jellemzően nem adják meg a lehetőséget a szülőknek, hogy közösen gyakoroljanak felügyeletet, mert azt tartják, a véget nem érő konfliktusokat a gyermek szenvedi meg.) Az asszony attól tart, hogy közös felügyeleti jog esetében Cruise a Szcientológiai Egyház befolyása alá vonja a gyermeket.

Az asszony szülei örülnek

Mindeközben Holmes szülei, Martin és Kathleen Holmes bánkódnak amiatt, hogy lányuk és Tom Cruise szétment, de örülnek, hogy visszakapják a lányukat. A szülők ellenezték, hogy lányuk házasságot kössön a színésszel, és megkönnyebbültek, hogy útjaik öt év után szétválnak – írta a Female First.

„Martin és Kathleen nem örülnek annak az érzelmi zűrzavarnak, amin Katie most átmegy, és aggódnak amiatt, hogy egyedülálló szülő lesz, de gondoskodnak róla, hogy lányuk ne érezze magát egyedül, és ne legyenek anyagi gondjai” – magyarázta egy állítólagos közeli ismerős. „Mindketten erősen ellenezték a házasságot, de Katie felnőtt nő volt, és ők nem tudták megakadályozni, hogy azt tegye, amit a szíve diktál. Nehéz volt számukra az elmúlt öt év – nézni, ahogy Katie-t Tom irányítja, és féltek attól, hogy teljesen elveszíthetik lányukat.”

A nagyszülők most az elhidegült pár közös gyermekéért aggódnak. „Az igazi gondot most Suri jelenti. Próbálja megérteni, pontosan mi is történik, és magától értetődően azonosul most anyja érzelmeivel. Katie szülei annyi szeretetet és támogatást adnak lányuknak és unokájuknak, amennyit csak tudnak, hogy megkönnyítsék a folyamatot” – tette hozzá a forrás.

Hol volt, hol nem volt

A pár hetven milliót érő házassága öt év után futott zátonyra, miután már tavaly szárnyra keltek olyan hírek, hogy Holmes beadta a válókeresetet. Ez kacsának bizonyult, de a jelenlegi helyzetet tekintve valószínűleg volt alapja a dolognak. Katie Holmes 2006 novemberében mondott igent az akkor negyvennégy éves színésznek, így ő lett Cruise harmadik felesége Mimi Rogers és Nicole Kidman után. Ugyanebben az évben született közös lányuk, Suri is, aki egyben a színész első biológiai utódja a két örökbefogadott gyereke után. Cruise mániáját, a szcientológiát már itt ráerőszakolta feleségére, akinek csendben kellett szülnie, bár az információk szerint legalább fájdalomcsillapítót kaphatott. Ahhoz képest, hogy a házaspár korábban a bulvármédia hasábjain élte magánéletét, lányuk létezését még kétségbe is vonták, Surit ugyanis négy hónapos koráig nem mutatták meg a nyilvánosságnak.

Aztán a cikicunami folytatódott: az ausztrálok a színészt választották meg a legszexistább sztárnak, legfőképp amiatt, ahogy feleségével bánik a szcientológia nevében, pár nappal később pedig Suri bronzba öntött szarától kapott frászt az egész világ. A gyerekre egyébként már alig egyévesen rászállt a divatszakma, és ahogyan azt előre meg lehetett jósolni, ugyanolyan divatmajom lett, mint az anyja, tavaly már harmincmilliós cipőgyűjteménnyel rendelkezett. A túlzásokba ezen a téren a szülők is beleestek, akik több alkalommal is képesek voltak összeöltözni, ezzel szemben az is köztudott volt, hogy külön alszanak.

2009-ben egy ideig az a hír is járta, hogy Holmes terhes, ezt viszont nem sokkal később az asszony cáfolta, majd úgy nyilatkozott, még mielőtt ismét szülne, szeretne egy sikeres filmet forgatni. Cruise karrierje mindeközben töretlen, az ötven éves színész lehet a Hét mesterlövész című klasszikus western újraforgatott változatának főszereplője. mindemellett pedig még mindig reménykedik a Top Gun folytatásában is.

Ez már csak pletyka

Katie Holmes azért többet remélt ettől a házasságtól. 2008-ban egy ex-szcientológus úgy nyilatkozott, hogy a színésznőt maga az egyház választotta ki Cruise-nak, miután a vezetőnek a színész arról nyafogott, hogy nincs szerencséje a nőkkel. Jennifer Garner, Scarlett Johansson és Jessica Alba voltak az elsők, akiket megkörnyékeztek, ám ők nem éltek a lehetőséggel (amely a hírnév mellett azért elég sok pénzzel járt). Holmes állítólag szerelemből ment hozzá, de a következő hetekben-hónapokban még elég sok minden kiderülhet az ügyről. Már csak azért is, mert maguk a szcientológusok is remekül szórakoznak a celebjeiktől kizsarolt információkon. Talán még nyilvánosságra is hozzák azokat.