Az előadó nem szereti a mocskot, viszont nagyon szereti a kubaiakat, sokat segített Zalatnaynak, pár rajongó pedig már elpártolt a zenéjétől, hogy a latin vonalon haladjanak tovább.

Bár Delhusa Gjon valójában augusztus 9-én született, az a kilenc nap eltérés igazán nem akadályozhatta meg a zenész barátait és rajongóit, hogy jól megünnepeljék a születésnapját. A nagy eseményre tartva azon gondolkoztunk, mit tudhat a magyar társadalom nagy része Delhusa Gjonról, már azon kívül, hogy metroszexuális, és persze hogy van egy nagyszerű közös dala Fekete Pákóval. Arra jutottunk, hogy Delhusa legfőbb jellegzetessége a latin dolgok iránti perverz vonzódás, ő az a fajta ember, aki tényleg nem akar valamit bedobni a bárpultba, amikor már negyedik órája megy ugyanaz a kongaritmus. Hiszen arra salsázni is lehet.

Mire ez a gondolat kialakult, meg is érkeztünk a Barrio Latinóba, ahol olyan bulit szerveztek, amilyet valószínűleg mindig is szeretett volna. Tehát mindenhonnan árad Kuba, a vendégek nagy része spanyolul is tud, ráadásul szól a zene, amire elő lehet vezetni a mozgást, amit csak ő tud.
“Közvetlen, nagyon jó ember. Segítőkész, amikor Zalatnay Sarolta börtönbe került, ő volt az egyetlen, aki támogatta, elkísérte. Próbált segíteni, amivel tudott” - mondta a Delhusára várakozás közben egy nő, aki egy szál rózsát szorongatott, hogy odaadhassa az ünnepeltnek.

Mikor belépett Delhusa, szinte megfagyott a levegő, átértékelődött minden, de leginkább abból lehetett következeni a nagy pillanat megtörténtére, hogy a Happy Birthday csendült fel, természetesen salsásítva. Delhusán nem fog az idő, látszik az a metroszexuális életmód, ráadásul olyan elánnal táncoltatott meg gyorsan mindenkit maga körül, mintha a huszadikat ünnepelte volna. Meg is kérdeztük, mi a titka ennek a hosszan tartó sikernek: “A Velvetnek nem nyilatkozom, mert mocskot csinál” - válaszolta kérdésünkre az ünnepelt, aki kis pihenőkkel végigropta az estét.

Ezért inkább a vendégeket kérdeztük meg, mit szólnak hozzá, hogy egy ilyen állócsillag születésnapjára keveredtek: “Egyáltalán nem tudom, ki az a Delhusa Gjon” - indított erősen egy vendég, aki külföldi barátjával érkezett a meghirdetett salsa estre. Találkoztunk azért más vonallal is, valaki kifejezetten rajong az énekesért: “Én elsősorban a zenéjét szeretem. A hangzásvilág, az előadásmód, és ahogy hat a közönség felé” - foglalta össze egy másik bulizó, mit is ad neki az ünnepelt zenéje, ami egyébként a buli alatt is megszólalt néha, a lassúzni vágyók legnagyobb örömére.

“Mi csak bulizni jöttünk. Tudtuk, hogy lesz itt egy kubai buli, minden szombaton nagyon nagy rendezvények vannak itt” - mesélt ottléte indokáról egy újabb nézelődő, akit még az sem zavart, hogy péntek van, viszont egy időben nagyon szerette Delhusát. “Hallgattam a számait régebben, de nem tudom megmondani, most már miért nem. Inkább a latin zenék felé vettem az irányt. De sok boldogságot kívánok neki, éljen sokáig, és nagyon sok jó számot csináljon még” - mondta az egykori rajongó.

Mint kiderült, a buliban majdnem mindenkinek megvan a véleménye Delhusa Gjon zenei és emberi teljesítményéről: “Szerintem mindig jót akar a másik embernek, és nem rossz akarattal akar semmit se csinálni. Hallgatom a zenéjét is, és azt üzenem neki, hogy nagyon szeretjük” - nyilatkozott lelkesen egy vendég, aki ráadásul később táncolt is egy kicsit Delhusával.

Az estére egyértelműen a hastánc tette fel amúgy a koronát, amit Delhusa Gjon a Fásy Mulatóból elsajátított ülve tapsolással és bólogatással díjazott, hogy aztán megérkezzen a torta, természetesen a kubásított Happy Birthdayre. A nagy összeborulást látván úgy éreztük, mindent ki hoztak ebből a nagy estéből, úgyhogy hazafelé már tényleg csak az zavarhatott, hogy végül nem érkezett meg Fekete Pákó egy jó kis spontán előadásra, ráadásul soha nem tudhatjuk meg, megvolt-e már az az emlegetett botox.