Zámbó Jimmy szentté avatásának évében törhet előre egy újabb Zámbó, Jimmy fia apja rajongótáborának szavazatával akár a döntőig is eljuthat. Az elődöntős produkciója alapján lazán megüti azt a szintet, ami az X-faktorban elvárás.

Tíz év után újabb Zámbó ríkathatja meg az országot, a 32 éves Zámbó Krisztián továbbjutott az X-faktor első rostáján. Előadását Geszti Péter és Ördögh Nóra is megkönnyezte. Zámbó Jimmy fia akár a döntőig is eljuthat, egyrészt apja rajongói, a töltött káposztát párás szemmel kavargató asszonyok biztos szavazói lesznek. Másrészt tiszta hangjával röhögve megüti azt a szintet, amit az X-faktorban nyújtani kell. Ezt a kijelentést elég arra alapozni, hogy az eddigi nyertesek a tehetségkutató után milyen dalokkal próbálnak életben maradni. A döntőig pedig inkább a tátikálással, utánzással jutnak el az énekesek, az első Megasztárok óta nem állt olyan versenyző a színpadon, aki saját maga írt át, vagy írta azt, amit előad. Zámbó Krisztián az előválogatáson apja egyik dalát adta elő, amit azért egy kicsit átírt. Igaz, a hangterjedelme korántsem akkora mint Zámbó Jimmyé, és a stílust sem szeretik annyian itthon, mint Lady Gagát, de a szavazatokkal a döntőig is eljuthat. Az már egész más kérdés, hogy az SP-Fluor-Lola vonal mellett megfér-e a piacon Zámbó Krisztián.

A 32 éves énekes már eddig is próbálkozott betörni a magyar popiparba, kiadott egy lemezt, kevés sikerrel, a tévében pedig eddig nem is nagyon kapott lehetőséget. Ennek ellenére a Youtube-on egész tisztességes megtekintései vannak, van olyan dala, amit közel 250 ezren néztek meg. Azt se felejtsük el, hogy nem ő az egyetlen a Zámbó családban, aki próbálkozott Jimmy nyomdokaiba lépni. Zámbó Árpy a haját is hasonlóan viselte, mint testvére, és igyekezett a Julio Iglesiason felnőtt nők szívébe férkőzni. A loknik, a líraian vizes kék szemek azonban kevésnek bizonyultak, a pár hangos kiáltozós vonalra kevesen voltak vevők még a Jimmy-rajongók közül is.

Az azért kérdés, hogy az időzítés, azaz hogy pont 2012 őszén jelentkezett Zámbó Krisztián az X-faktorba, mennyire tudatos. Az igazán elkötelezett Jimmy-rajgongók ugyanis ebben az évben tervezik szentté avatni Zámbó Jimmyt, állítólag a Vatikánban kérelmezték ezt, mert álítólag Jimmy dalaitól betegségekből gyógyultak fel emberek. Ennek a hírnek egyelőre nagyon más manifesztuma nincs, csak egy szarkasztikus Facebook csoport. Mindenesetre van abban valami dél-amerikai szappanoperákra jellemző romantika, hogy egy újabb Zámbó előretörésének évében lenne szent a magyar pop királyából.