Russell Crowe és Hugh Jackman egy-egy film miatt nézett ki úgy, mintha éveket töltött volna az utcán, Joaquin Phoenix és Keanu Reeves viszont saját elhatározásából tett így. Melyik férficelebnek állt legrosszabbul a nagy, ápolatlan szakáll? Adjon 1 pontot, ha tetszik, 10-et, ha pont olyan, mint egy csöves!

Brad Pitt

Brad Pitt három évvel ezelőtt növesztett szakállat, ami annyira ápolatlan volt és annyira rosszul állt neki, hogy nyílt levelet is írtak a szakállának, hogy váljon meg tőle a színész. Pitt két típussal is próbálkozott, az itteni képen látható kecskeszakállas megoldás talán még rosszabb is, mint a másik, hagyományos, loncsos szakáll.

Hugh Jackman

Hugh Jackman játssza a Nyomorultak legújabb filmváltozatának egyik főszerepét, amiben autentikus nyomorultat alakít. Elképesztően viharverten nézett ki a májusban készült forgatási képeken, még a haját is teljesen egyenetlenül vágták le, szinte egyáltalán nem lehet felismerni.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal mostanában az ápolt, rövidre nyírt szakáll híve, de májusban kicsit el kellett engednie magát egy filmszerepe miatt. Akkor kezdte forgatni az An Enemy című filmet, amiben saját hasonmását üldözi, és a szerep kedvéért meg kellett növesztenie arcán a szőrt. Egy az utcai lét alatt is praktikus, sokzsebes mellénnyel, meg a fejébe húzott sapkával kiegészítve egészen lehangoló látvány nyújtott, amikor lekapták a lesifotósok az utcán.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix 2008-tól kezdve pár évre kiesett a filmiparból. Először úgy tűnt, azért, hogy szép nagy szakállat növesszen, aztán kiderül, hogy a dolog egy áldokumentumfilm volt, meg egy befuccsolt zenei projekt. A lényeg, hogy Phoenix úgy jelölte a szünetet a filmes karrierjében, hogy a legtöbb filmhez teljesen alkalmatlan külsőt választott magának. Mostanában kezd visszatérni, készülőben van egy pár filmje, le is vágta szépen a szakállát meg a haját.

Jude Law

Jude Law tavaly legalább három hónapon keresztül növesztette kicsit ápolatlanra a szakállát. Legalábbis májusban a cannes-i képeken még nem volt szakálla, viszont augusztusra szépen benőtte az egész arcát. Aztán megvált tőle.

Keanu Reeves

A Mátrixszal nagyon befutó színész nagy rajongója a szakállnak, de ikonikus szerepében pont csupasz volt az arca. De egyébként, a róla készült képek többségén vagy erős borostája, vagy rövid szakálla van. Vannak viszont időszakok, amikor hagyja rendesen megnőni arcszőrzetét. Az itt látható, 2009-es képen volt talán a legdurvább az állapot, mintha el akart volna bújni a világ elől a szakálla mögé.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey két dologról híres alapvetően. Hogy elég nehéz leírni a nevét, és hogy lényegesen többször fotózták már le tengerparti futás közben, mint ahány percet filmekben összesen szerepelt. Az itt látható szakállas kép is természetesen tengerparton készült róla kocogás közben. Ennek megfelelően inkább hajótöröttnek, mint csövesnek néz ki. McConaughey utoljára 2006-ban volt ennyire szőrös, azóta inkább a csupasz arcbőr híve.

Russell Crowe

Russell Crowe is látott már jobb napokat. Lehet, hogy a Noé történetét feldolgozó, éppen most forgatott filmjében jól mutat majd a szakálla, de a napokban készült képeken egészen elkeserítően nézett ki, ahogy kis sapkában ült egy hamburgeresnél Sydneyben és a fiaival falatozgatott.

Shia LaBeouf

A Transformersből megismert színésznek nem szokott rosszul állni a szakáll, de tavaly év elején úgy megnövesztette a szakállát és a haját, hogy alig lehetett ráismerni az egyébként kifejezetten kisfiús kinézetű színészre. A döntését nem szerep indokolta, csak így érezte jól magát. Vagyis annyira nem érezhette magát jól, mert nem tartott sokáig a szakállas korszaka.