Shia LaBeouf a Transformersben, amiben feltűnt még a megszokott, se íze, se bűze színjátszást képviselte, azóta viszont teljesen megváltozott. Azt mondja, ha egy filmben innia kell, akkor részeg, ha drogoznia kell, akkor drogozik, ha pedig dugnia kell, mint Lars Von Trier legújabb filmjében, akkor tényleg dug is, nem csak mímeli.

A neve alapján első hallásra nőnek tűnő színész, Shia LaBeouf először nagyon befutott a Transformersszel, majd eljátszotta Indiana Jones fiát, hogy aztán végül elforduljon a hollywoodi kasszasikerektől, és leginkább olcsóbb produkciókban, művészfilmekben mutassa meg magát.

A váltás után első filmjét, a Fékezhetetlen című westernt szeptemberben mutatják be a magyar mozik. A filmről LaBeouf azt mondta a USA Todaynek, hogy azért vállalta el, mert apjával a westernhősöket tartják példaképeknek. Amikor kicsi volt, apja rendszeresen visszajátszotta neki a westernek legfontosabb, leginkább pátoszos mondatait, hogy a kis LaBeouf jól az eszébe tudja vésni a fontos szavakat.

De a USA Todaynek arról is beszélt, hogy mit tart jó színjátszásnak, vagyis az alapján, amit elmond, nem is igazán a színjátszást szereti, hanem azt, ha a vásznon látott dolgok ténylegesen megtörténnek, egyfajta felturbózott Sztanyiszlavszkij-módszerként.

“[Egy filmben] lehet úgy is LSD-zni, mint ahogy a Harold & Kumar című vígjátékban, és lehet úgy is, hogy be vagy papírozva. Amit tudok a színészetről az az, hogy Sean Pennt a Ments meg, Uram!-ban tényleg beleszíjazták abba a villamosszékbe. Az ilyen fickókra felnézek” - mondta a színész.

Az egész úgy került szóba, hogy a Fékezhetetlenben van egy jelenet, amiben LaBeouf részeg, és a hiteles alakítás kedvéért tényleg berúgott. A The Necessary Death of Charlie Countrymanben pedig, amiben Rupert Grint, Evan Rachel Wood és Mad Mikkelsen mellett játszik szintén a hiteles alakítás kedvéért LSD-zik.

De nemcsak a tudatmódosítást veszi komolyan, hanem a meztelenkedést is. Ennek első jele volt néhány héttel ezelőtt, hogy a Sigur Rós klipjében teljesen meztelenül szerepelt . Akkor csak felhívta magára és a zenekarra a figyelmet, de nemrég egy hasonló akciója miatt magára haragította a barátnőjét.

A nagy művészkedésben ugyanis LaBeouf szerepet kapott Lars von Trier készülő új filmjében, aminek a történetre elég egyértelműen utaló The Nymphomaniac a címe, és egy nőről szól - a filmben Charlotte Gainsbourg alakítja -, aki felfedezi a rejtett szexualitását. Nyilván a férfi főszereplővel teszi ezt, aki nem más, mint Shia LaBeouf.

Hogy LaBeouf bevágódjon a rendezőnél azt mondta, vállalja a filmben az éles szexjeleneteket, nem akar finomkodni. Ez persze a barátnőjének egyáltalán nem tetszett, jól össze is vesztek egymással.

LaBeouf viszont nagyon szerette volna a kemény szexjeleneteket Gainsbourggal, vagy akivel éppen von Trier összerakja a készülő filmjében, ezért utólag bevallotta, hogy a szereplőválogatás ideje alatt küldött egy pár saját szexkazettát a rendezőnek, amin a barátnőjével volt, hogy bizonyítsa, jól megy neki a szex élesben. Az összeveszés talán ennek is szólt később.

Amikor az MTV arról kérdezte, hogy lesznek ezek a jelenetek, LaBeouf csak annyit pontosított, hogy kiderüljön, a rendező is a valódi szex pártján van. “Arról van szó, amire gondolsz. A forgatókönyv tetején van egy nyilatkozat, amiben gyakorlatilag annyi van, hogy valódiból csináljuk a dolgokat. Ami pedig “illegális” lenne, azt homályos képekkel mutatjuk. De ezektől eltekintve minden valóságos” - mondta az MTV-nek.

LaBeouf mindenesetre mostanában nagyon komolyan veszi a munkáját, nincs is nagyon szüksége hülye nyilatkozatokra, a kemény jelenetei miatt rengeteget beszélnek róla. Azért reméljük, hogy a szintén mostanában készülő Triple Nine című filmjében, amiben nagy rablást kieszelő rendőrt játszik, nem fog majd tényleg betörni valahová.