Nem sokat tudni Meritxell Martinezről, csak annyit, hogy a spanyol haditengerészetnél szeretett volna dolgozni, de annyit cikizték, hogy végül kénytelen volt kilépni, és az Interviú magazinnak megmutatni a melleit.

Meritxell Martinez még 2008-ban találta ki, hogy csatlakozik a spanyol haditengerészethez, mert úgy érezte, hogy szeretne valami jót tenni. Három évvel később már nem volt a szervezet tagja, és várta, hogy mikor kezdődik a bírósági tárgyalása a haditengerészet ellen, amit szexuális zaklatás miatt indított.

Azt érezte, hogy a kívülről mutatott nemek közti egyenlőség valójában csak egy színjáték a katonaságon belül, állandóan megalázták katonatársai – írja az Interviú magazin. Ügyében, amelyben szexuális zaklatással vádol több embert, heteken belül dönt majd a bíróság, addig viszont kicsit népszerűsítette magát, és levetkőzött a lapnak, miközben elmondta a történetét .

A képeken természetesen matrózlánynak öltöztették, még kis sapkát is kapott, a köldökében pedig egy vasmacska-piercing látható.

“A katonaság, ahogy most bemutatjuk, egy nagy hazugság. Megfosztanak a jogaidtól, lehetetlenné teszik az életed, ha nő vagy. Ferrolban voltam szerelő, irodákban dolgoztam, ráadásul ott is laktam egy női szállón, ami nem elégítette ki a minimális igényeket sem. Én voltam az egyetlen nő, a többiek mind Madridban dolgoztak, és otthon laktak."

Martinez azt is sérelmezte a keresetében, hogy a férfiakkal közös szállásán sem állt le a piszkálódás, a bugyijait például rendszeresen ellopták, és más-más katonatárs cuccai közül kerültek elő. “Mivel nem jártam el velük bulizni és sportolni, gyorsan szárnya keltek különféle pletykák” – panaszolta Martinez.

A történetei alapján durvább pszichikai tortúrának volt kitéve, mint Demi Moore a G.I. Jane című filmben, aminek hasonló a története: egy nő akar szerencsét próbálni a férfiak dominálta hadseregnél.

Martinez esetében heteken belül kiderül, hogy mi lesz a bírósági tárgyalás vége, az biztos, hogy ő már nem szolgál a hadseregnél, kérdés, hogy a mostani sorozat és a figyelemfelkeltés után például a modell- vagy celebkarrierje beindul-e.