A nő, akivel Bill Clinton a kilencvenes évek elején szexuális kalandokba bonyolódott, a mai napig ebből él(ne). Merthogy munkája még mindig nincs, emlékei azonban - állítása szerint - vannak, úgyhogy miért ne kérne pénzt értük? Szerinte lesz, aki adjon.

Monica Lewinsky új könyvön dolgozik, írja a RadarOnline. Mi másról is írhatna, mint az egykori amerikai elnökkel, Bill Clintonnal folytatott viszonyáról, merthogy azóta sem történt vele semmi érdekes. A fehér házi szexkaland, ha nem emlékeznének, a kilencvenes évek közepén zajlott, a hölgynek tehát páratlan memóriája lehet, ha további izgalmas részleteket ígér.

A most harminckilencéves egykori gyakornok a cikk szerint „mindenáron bosszút akar állni a nagy hatalmú politikuson, aki bemocskolta a nevét, és már több kiadóval is tárgyalt, akik mind lecsapnának a kiadási jogokra" – és igen, ezt komolyan gondolják. „Monica próbált továbblépni, de Billel folytatott viszonyának rémálma még mindig üldözi. Negyvenéves lesz úgy, hogy nincs férfi az életében, és forrong, amiért az egész világ előtt tönkretették a hírnevét."

A kötet különlegessége, hogy Lewinsky most először teszi közzé a Clintonnak írt szerelmes leveleit, amelyekben állítólag arról ömlengett az exelnöknek, mennyivel boldogabbá tudná tenni őt, mint a neje. „Néhány levél annyira nyers volt, hogy sosem küldte el" – írják névtelen forrásra hivatkozva, amitől enyhén szólva kétes értékűekké válnak az eleddig publikálatlan episztolák.

Lewinsky barátai állítólag attól tartanak, hogy a várhatóan bestsellerré váló kötet tönkretehetné Clintonék házasságát, Hillary Clinton politikai karrierjét, a hatvanhatéves férjét meg elvihetné a szívroham, hiszen „ilyen szívbajos kórtörténettel, mint Billé, a könyv több lehetne, mint bosszú, meg is ölhetné!". Lewinskynek évek óta nincs rendes állása, ezért most jobb híján nekiáll megírni az úgynevezett kitálalókönyvet – amelyért a Névtelen Nyilatkozó szerint 12 millió dollárt is kaphat.

Mit csinált azóta?

Lewinsky saját bevallása szerint úgy élte túl a botrányt, hogy annak médiavisszhangja közepette kötéssel foglalta el magát. 1999-ben saját táskakollekcióval jelentkezett, amely nagyjából bölcsésztarisznyának nevezhető darabokból állt, ám a kétezres évek közepére az üzlet befulladt. Aztán egy fogyókúrát reklámozott, de nem volt elég meggyőző, így az őt szerepeltető hirdetést egy idő után már nem adta a tévé, Lewinsky pedig alig kapott pénzt érte.

Olykor-olykor felbukkant a tévében, hogy Clinton farkáról szerzett élményeiről beszéljen, illetve a brit Channel 5-nak is dolgozott egy ideig, kultúrával és trendekkel foglalkozó külföldi tudósítóként. 2002-ben az HBO műsorának felvételén a stúdióban bárki kérdezhette őt a sztoriról. Társkereső realityt is vezetett a Foxon. Állítja, Clinton hazudott közös történetükről az önéletrajzi könyvében. 2006-ban szociálpszichológiai diplomát szerzett, munkát viszont nem. Azóta sem tudni, hogy mivel foglalkozik.