Hat nappal halála előtt szabadult börtönből a Kemény motorosok színésze. A férfit februárban 303 nap börtönre ítélték, miután megtámadott egy férfit, majd be akart törni egy házba. Halála előtt főbérlőjével verekedett, a szomszédokra is rátámadt és egy macskát is széttépett.

Tegnap találták meg a Kemény motorosok sorozat egykori szereplője, Johnny Lewis holttestét otthonában. A pontos kiváltó ok még ismeretlen, a találgatások szerint öngyilkos lett, de nem mindenkit ért meglepetésként a halálhír. A Kemény motorosok rendezője, Kurt Sutter például számított hasonlóra: “Tragédia, különlegesen tehetséges srác volt, aki sajnos elvesztette a kiutat. Bár mondhatnám, hogy meglepett a hír, de sajnos nem. Mélységesen sajnálom, hogy ez az ártalmatlan élet ilyen pusztító véget ért” - írta honlapján Sutter.

A rendező arra nem tért ki, miért nem lepte meg a haláleset, de azért lehet sejteni, hiszen Lewis gyakorlatilag végigbalhézta az év elejét, a maradékot pedig börtönben töltötte. A színész február 10-én lett először előállítva, miután állítólag mindenféle előzmény vagy ok nélkül nekitámadott egy férfinak egy boltból kisétálva.

Nem kellett sok a második rendőrségi ügyhöz sem, betörésért vitték be, mivel egy idegen nő házába akart bemászni az ablakon keresztül. Ő azt mondta, egy barátját kereste, de a hatóságoknak ez nem volt elég, ezért a két ügy összesen 303 nap börtönbüntetést ért neki.

Az még nem tisztázott, hogy ebből mennyit ült le ténylegesen, de az biztos, hogy Lewis mindössze egy héttel ezelőtt szabadult végleg. Halálának körülményeiről csak annyi biztos, hogy nem ő volt az egyetlen halott, a 81 éves főbérlője holttestét is ott találták. A rendőrség szerint a színész csúnyán összeveszett Cathrine Davisszel, akit egy tompa tárggyal rámért ütéssel megölt, ezután kiszaladt a ház elé, ahol szóváltásba került a szomszéddal és a szomszédban dolgozó festővel. A színész ezután elszaladt, majd nem sokkal később visszatért a terepjárójával, hogy folytassa a harcot a szomszéddal és a festővel. A többi szomszéd közben hívta a rendőröket, mert még az egész kinti jelenet előtt hallották, hogy egy nő sikít.

Nagyon valószínű, hogy PCP, esetleg metamfetamin hatása alatt állt az eset alatt, a TMZ értesülései szerint annyira biztos volt emberfeletti erejében, hogy nem csak a szomszédokkal, illetve az öreg főbérlőjével hadakozott, hanem Davis macskáját is széttépte a randalírozás során.
Johnny Lewis igazi sorozatszínész volt, bár főszerepet sehol nem kapott. A már említett Kemény motorosok mellett a Narancsvidék több részében is szerepelt, de feltűnt egy-egy rész erejéig a Helyszínelőkben, a Dr. Csontban és a Gyilkos elmékben is, az egyetlen komolyabb mozis szerepe az Aliens vs. Predator második részében volt.