Minden előadó életében van pillanat, amit talán megbánt. Kinek az első csík kokain, kinek a gyereke elhanyagolása, kinek pedig egy aktuális sláger teljesen értelmezhetetlen feldolgozása. De melyik utóbbiból a legkínosabb? Öt pontot adjon, ha leszakadt az arca, egyet, ha simán hallgatná otthon is!

Bestiák feat. Császár Előd - Pattanj Barbie

A szépemlékű Bestiák zenekarnak, és az azóta magát híres DJ-nek képzelő Császár Elődnek legalább van mentsége, hiszen egy azóta feledésbe merült gyerekműsor kedvéért magyarosították az Aqua Barbie Girljét. Szerencsére a jelmezek, és a nagyszerűen átírt eredeti szöveg így is vannak annyira erősek, hogy a végeredmény esélyesként indulhasson ebben ba bődületesen erős versenyben. A showt Császár viszi a hátán, akinek szőke parókája, és elképesztő mimikája valószínűleg örökre beleégett a nézőnek odacibált gyerekek retinájába.

Fekete Pákó - Szőke, barna

Michel Teló Ai Se Eu Te Pegója egyértelműen az idei nyár slágere, és szerencsére most is volt egy gyors reagálású celeb, aki magyarította a dalt. Illetve a magyarítás talán túlzás, hiszen Fekete Pákónak még mindig alapvető problémái vannak bizonyos szavak kiejtésével, de az eredeti dal jó kedvét sikerült megtartani, és kis odafigyeléssel a szövegről is kiderül, hogy itt a DJ-zést feladni látszó Pákó arról bölcselkedik, hogy mennyire imádja a jó nőket, de azt se tudja, mit csináljon, és rázzák még egy kicsit. Jaj várjunk csak, mégsem derül ki.

Komár László - Mambó Lackó

A dal címét elolvasván az ember azt hinné, hogy a nemzet pinamágnese, Komár László Lou Bega egyetlen slágerét, a Mambo No. 5-t értelmezte át, de ez így sajnos két tévedést is tartalmaz. Az első az, hogy Lou Bega barátságára nem véletlenül büszke a mi Edvin Martonunk, hiszen nem egy, hanem két slágert is összehozott 1999 óta tartó pályafutása során, a másik pedig, hogy Komár cselesen a másik slágert dolgozta fel, az I Got a Girl címűt. Persze profilba illik, de hősünk itt hihetetlen öniróniával meséli el, hogy összeszedett egy csomó nőt, de egyiket sem dugta meg. Persze mi tudjuk, hogy valójában ez máshogy történt.

Pataky Attila - Believe

Pataky Attila produkciója a nehéztüzérség kategória, hiszen az Eddában és a Dáridóban is maradandót alkotott énekes egy teljes lemezt kiadott a témában, Világslágerek Pataky-módra címmel, amin tíz feldolgozás is szerepel. Például ha már Komár László nem, ő magyarosította a Mamo No. 5-t, de nem mehetünk el szó nélkül a Queen Show Must Go Onja mellett sem. Végül azért indítottuk a versenybe Cher 1998-as slágerét, a Believe-et, mert itt sikerült a szokásos remek szövegek mellett az eredeti dalból is ismert bántó autotune-t is bevetni.

Vanki feat Beli KS - Vozi Ljubisa

Hagytunk a végére egy szerb versenyzőt is, hiszen nem csak nálunk történnek kínos dolgok. Vanki és Beli KS neve talán nem ismerős még, és élünk a gyanúperrel, hogy ezen a Vozi Ljubisa sem fog változtatni, ami az idei nyár másik unalomig ismételt dalának, a partyrapper Flo Ride Whistle-jének a feldolgozása. Azt nem tudjuk, hogy a jó eséllyel szopásról szóló eredeti dal üzenete mennyiben módosult, de a nagyszerű énekhangok, és a déli fiatalok igazán dilis nyaralását bemutató videó alapján ők közel sem tudnak annyit a műfajról, mint amerikai pályatársuk.