Katalin hercegné a topless-fotós események kirobbanása óta kínosan ügyel arra, hogy zárt ruhákban mutatkozzon nyilvánosan. Egyetlen fotós miatt talán soha többé nem látjuk Vilmos herceg feleségének dekoltázsát.

Katalin hercegné sosem volt egy Jordan, de amióta nyomtatásban jelentek meg róla topless képek, ráadásul több felvonásban, azóta gondosan ügyel arra, hogy még minimálisnak sem mondható kivágással jelenjen meg. (És még a fellibbenő szoknyáját is megfékezte, nehogy villantás essék.) Hiába ő az, aki elpajkosította a Windsor-házat, hiába mutogatták neki mások a mellbimbójukat, ő szomorúan tűrt, nem adva alkalmat dekoltázs-párhuzamokra.

Pedig sokszor mutatkozott: férjével egyrészt a botrány kirobbanása után is folytatták távol-keleti útjukat, másrészt azóta is serényen látogatnak mindenféle közhasznú intézményeket. Nemrég például egy sportcentrumot tekintettek meg, ahol a hercegné egy jacuzzit, illetve több medencét is kabátban szemlélt. Nézze meg galériánkat, egyet fog érteni, sőt, talán nevet is majd.

Katalin hercegné egyébként továbbra is lelkesen vegyül az alattvalókkal: a Daily Mail szerint egy tíz éves fiú, Terry most nagyon boldog, mert kinyújtotta a karjait felé, a hercegné pedig jól megölelte. A newcastle-i gyerek láttán Middleton kitárta karjait, és azt kérdezte: „én is kapok egy nagy ölelést?", majd áthajolt a kordonon. Nézzék csak, ő Terry.