Komár László nemcsak beszélt a rock'n'roll-életformáról, hanem csinálta is: sorra adta ki a lemezeket, és sorra vette el a nőket. Konkurenciától nem tartott, de nem is volt rá oka.

Október 17-én, szerdán, élete 67. évében elhunyt Komár László. Az énekest néhány napja engedték haza a Flór Ferenc Kórházból, ahol tüdőembóliával kezelték. Komárról már korábban tudni lehetett, hogy rákos volt, a lábában találtak daganatot, kemoterápiát is kapott, ám azt állította, a vitaminok gyógyították meg. Idén ősszel az énekes rosszul érezte magát, de arra gyanakodott, hogy a gerincsérve újult ki. Csontkovácshoz ment, de panaszai nem szűntek meg, végül orvos barátja kórházba parancsolta.

Komár László 1944. november 28-án született Adásztevelen. A Wikipédia adatai szerint  először a  Scampolo, majd a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon, ekkor ismerte megy az egész ország. Első önálló lemeze, a Komár László 1981-ben jelent meg. Dalai stílusa miatt a magyar Elvis Presleynek is becézték. 2011. november 28.-án Hungaroton kiadó Életműdíjat adományozott neki. Tévés szerepléseit itt tekintheti át.

„Elég jó viszonyban voltam vele" – mondta a Velvetnek Koós János az elhunyt énekesről, akivel az utóbbi utóbbi években eltávolodtak egymástól. Állítja, nem azért, mert haragudtak volna egymásra, csak más stílusban énekelnek, ezért más fellépésekre hívták őket, kevesebbet tudtak találkozni. „Ő volt a rock'n'roll magyar atyja" – méltatta Komár érdemeit, akit „aranyos, jókedélyű, humoros és békülékeny" emberként jellemzett. „Rengeteget jártunk együtt meccsre is." A halálhír megrázta, mint mondta, a felesége szólt neki, aki a rádióban hallotta a gyászhírt.

Komár Zalatnay Sarolta első szerelme volt. Meg akarta látogatni Komárt a kórházban, de nem engedték be hozzá, azóta is influenzásan fekszik otthon.  „Padlót fogtam a hírtől. Megéreztem, hogy lesz vele valami, azért is akartam vele beszélni még a kórházban. Nagyon szerettem, nagyon közel álltunk egymáshoz, teljesen ki vagyok akadva. Nem is tudok mást mondani." Zalatnay könyvében is írt szerelméről, akivel kapcsolata nem mindig volt kiegyensúlyozott.

Torres Dánielt váratlanul érte nagybátyja gyászhíre. „A reggeli újságokból értesültem róla, utoljára a Sport TV felvételén találkoztunk. Jó viszonyban voltunk, de sajnos nem sokat tudtam róla mostanában. Nem volt ennek extra oka, mindketten a saját dolgainkat csináltuk. Őszintén meglepett, mert úgy nézett ki, hogy jobban van. Nagyon szerettem, öt éven keresztül minden nyaramat vele töltöttem gyerekkoromban. Egy tünemény volt, nagyon vidám volt mindig. A magyar zeneipar is rengeteget vesztett vele, mindenki ismeri a karrierjét, önmagáért beszél” – mondta el.

„Egy barátom hívott fel telefonon, hogy meghalt Komár László. Utoljára Albert Flórián temetésén találkoztunk a Fradi-pályán. Erre senki nem számított. Kollégák voltunk, más baráti körünk volt, de nagyon sajnálom. Amit csinált, az nagyon jól csinálta, Magyarországon a legjobban csinálták Fenyővel. Szomorú dolog ez” – mondta Deák Bill Gyula, aki 1987-ben közösen dolgozott Komárral a Nyújtsd a két kezed című kislemezen.

„Egyre többen leszünk az égi kávéházban" – mondta Komár egyik barátja, Maros Gábor színész-operaénekes. Valamikor ősszel találkoztak utoljára, egy Hajós utcai kávézóban beszélgettek. Maros szerint nem lehetett érezni kollégáján – akiről, mint egyszerű, kedves emberről beszélt –, hogy baja van, tartotta magát. „Nagyon tele van a lelkem szomorúsággal. Egy hosszú pályájú művészről van szó, aki sosem akart művészeti magaslatokat ostromolni." Megjegyezte, egyszer Memphisben járt énekelni, és Komárnak hozott az Elvis-házból egy napszemüveget. Az énekes azután mindig magánál tartotta és ereklyeként kezelte azt.

Három óra sláger

Nemcsak zeneileg követte Presleyt: életformáját saját bevallása szerint a zsiványság határozta meg. Többször is úgy nyilatkozott, hogy a rock'n'rollra születni kell, nem lehet megjátszani, és ehhez az öltözködés is hozzátartozik – ritkán láthatták másban, mint laza öltönyben. Nem félt a fiatalabb konkurenciától sem, hiszen, mint mondta, ha ő elmegy haknizni valahova, akkor még mindig három óra slágert tud nyomni megállás nélkül. Tizennyolc lemezzel nem is volt neki nehéz.

Magánélete is fordulatos volt, 2011-ben negyedszerre is elvált, hogy aztán harmadik feleségével ismét összejöjjenek, a közelmúltban pedig a Vasárnapi Blikk értesülései szerint titokban újra összeházasodtak. A válások miatt nehéz anyagi helyzetben volt, ám ő csak azért aggódott, hogy nyolcéves lánya semmiben se szenvedjen hiányt, ha ő már nem lesz.

Honlapja tanúsága szerint az utóbbi időben már nem koncertezett, valószínűleg egészségi állapota miatt. Hivatalos rajongói oldala a Facebookon régóta nem frissült, kedvelői saját oldalain gyászolják az elhunyt zenészt. Privát profilját itt érheti el, ezen számos fotót tett közzé életműdíja átvételéről is.