A Velvet olvasói által megszavazott tiszt jól esik az énekesnőnek, de állítja, nem érdeklik a külsőségek. Janicsák Veca mindezek ellenére sok energiát fektet abba, hogy jól nézzen ki: súlya úgy tűnik, stagnált, már nem mondható teltkarcsúnak sem, hiszen 54 kiló.

A Velvet szavazatai alapján Janicsák Veca az X-Faktor három szériájának legjobb nője. A Z'z labor énekesének lánya után Kőrös Noémi, alias Mimi jött be legjobban az olvasóknak, a harmadik helyezett pedig az idei évad énekesnője, Antal Tímea lett.

„Jól esik az emberek ilyen jellegű figyelme” – mondta a Velvet megkeresésére Janicsák Veca, az énekesnőt ezzel szemben nem feltétlenül a külsőség foglalkoztatja, annál inkább a belső értékek, még saját magával kapcsolatban is. „Van két fülem és két szemem, azt hiszem, úgy nézek ki, mint egy ember. Persze a jobb napokon kicsit jobban csillog a szemem, pirosabb az arcom és a szám is mosolyog.”

„Szeretem, hogy nő vagyok” – tette hozzá. „Mondjuk, sok választásom nincs, de boldog vagyok, hogy az Isten nőnek teremtett engem.” Janicsák Veca a nőiességet viszont egészen egyszerű szempontból ítéli meg: „Talán azt jelenti, hogy kicsit hosszabb a hajam? Bár ezt manapság mindenki felülírja, ugyanis Ördög Nóri és Tóth Gabi is nagyon nőies.”

Stagnált a súlya

Az X-Faktor felfedezettje a Csillag születik után jópár kilótól megszabadulva lépett a másik tehetségkutató műsorának színpadára, azóta pedig tovább fogyott. „Jelenleg 54 kiló vagyok, de nyilván odafigyelek rá, hogy mit, és mikor eszem. Minden héten háromszor-négyszer futok egy órát. Tehát köszönöm, az egészségem rendben van” – magyarázta.

Mindezek ellenére nem hajlandó levetkőzni egy férfimagazinnak sem, pedig lenne rá kereslet. Az énekesnő szerint ennek egyszerű okai vannak: „Egyrészt nem érzem a késztetést, és igen régimódi lány vagyok. Ezen kívül pedig, az én foglalkozásom az éneklés. Úgy gondolom, hogy a líra és a pucérkodás nem fér össze.” Janicsák a zenei pálya mellett egy szépségszalont működtet a nővérével már egy éve. Mindemellett a tanulás jelenti számára az egyik legfontosabb dolgot az életében.

„A lótenyésztés nagyon érdekel. Van egy lovam, és szeretném, ha egyszer lehetne kiscsikója. A tanulás maga az útkeresés” – fogalmazott, és ezzel van összefüggésben az is, hogy külföldre szeretne orientálódni. Korábban ugyanis a Bors azt írta, hogy az énekesnő nyári országjáró turnéjára annyira nem fogytak a jegyek, hogy az egészet sztornózni kellett, emiatt pedig inkább külföldön próbálkozik, ám az érintett ezt cáfolta: „Egyáltalán nem maradt el. Túl vagyok egy tízállomásos nyári turnén, mely szerencsére nagyon sikeres volt, ebből hamarosan werkfilmet is láthatnak a rajongóim. Így hát a külföldi terveimnek semmi köze a nyári turnéhoz. Tanulás végett orientálódom a külföld irányába”.