Felesége nem tudta kimutatni az érzelmeit, a másfél évi felfüggesztett börtönre ítélt Gáspár Győző viszont könnyezett a bíróság előtt adócsalási ügyük hétfői ítélethirdetése előtt. A per mindhárom vádlottja felmentésért fellebbezett.

"Erre nem számítottam. Én is rosszul viselem, de Bea is nagyon kivan. Bár tudta magát tartani a bíróságon, ez csak azért volt, mert nem tudja úgy kimutatni az érzelmeit, mint ahogy én kimutattam a sajtó előtt, hogy könnyeztem. Benne van tartás, őt ne lássák sírni, de nagyon nem jól viseli, ahogy a gyerekek sem. És ennek még mindig nincs vége. Nagyon ráment erre az egészre a családom. De legalább a bírónő is azt mondta, hogy a 12 év letöltendőre vonatkozó ügyészi indítvány indokolatlanul sok" – mondta az ítélet után a Velvetnek Gáspár Győző, akit a Salgótarjáni Városi Bíróság egy év nyolc hónap, feleségét pedig egy év hat hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt első fokon, hétfőn. A harmadrendű vádlottat, B.A.-t egy év négy hónap, ugyancsak három évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mindannyian fellebbeztek felmentésért.

Gáspár Győző az utolsó szó jogán beszámolt a Győzike show-val járó költségekről, valamint B. A. munkájáról. Így. "Aztán Attilával kiadtunk egy könyvet, amibe megírtuk az egész életünket, és Bochkor Gábor adott ennek a könyvnek egy címet, én nem akartam, a Gáborral meg jó kapcsolatban vagyunk, és azt mondta, hogy legyen a könyvnek a címe Győzike, az istenkirály. Mondom, Gábor, ez egy kicsit veszélyes. És ez lett a könyvnek a címe, és rengeteget eladtunk, és ez köszönhető az Attilának, mert amíg forgattunk este tízig, tíz órakor jött hozzám a könyvíró, és reggel ötig diktáltam neki két héten keresztül, mert ezt meg kellett jelentetni a könyvhéten és a többi utómunkát meg az Attila végezte, a fotózás, a könyv eleje, könyv vége. És a Győzike, az istenkirály elfogyott elég sok példányszámban."

Meg így. "Utána jött egy olyan álom, amire sosem gondoltam, amit tényleg nagyon szépen köszönök neki, illetve azoknak a beszállító cégeknek, utazási irodának, akivel ezt megszervezte: elküldött minket Finnországba. Hát, én gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy kijussak egyszer a télapóhoz, és én sokkal jobban örültem neki, mint Evelin meg Virág. Kijutottunk a télapóhoz, ott tölthettünk majdnem öt napot, ez is a műsorunk része volt, és tényleg nem autót bérelt nekünk Attila, hanem rénszarvasok vittek minket a városba, találkozhattam télapóval, Virágtól elvette a cumit. Ott az volt a műsornak a lényege, hogy én itthon elmondtam a műsorban Virágnak, hogy hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy télapó, és az elveszi a kisgyerekektől a cumit. Mi ezért kiutaztunk, és Attila ezt is leszervezte."

Aztán volt még egy nagy álma. "Utána jött az álmaim álma, a netovább, amikor azt mondtam, hogy ilyen nincs, de van. Tisztelt ügyész asszony, elmehettem a zebrákhoz! Mindenki tudja azt, hogy én egy zebrafan vagyok, elmehettem a zebrákhoz, ahol 13 napot tölthettünk stábbal együtt, ami hatalmas költségvetés volt, mert 13 napig kint lenni, és a 13 napból két napot töltöttünk kint Kilimandzsárón, úgy, hogy egész Afrikát körbejárhattuk. [...] És amikor hazajöttünk, akkor – nincs már sok Bea, nyugi – jött az, ami mindent felülmúlt, amire tényleg sose gondoltam, hogy elvehetem feleségül, harmadszor a feleségemet. És kimentünk Kubába. [...] Igen, szerettem volna én is ott lenni az RTL Klub 15. születésnapján. Mindenki, aki szerepelt 15 év alatt a képernyőn, mindenkit meghívtak, mindenki ott ülhetett a 15. születésnapon, én pedig, ügyésznő a tévéből néztem, és mint egy kisgyerek, zokogtam, hogy én miért nem lehettem ott a születésnapon" – nyilatkozta Gáspár az utolsó szó jogán.

Aztán a felesége is felszólalt, ő olyanokat mondott, hogy mint férje mondta, semmi köze nem volt a pénzügyekhez, mindketten ártatlanok, és az egész a gyerekeikre van a legkedvezőtlenebb hatással. "Szövetségre a férjemmel ötször is léptem, méghozzá ötször, amikor elvett feleségül. Egyébként a plébános és a jegyző nem mondta egyszer sem, hogy ha feleségül megyek, és élem a mindennapjaimban kialakult rendszert, akkor bűnben vagy bűnsegédségben élnék a férjemmel, ami letöltendő börtönbüntetéssel járna. Ezt, ha tudtam volna, hát akkor inkább hajadon maradtam volna örök életemre."

Az ítélet indoklásában többször hivatkoztak az RTL Klub programigazgatójának, Kolosi Péternek, valamint a csatorna ügyvédjének, dr. Gerencsér Andrásnak a vallomására, miszerint B. A. nem töltött be ügynöki szerepet, csak a szerződést írta alá a csatornával, a szerződésben foglalt díjazást pedig a Gáspár családnak szánták a produktumért. Gáspár még 8,2 milliónyi adóval, Gáspárné Balla Beáta pedig a teljes megállapított összeggel tartozik a NAV-nak, ezt meg kell fizetniük az ítélettől függetlenül. A bíróság szerint megállapítható, hogy az összeget a házaspár megkapta, és ezután nem fizették be a személyijövedelem adót, sőt, Gáspár még vissza is igényelt több mint százezer forintot az adóbevallásában.