A Megasztár 6 győztese gyerekkorában akár háromszor is ebédelt titokban, így nyolcévesen már 70 kilót nyomott. Az iskolában sokat csúfolták, de nem emiatt döntött a fogyás mellett: egyszer csak eleredt az orra vére, ami miatt orvoshoz vitték, ő meg véget vetett a mértéktelenségnek.

A Velvet olvasóinak szavazatai alapján nagy fölénnyel Radics Gigi, a Megasztár 6 győztese lett az a tehetségkutatós, aki a legnagyobb átalakuláson ment keresztül a siker érdekében, az eredménnyel pedig bekerült a legjobb megasztáros nők közé is.

Nyolcévesen már 70 kiló volt

„Nagyon örülök, hiszen rengeteget dolgoztam azért, hogy végre ne egy elhízott rút kiskacsának lássanak, és kifejezetten boldoggá tesz a tudat, hogy ez nem volt hiábavaló. Persze még mindig szeretnék egy pár kilótól megszabadulni, de folyamatban van a dolog” – mondta a Velvet megkeresésére a tizenhat éves énekesnő, akit gyerekkorában sokszor bántottak a külseje miatt, kövér malacnak és Betty, a csúnya lánynak csúfolták a gyerekek. Ez nem érintett meg túlságosan, nem törtem össze ettől, inkább azt néztem, ki mondja ezeket” – magyarázta a Megasztár győztese.

Radics Gigi azonban mégsem ezért, hanem teljesen más okok miatt kezdett bele a fogyókúrába. „Több olyan pont is volt az életemben, amikor azt mondtam, elég ebből, le kell fogynom. Az egyik nyolcéves koromban, amikor körülbelül 70 kiló voltam, és csak úgy magától elindult az orrom vére. Akkor döntöttek úgy a szüleim, hogy azonnal véget kell vetni ennek az életformának, és elvittek szakemberekhez, akik segítettek az étrendem kialakításában, illetve személyi edző segítségével elkezdtem heti háromszor két órát edzeni fitneszteremben. Akkor fél év alatt 20 kilótól sikerült megszabadulnom. Ez a harc a kilók ellen azóta is tart.”

Lefogyva nem ismerték fel az iskolatársai

A harc kifejezés persze nem véletlen, Radics Gigi számára minden nagyon nehéznek tűnt, főleg az elején, amikor nem ehette azt, amit előtte megszokott. Az énekesnőt ráadásul több konyhán is etették, hiszen az utcájukban laktak a keresztszülei, sőt, még a szomszédoktól is kapott kaját. „Kérdezték, hogy ebédeltem-e már, én meg persze mindig azt válaszoltam, hogy még nem. Persze ez nem mindig volt igaz, ezért volt, hogy egy nap akár háromszor is ebédeltem úgy, hogy a szüleim nem tudtak semmiről.”

Az aktív mozgás is a nehezére esett eleinte. „Emlékszem, egyszer sírva feküdtem ki a teraszunkra, hogy elég, soha többé nem futok, aztán persze az apukám akkor nagyon nagy lelket öntött belém, és azóta azok a dolgok motiváltak a legjobban. Ami akkor csak álom volt, most ez szépen lassan valóra vállik.”

A sokat stúdiózó Radics Gigi emlékszik arra a pillanatra is, amikor a fogyása a környezetének is feltűnt. A megasztáros májusban kezdett el aktívan fogyókúrázni, de ez nem tűnt fel a társainak június közepéig, mert nagyon nehezen indult be a súlycsökkenés. „Aztán amikor szeptemberben volt az évnyitó, már legalább 10-15 kilóval voltam kevesebb, és mindenki megdöbbent, sőt, volt olyan, aki nem ismert fel, és azt gondolta, új tanuló van a suliban.”