A Hősökkel már évek óta egyre népszerűbbé váló Eckü végre a színpadon kívül is megmutathatja, miért van vele közös története az egész magyar rapszíntérnek.

“Ez a műsor attól lesz más, hogy például hozzám hasonló hülye állat nem menne be más műsorban. Az ilyen trashekben benne vagyok, kötődött a zenéléshez is, ráadásul tudtam, hogy nem ilyen nyálgépekkel megyek együtt, mint amilyenek régebben mentek a műsorban. Bár a lányokat nem ismertem, de a korkülönbségnek és a tiszteletet parancsoló viselkedésemnek köszönhetően mindig tudták, ki az úr a háznál” – mondta a Velvetnek a Stáb a tanyán saját bevallása szerint is legnagyobb idiótája, a Hősök frontembereként ismerté vált Eckü.

Bár a rapper még nincs benne teljesen a fősodorban, az alulról építkező Hősök miatt nem a műsortól függ, mekkora az ázsiója: “Megmondom őszintén, már ismernek az emberek. Van egy csomó videóklipünk, sokat lépek fel, látnak az emberek egy ideje. Azt is tudják, hogy nem vagyok egyszerű forma, biztos hogy sokat fognak nevetni. Mindenféle állatságot csináltam, és bár volt valamiféle határ, de nem mindig tudtam, hogy az hol van” – mondta a csiklópisztollyal egy ideje szakító férfi, aki összesen annyit köt ki, hogy minden esetben hűséges marad a barátnőjéhez, ezen kívül minden belefér. “Felőlem baltával szétverhetünk akármit, ha valami Children of Distance tagokat küldtek volna, ott ültek volna mint a harmadnapos kalács, és sírtak volna. Itt show kell, pörögjünk, őrület. Ezt nem lehet hülyegyerekekkel, csak vadállatokkal, azok meg mi vagyunk.” A Stáb egyik legfontosabb része lesz, hogy a nagyhangú fiúk osztják a szerény lányokat, de ezzel az előadó szerint nincs semmi gond, ráadásul amúgy is ez az élet rendje. “Csak ha ilyen sznob faszok lettek volna, akkor tettük volna be a nyakukat a szekér elé.”

Bár Eckü a műsor közben is szeretett volna szövegeket írni a tavaszra ígért új Hősök-lemezre, és bár végül ez nem nagyon ment, azért haladnak a dolgok. “Nem akarjuk nagy dobra verni, hogy megjelenik, mert addig még megjelenik hatszáznégy lemez. Meg állítólag lesz világvége is, úgyhogy még nagyon messze van ez. A zenekar dolgait nem zavarják ezek a szereplések, mindenki tudja, hogy valahol ki kell élni az exhibicionizmusomat. Ráadásul ha nem is branderősítésben, de hírverésben tud dobni a csapaton. Ráadásul tök kontrasztos lesz, hogy miközben én ilyenekben állatkodok, kijön a lemez, amin pedig okos dolgokat próbálok mondani. Meg persze van pár nem okos is, ami tök paraszt.”

Az egyre több tévés szereplés még biztosan nem fogja letéríteni a zenei pályáról, de hát kellenek a sztorik későbbre: “Én egyszerűen csak jól érzem magam. A kiegészítő dolgok azért jók, mert lesz mit mesélni az unokáknak. Mellesleg kell is, hogy ne csak ugyanazok az impulzosok érjenek, mert ez a zenei kör itthon nagyon be tud záródni. Fellépsz, lemezeket csinálsz, ami persze az én vágyaimat kielégítik, de nagyon kell az újdonság. A tévézés csak kiegészítő dolog lehet, meg ha esetleg kimúlik a zenekar, de ez most nagyon nem így néz ki, mert 2011. óta folyamatosan turnén vagyunk, és bukkanunk fel mindenhol.”