Az X-faktor majdnem félidőnél jár, így feltesszük a kérdést, melyik mentor hozta ki a legtöbbet vagy épp a legkevesebbet versenyzőjéből? Melyikük a legrosszabb? A mentorok munkáját leginkább aszerint lehet minősíteni, mennyit fejlődött egy-egy versenyzőjük az előválogatóhoz képest. A válogatások produkcióit összehasonlítva az élő adásban elhangzó előadásokkal teljes képet kapunk, melyik mentor dolgozik a legjobban mentoráltjaival. Szavazzon egytől tízig (egy a legrosszabb, 10 a legjobb)tartó skálán, milyenre értékeli a mentorokat!

Geszti Péter

A fiúk csapatának mentora három versenyzőt készít fel, Fehér Zoltánt, Oláh Gergőt és Szabó Dávidot. Fehér Zoltán eddig egy kivétellel mindig párbajozott, a válogatáson még fogszabályzóval énekelte be magát - elég lazán -  a műsorba. A szombati élő adásban Geszti megkapta a többi mentortól, hogy Fehér rossz dalt választott, ennek ellenére - és talán a tökéletesen időzített lánykérés miatt - nem párbajozott. Szabó Dávid Puskás Petit alakított a legutóbbi adásban, de ha jobban megnézzük, már a válogatáson benne volt ez a potenciál. Oláh Gergő megtestesíti a 2012-es magyar népmesét - egyszerű ember bejut a tehetségkutatóba, és a legjobbak közt van -, talán még meg is nyerheti a versenyt. Ha jó a mentora, ezt tegyük hozzá.

Oláh Gergő a válogatáson

Oláh Gergő az élő showban

Keresztes Ildikó

Keresztes lldikó a 28 év felettiekkel küzd hétről hétre, jelenleg Stone és Zámbó Krisztián a két mentoráltja. Stone a válogatáson hozta a hangos rockert, és ezzel be is jutott a tehetségkutató műsorba. Az élő adásban is szinte pont ugyanazt látni és hallani tőle, amit a válogatáson. Zámbó Krisztián azonban mindenkit meglepett a válogatáson, igaz, a tutira ment Jimmy dalával. Az élő adásban hétről hétre meglepi a nézőket, hamiskás hangjával. Hogy csak rossz a dalválasztás, vagy több gyakorlás kellene, azt a néző nem tudhatja és lényegében nem is rá tartozik - ez az, amiért a mentorok ott ülnek.

Zámbó Krisztián a válogatáson

Zámbó Krisztián az élő adásban

Malek Miklós

A második X-faktort Malek mentoráltja, Kocsis Tibor nyerte, most Malek a lányokat kapta. Nő sosem nyert még a kereskedelmi csatorna egyik műsorában sem, és általában nagyobb eséllyel nyernek a határon túliak. Hogy ezzel együtt mekkora esély van arra, hogy Antal Tímea vagy Csobot Adél nyerjen, az csak az tudja, aki látja a szavazások pontos végeredményét hetente. Malek Miklós a mentorok közt a legkorrektebb, leglelkesebb, ráadásul az egyetlen, aki tényleg építő kritikát igyekszik adni a többi versenyzőnek is a sajátjain kívül. Ennyit a befolyásolásról, szavazzon, Malek Miklós munkáját hányasra értékeli! Csobot Adélt vagy szeretik vagy utálják, közömbösnek semmiképp nem mondható. A válogatáson a személyiségével győzte meg a mentorokat, és hamiskás hangjából kiindulva a nézőket is valószínűleg az előadásával nyűgözi le. Antal Tímea pedig hétről hétre egyre dívásabb.

Antal Tímea a válogatáson

Antal Tímea az élő showban

Nagy Feró

Nagy Ferónak már csak egyetlen csapata maradt a háromból, a Like nevű háromtagú csajbandát a mentorok rakták össze a válogatáson. A Like a válogatáson már megmutatta, mi minden van bennük, az élő adásban hétről hétre szerepelnek még, annak ellenére, hogy a csapatok általában a műsor elején kiesnek. Nagy Feró volt a mentora Vastag Csabának, az első X-faktor győztesének.

Like a válogatáson

Like az élő adásban