Angelina Jolie és Jennifer Aniston igazából barátnők is lehetnének, annyi közös van és volt bennük, még Brad Pitten kívül is. Egy párhuzamos univerzumban talán azok.

Angelina Jolie és Jennifer Aniston tulajdonképpen barátnők is lehetnének, mert azt leszámítva, hogy az előbbi megszámlálhatatlan gyereket terelget maga körül, elég sok a közös bennünk. Igen, még Brad Pitten kívül is. Egyszer már próbáltunk mérleget felállítani, akkor olvasóink úgy vélték, összességében Aniston járt jobban kettejük közül. De kezeljük most korban egymáshoz illő gyerekekként őket: üljetek le, és legyetek barátok, osztozzatok meg szépen Brad Pitt spermáján.

Meggyűrűzve

Mindketten menyasszonyok: Aniston viszonylag új keletű jegygyűrűjének ránézésre saját gravitációs mezője van, mutogatja is lelkesen, amerre csak jár.

Jolie nem az ékszer méretével sokkol: nála a történet volt érdekes, mármint, hogy Pitt maga is részt vett a gyűrű tervezésében. Tekintve, hogy az (állítólag) egy karika, benne néhány kővel, azért ez nem tűnik komoly kihívásnak. A sztori bájos mellékzöngéje, hogy Pitt mindkét eljegyzésnek nagyon örült.

Meddig?

Egyikük sincs valami közel ahhoz, hogy férjhez is menjen. A Jennifer Aniston - Justin Párizsi Theroux páros állítólag sokat vitázik azon, hol és mikor legyen a lagzi, konkrétum viszont nincs, de persze mihamarabb családot is szeretnének (vagy nem). A Sun szerint egy biztos: Brad Pitt anyja ott lesz Aniston lagziján, mert a menyasszony meghívta. Jolie-éknak ez már megvan, számos közösen nevelt gyerek formájában, ám ez sem változtat azon a tényen, hogy még mindig nincsenek összeházasodva. Pedig rendszeresen jönnek a Jól Értesült Közeli Ismerősök, hogy márpedig most aztán tényleg. Viszonylag friss hír a Life&Style szerint, hogy a lagzi nem ok nélkül halasztódik, hanem Jolie-nak ment el a kedve az egésztől, ám más Jól Értesült Közeli Ismerősök szerint az egész úgy hülyeség, ahogy van.

Komolytalan

Pont a fentiek miatt, ha egyszer tényleg nászra adják a fejüket, már senki sem fog hinni sem Pittéknek, sem Anistonéknak. Pedig tekintve, hogy mindkét esetben egy negyvenhez közeli (Jolie 37, Aniston 43 éves) színésznő mondja ki (sokadik alkalomra) a boldogítónak szánt szavakat, mindkettő óriási népünnepély lesz, csak a világ ingerküszöbe ment fel annyira, hogy egy vállrándítással túl leszünk a dolgon.

Jónők

Aniston és Jolie hivatalosan is jónőkként vannak számontartva. Előbbit 2005-ben elsőként választotta a GQ az év nőjének, de már 1995 óta rajta van a People legszebb embereket felsoroltató listáján (2004-ben első volt, 2006-ban pedig a legjobban öltözött). Az FHM listáin 1996 óta szerepel, mint szexi, 2011-ben pedig a Telegraph értesülései szerint egyike volt azon kevés, de annál válogatottabb nőknek, akiknek testrészei iránt a hétköznapi asszonyok tevőleg ácsingóznak, plasztikai sebésznél. A Men's Health magazin tavaly minden idők legszexibb nőjének választotta.

És hát Jolie sem ronda, na, „legszexibb nő" címből annyit kapott, mint a fene (2002: Vogue; 2004: Esquire; 2005: FHM, Harper's Bazaar; 2006: People, Hello!; 2007: Empire; 2009: Vanity Fair).

Arcát és alakját is sokan irigylik (bár egy ideig mintha betegesen sovány lett volna), hogy a sok példa közül csak egyet említsünk, a nyolcasiker-terhességével és pornós kalandjaival haknizó Nadya Suleman is Jolie-vá próbálta átműttetni magát, a jelek szerint  mérsékelt sikerrel.

Emblematikus figurák

Mindkét nő jól beazonosítható karaktert hoz a nyilvánosság elé tárt magánéletében. Jolie karrierje kezdetén a fékezhetetlenül vad szexnőstényt alakította, olykor leszbikus kapcsolatokkal, amiből mára annyi maradt, hogy állítólag huncutkodó-lakrészt alakított ki otthonában, A szürke ötven árnyalata mintájára. A kétezres évek közepén azonban elkezdett gyerekeket örökbefogadni, majd szülni is, és egyre több időt töltött humanitárius tevékenységgel, azóta is lelkesen látogatva és támogatva bolygónk nehéz sorsú lakosságait.

Aniston ezzel szemben egy tündibündi szőke nőnek indult, a Jóbarátokban hozott karakterével aztán nagyjából azonosították is. Sosem hallani róla csúnya pletykákat, nem okoz botrányokat, nem villog a feje fölött neonbetűkkel a SZEX felirat, pont olyan, mint egy kedves rokon, akinek mindenki drukkol, hogy végre összejöjjön neki a pasijával, mert annyira megérdemli már.

Popkulturális örökség

Anistonnak egyrészt ott van a már emlegetett Jóbarátokban felvonultatott hajviselete, amely a sorozatbéli karakteréről hivatalosan is „a Rachel" nevet kapta, és amely azóta is az amerikai nők egyik legkedveltebb frizurája – noha maga a színésznő utálta ezt a sérót. Emellett a Smartwater-kampányaira emlékezhetünk még, az egyikben azzal poénkodott, hogy szexvideóval mindent el lehet adni, a másikban pedig terhesnek álcázza magát, mondván, a világot főleg ez érdekli. Van humora, na.

És mit adott Angelina Jolie a világnak? Jó, filmeket, segélyt, reményt és gyámolítást a szűkölködőknek, de azon kívül? Hát például a mémmé vált jobb lábát, rengeteg tetoválását, és az illúziót, hogy egy nő lehet olyan kemény, mint egy férfi: helikoptert vezet, veszélyes övezetekben élőket látogat, és addig dolgozik, amíg bírja.