Hogy lehet elrontani a mézeskalácsot? – tette fel a kérést a Viasat3 műsorvezetője, miután nekilátott a mézeskalács-készítésnek. A választ megtalálják a videóban, amiből az is kiderül, milyen hangja van Horváth Évának, aki annak ellenére, hogy félévente a saját vérét fecskendezteti az arcába, a fenékimplantátumot sohasem vállalná be.

Az előző évben rendhagyó módon lazacot készítettünk Fluorral karácsonyra, idén viszont a hagyományokat követve a mézeskalács mellett döntöttünk, amihez a Viasat3 műsorvezetőjét, az egykori szépségkirálynőt, Horváth Évát kértük fel. Mint kiderült, a közgazdász végzettségű Horváth Éva inkább főzni szokott, mint sütni, mézeskalácsot például – hozzánk hasonlóan – még sohasem csinált, viszont így is akadt a konyhájában nyújtódeszka és sodrófa, na meg persze A Nagymama Szakácskönyve. A mézeskalács recepjét viszont nem abból szedtük, mert Horváth nagy becsben tartja a széthulló példányt, na meg amúgy is vittünk magunkkal egyet.

Konyhai mérleg híján saccra kerültek az edénybe a hozzávalók, de a műsorvezető azt mondja, ő amúgy is mindig így főz – általában indiait, mert az a kedvence. A végére Horváth mérsékelten lisztes lett, a mézeskalács meg kemény, mint a kő, mert nem hagytuk pihenni, a recept utasítása szerint ugyanis minimum 3-5 órát, de még inkább egy egész éjszakát hagynunk kellett volna állni. A forgatásból megmaradt tésztát aztán a receptnek megfelelően készítette el Horváth Éva, és azt mondta, úgy sikerült, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

A sütés közben persze beszélgettünk is a sokat kritizált Sugarbirdből frissen kivált műsorvezetővel, aki elmondta, azért hagyta ott a glammodell-csapatot, mert más elképzelései voltak. Indít például egy saját szépségblogot, ahol valószínűleg a briteknél népszerű Drakula-terápiáról is beszámol majd, a fenékimplantátumról viszont aligha, mert főként olyan dolgokról szeretne írni, amit ő is kipróbál. Ez meg nem tartozik azok közé. A videóból az is kiderül, akadtak-e már anyagi nehézségei a cipőgyűjtő műsorvezetőnek, és az is, hogy milyen a hangja.