Annak ellenére, hogy Amerikában csak két államban legalizálták a marihuánát, rengeteg celeb előszeretettel reklámozza, hogy rendszeresen szív, és ez mennyire jó. Volt, aki a színpadon is kezébe vette a spanglit, van, aki csak fotózgatja magát vele, egy celebpárnak pedig a kapcsolata is ráment.

Az amerikai énekesek körében mintha már sikknek számítana rágyújtani egy spanglira, majd a tényt gyorsan közzétenni Twitteren. Többek között Justin Bieber, Rihanna és Lady Gaga is úgy viselkedik, mint egy tini, aki azzal dicsekszik a haverjai előtt, hogy mekkora vagány már, amiért a kezébe vett egy füves cigit.

Hello srácok, füvet szívok

Justin Biebert már közeli ismerősei is féltik, amiért mostanában túl sokszor látni a kezében nem teljesen tiszta eredetű cigarettát, és az ügy kapcsán már az a hír is felreppent, hogy az énekes rajongói csuklójukat vagdossák, hogy ezzel is elrettentsék Biebert a drogoktól. Utóbbiról utólag viszont kiderült, hogy nem igaz, pedig kíváncsiak lettünk volna Bieber reakciójára, aki amúgy is hajlamos néha Coelho-i magasságokba emelkedni. De nem az ízléstelen Bieber az egyetlen popsztár, aki elszív néha egy kis füvet. Az itthon egyelőre kevésbé ismert Frank Ocean is nemrég osztotta meg rajongóival Twitteren, hogy márpedig ő is füvezik: "Hello srácok, füvet szívok. Na viszlát srácok!" Egyébként ő volt az, aki szintén a neten, méghozzá a Tumblren vallott egy férfihoz fűződő szerelmi viszonyáról.

420

Lady Gaga is előszeretettel vesz a kezébe könnyűdrogokat, és teszi ezt néha még közönség előtt, a színpadon is. Amikor pedig nem egy koncert közepén drogozik, vagy hány, akkor meg Twitterén örvendezik egy értelmezhetetlen posztban, hogy Mariah Carey karácsonyi albumára ugrál egy karácsonyi pulcsiban, és füvet szív, miközben bort iszik. Szintén tinilányos kirohanás volt, amikor ismételten Twitterén könyörgött egy kis fűért, vagy egy jó nagy pofonért, mostanában pedig azt írta meg, hogy szeretne felhagyni a spanglival, majd gyorsan elárulta, hogy csak viccelt.

Lady Gagánál már csak Rihannát lehet többször cigivel a kezében látni, és ő is szívesen kérkedik ezzel a szokásával. Eleinte előszeretettel posztolta Twitteren a 420-as számot, ami azt jelentette, hogy épp betépett, később pedig annyira bedurvult, hogy műkörmös spanglijáról képet is közzétett. Legutóbb szintén Twitteren volt egy kirohanása is a témában, mikor egy "rajongó" kifejtette, hogy Whitney Houston is a drogok miatt halt meg. Rihanna az azóta törölt posztban a következőt írta: "Ja, mert Whitney jointtal adagolta túl magát! Na takarodj innen!"

Egy párkapcsolat vége

Az már szinte unalmasnak számít, hogy a rapper Snoop Dogg/Lion a klipjeiben spanglizik, vagy 18 éves fiával együtt teker cigit, az viszont már izgalmasabb, hogy volt olyan celebpár, aki szét is ment a fű miatt. Vagy ha nem is kizárólag ez volt a probléma, de közrejátszott abban, hogy Brad Pitt és Jennifer Aniston útjai elváljanak. Pitt még 2011-ben beszélt erről a Sunday Parade magazinnak. A színész úgy fogalmazott, hogy szánalmas élete volt akkoriban, és házassága Anistonnal csak egy drogokkal teli nyomorúságos valami volt. Azt viszont élete legjobb döntésének tartja, hogy Angelina Jolie lett gyerekei anyja, akivel ezek szerint nyilván teljesen tiszta életet élnek.