A királyi család rajongói Katalin hercegné elcseszett portréján hőbörögnek, pedig a királynővel korábban még jobban elbánt egy festő. John Napper 1952-ben festette meg a királynőt, de a kép olyan borzalmas lett, hogy letiltatták a kiállítását. Csak tavaly, a gyémántjubileum alkalmából vették elő újra.

Katalin hercegné első hivatalos portréfestménye egészen borzalmas lett, annyi előnye van csupán, hogy annyira öregnek tűnik rajta a hercegné, hogy valószínűleg egy jó darabig nem kell majd lecserélni a képet. A királyi család rajongói természetesen kiakadtak a silány kép miatt, ami a lehetséges időtállóságán túl azért jó még, mert nagyszerű mémalapanyag lett belőle .

De nem Kataliné a királyi család legócskább, vagy nagy eséllyel legócskább portréja, II. Erzsébet sokkal rosszabbul járt nála. John Napper 1952-ben készített egy képet a királynő megkoronázásának alkalmából, amin a fiatal királynő pont úgy néz ki, mint Anne Hathaway, aki akkor még gondolat szintjén sem létezett. Vagyis a portrén II. Erzsébet gyakorlatilag felismerhetetlen.

A képet a liverpooli városházába szánták, de amikor a hivatal dolgozói meglátták a képet, udvariasságból úgy döntöttek, hogy ezzel talán nem égetnék a királynőt, és levitték a raktárba – írja a Daily Beast. Az indoklás az volt, hogy a királynőnek irreálisan hosszú a nyaka a képen, ezért nem állítják ki. A kép hatvan évig porosodott a városháza pincéjében, tavaly vették elő a gyémántjubileum alkalmából.

A képnek tavaly megkegyelmeztek, úgy döntöttek, most már ki lehet állítani. A városháza helyett viszont a liverpooli St George's Hall koncertteremben kap helyet a festmény. Nipper egyébként a festményes fiaskója után készített egy új portrét a királynőről, amit már elfogadott a liverpooli városvezetés.