A The Voice győztese állítja, imidzse nem kitalált és felépített: ő valóban egy visszahúzódó és érzelmes srác, bár erényei közé az optimizmust is besorolná. Pál Déneséknek a tehetségkutató után alig volt idejük felkészülni A Dalra, így tisztában van azzal, hogy az előadásuk elég bizonytalanra sikerült. Mint mondta, meg kell még erősödniük a felelősséghez, ami szükségeltetik Magyarország képviseléséhez egy nemzetközi versenyen. Agárdi Szilviával egyébként a látszatkeltés ellenére csak barátságot ápolnak. Se szerelem, de még csak fellángolás se volt soha.

A visszahúzódó, érzelmes fiú imidzsét kapta meg egyből Pál Dénes, amikor feltűnt a The Voice színpadán, és ezt a vonalat vitték végig a produkcióban, ügyelve arra, hogy az énekes személyiségéhez illő dalokat énekeljen. Nem történt ez másképp A Dalban sem, amiben Pál megkapta társául Agárdi Szilviát, akinek szintén fontos szerepe volt a fiú stílusának kialakításában. Legalábbis a kereskedelmi csatornákban csalódott szkeptikus néző ilyen összeesküvés-elméletet vélhetett felfedezni a látszat mögött, és azt várták, mikor kerül elő egy kompromittáló fotó a frisscelebről. Pedig Pál Dénes is állítja, imidzse nem áll messze a valóságtól, sőt.

Tényleg az, ami

„Én tényleg egy érzelmes srác vagyok, sok mindent a lelkemre veszek, és őrlöm magam rajta” – magyarázta a Velvetnek. „Ha párkapcsolatban vagyok, akkor is az jellemző rám, hogy igyekszem a fő hangsúlyt a romantikára fektetni. Kicsit visszahúzódónak tűnök, ez részben így is van. Tény, hogy közlékenyebb vagyok és jobban megtalálom a helyem szűkebb társaságban. Nem mindenkit engedek közel magamhoz, de szerintem mindig megtalálom a másik személlyel a közös hangot. Azért én magamat egy pozitív életvidám srácnak mondanám, hiába más jön le a képernyőről, ha jobban megismernek, ez kiderül.”

Pál Dénes személyisége és karakteres hangja mindenesetre bejött a népnek, a műsor közepe táján már borítékolni lehetett, hogy ő fogja megnyerni a The Voice-t. Az énekes a jóslatokkal nem nagyon foglalkozott, mint mondta, számára inkább az volt a fontos, hogy jól érezze magát és a közönség is. ”Felszabadult akartam lenni, és persze mindent beleadni, de nem ragaszkodtam görcsösen a győzelemhez. Számomra nagy eredmény volt, hogy ez életem első nagy lehetősége, és mint zöldfülű jutottam el idáig a magam erejéből”. Negatív kritikára nem igazán emlékszik sem a közönség, sem a zsűri részéről, ha volt is, igyekezett átgondolni és tanulni belőle. „Ha kritikát kaptam, akkor is építő jellegű volt, és próbálok majd a jövőben figyelni ezekre”– tette hozzá a tehetségkutató győztese.

Még erősödniük kell

Az Eurovíziós válogató a The Voice után közvetlenül egy héttel indult, vagyis az énekesnek elég rövid ideje maradt arra, hogy felkészüljön A Dalra. Bár elsőként jutottak tovább Agárdi Szilviával a Szíveddel láss című számmal, mindkettőjük hangján érezhető volt a bizonytalanság, ami Pál esetében korábban nem is igazán fordult elő. „A későbbiekben szeretnénk még fejlődni, a hibákat kijavítani, mert érezzük, hogy van bennünk több, és reméljük, ezt a zsűri és a nézők is értékelik majd” – fűzte hozzá az énekes.

„Valóban volt bizonytalanság, ami számomra akkor nem tűnt fel. Kicsit máshogy hallottam én is magam, de mivel nem sokat énekeltem korábban fülmonitorral, ez is egy olyan dolog, amit meg kell szokni, hogy ne vigye el az embert. Szilvi nagyon izgult, én igyekszem megnyugtatni, amivel csak lehet. A koreográfia is úgy lett kitalálva, hogy legyen benne testi kontaktus. Ez alatt azt értem, hogy fontosak az érintések, az ölelések, a másik közelsége. Hiszem azt, hogy ez megnyugtatja a másikat. Ilyenkor igyekszem megfogni Szilvi kezét, hogy elengedje magát. Amit nagyon fontosnak tartok, az a mosoly. Ha az ember mosolyog és átengedi magát a dalnak, akkor ellazul, és nem lesz görcsös. Ez olyasmi, amit próbán sosem lehet megtanulni. Fejben dől el minden, én ezt vallom. Ha az ember magát meg tudja nyugtatni, akkor nagy gond nem lehet. Ki kell zárni ilyenkor a külvilágot.”

Pál Dénes úgy érzi, még erősödniük kell ahhoz a teherhez, ami szükségeltetik Magyarország képviseléséhez egy ilyen nemzetközi versenyen. Mindemellett szeretné, ha ők jutnának tovább a dalfesztiválra. Fontosnak tartja ugyanis, hogy a daluk üzenete a határon túliakhoz is eljusson.

A pár a látszatkeltés ellenére csak baráti kapcsolatot ápol. Pál szerint Agárdi Szilviával szó sincs közöttünk szerelemről, de még kisebb fellángolásról sem. "A Szíveddel láss olyan, amibe bele kell élnünk magunkat, mivel máshogy nem működne. A dalban mi tényleg egy pár vagyunk, de a való életben megmaradunk barátoknak” – tett pontot a találgatások végére.