Persze a focista focizzon, a zenész pedig zenéljen, de sokan próbálnak több lábon állni. A külföldi celebek általában saját céget indítanak, a magyarok pedig az arcukat adják létező cégeknek. Nézze meg, hogy varrta tele ingét Pataky Attila, és miképp reklámoz Heidi Klum cukorkát!

Korda György, Balázs Klára és a Profi

A nagyszerű lalalázással is kiegészített reklámban Korda György jelezte feleségének, hogy annyira jó áruházban járnak, hogy az már profi. Ez a csattanó, hiszen véletlenül pont Profi az áruház neve is, értik.

Nagy Feró potencianövelője

2009-ben Nagy Ferót láthattuk visszaköszönni egy potencianövelő reklámjairól, talán ennek a legmókásabb a háttérsztorija, ugyanis ő egy fillért sem kapott az egészért, csupán annyit kapott a szerből, amennyit akart: "Egy barátom forgalmazta a szert, ő kért meg rá, kipróbáltam, tök jól működött. Visszaadta a magabiztosságot. Anyagilag semmiféleképpen nem érte meg, de szabadon garázdálkodhattam, vagyis bármikor kérhettem belőle, adtak. Kétszer-háromszor igénybe is vettem. A megállapodásunk pedig úgy szólt, ha sokat eladnak belőle, akkor részesedést kapok, de betiltották, nyilván a gyógyszeripari lobbi miatt. A következő termékhez szigorúan jól látható összeg fejében adom a nevem, egymillió forint alatt nem fog érdekelni semmi. Van nekem munkám, zenélek, néha hülye celebet játszom, nem szorulok a reklámra” - mondta akkor az azóta az X-Faktor zsűrijében azért elég sokat celebkedő énekes.

Pataky Attila és a minden

Egyszerűen bűn lenne kihagyni a Három kívánságnak azt a részét, amiben egy rajongó azt akarta, hogy az Edda játsszon el neki egy dalt. Ekkor tűnt fel Pataky Attila, aki új értelmet adott a szponzoring fogalmának: szép sorban vannak elhelyezkedve ruházatán a különféle cégek logói. A sapkáján is van egy Yamaha felirat. Az Aral benzinkút pedig a zenészek pólóját vásárolta meg még külön. Ha ez nem lenne elég, néha beöltözött Batmannek is, ugyanis az volt a hónap Hasbro játéka, azt pedig ki kell emelni.

Dan Aykroyd vodkája

Dan Aykroydot egy igazi klasszikuson, a Szellemirtókon felül, pár közepesen sikerült vígjátékból ismerhetjük, a magyar néplélekben leginkább a Csúcsfejekkel hagyott kitörölhetetlen nyomot. A 60 éves színész viszont úgy érezte, valami mást is kell csinálnia, ezért belefogott a Crystal Head Vodka gyártásába egy partnerével, kiemelve, hogy ő mennyire hisz a spiritualitásban, és a másvilágban. Azt nem értjük pontosan, hogy jön ez az iszonyatosan jól kinéző koponya alakú üvegben árult vodkához, de nem kizárt, hogy maga Aykroyd is akkor találta ezt ki, amikor már sokat kóstolt a saját termékéből. Az a legjobb, hogy a vodkának van webshopja is, amiben lehet pulóvert, pohárkészletet és sapkát is kapni, de vodkát azt nem. Romániában viszont elvileg lehet kapni az elég jó imidzset kapott terméket.

Nelly energiaitala

Teljesen mindegy, mit tartalmaz, egyszerűen hülyék lennénk nem megvenni egy olyan dobozt, amire Pimpjuice (stricilé) van ráírva. Nelly is rájött erre, ezért ki is adta a jelenleg csak Ausztráliában hozzáférhető nedűt.

Heidi Klum cukorkái

Heidi Klum's Fruit Flirtations névre hallgatott 2004-ben az a gyümölcsös cukorka, amit a német szupermodell arcával próbáltak eladni. A kereskedelmi sikerekről még nem volt szó, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy annyira szuper ötlet volt a kissé ízléstelen csomagolással ellátott édesség.

Kardashianék proteinturmixa

Ezek a poralapú proteinturmixok általában arról híresek, hogy undorító vödrökben lehet hozzájuk jutni. Nyilván ez sarkallta arra Kim Kardashiant és testvérét, hogy a lehengerlő tekintetük segítségével valamivel több sportolni vágyó embert biztassanak arra, hogy fogyasszák ezt a kívánatos külsejű csokis izét.