Ethan Hawke őszes-szőkés hedonista zenész játszik a Broadwayen, a színészre alig lehet ráismerni. Jude Law kopaszodó, szemüveges, felelősségteljes apaként felismerhetetlen az Anna Kareninában, Matthew McConaughey csontsoványan alakítja az AIDS-beteget. Ugyanebben a filmben Jared Leto HIV-pozitív transzvesztitaként lesz látható.

Ethan Hawke őszes hedonista a Broadway színdarabban

A színész kihúzott szemekkel, őszes-szőkés égnek álló hajjal pózolt a Clive premierjén február 7-én New Yorkban.  A szerepe szerint egy '90-es évekbeli igazi, önpusztító zenészt alakít Ethan Hawke, aki üti magát mindenféle droggal. A darabot Bertold Brecht 1923-as Baal című darabja ihlette, Hawke élőben énekel is a darabban, Dana Lyn pedig élőben hegedül.

Jude Law felismerhetetlen az Anna Kareninában

A leginkább színdarabra hasonlító Anna Karenina című filmben nem a csábító Alekszej Vronszkij szerepét kapta Jude Law, hanem Alekszej Alekszandrovicsét. Jude Law szemüveges, kopaszodó, szakállas apafigurája egészen szokatlan a színésztől, és merőben más, mint amiben eddig láthattuk – a Holidayhez, a A tehetséges Mr. Ripleyhez vagy a Sherlock Holmes-hoz hasonlítva.

Matthew McConaughey csontsoványra fogyott a Dallas Buyers Clubhoz

A puncimágnes sztriptízbáros szerepe (Magic Mike) után Matthew McConaughey komoly diétába fogott a Dallas Buyers Club című filmhez, amiben drogos, homofób, HIV-pozitív férfit alakít. Az 1986-ban játszódó történet szerint 30 napja van hátra az életéből, és ráadásul megismerkedik a transzvesztita AIDS-essel, akit Jared Leto alakít.  A 42 éves McConaughey annyira lefogyott, hogy tagadhatatlanul egészségtelennek nézzen ki a szerep kedvéért. Korábban Christian Bale A gépész miatt fogyott le, orvosi felügyelet mellett 28 kilót adott le, hogy a skizofrén, anorexiás szerepet hitelesen eljátssza.

Jared Leto mint AIDS-beteg transzvesztita

Hosszú női ruhában és parókában fotózták le Jared Letót a Dallas Buyers Club forgatásán New Orleansben, november 18-án. A színész-énekes szintén csontsoványra fogyott a szerep kedvéért, és őt sem lehet felismerni – bár ő sokkal több sminket is visel, mint a felsorolt színészek.