Rupert Murdoch médiamágnás a napokban tett célzást arra a Twitteren, hogy fontolgatják a Sun harmadik oldalának megszüntetését, amin félmeztelen nők szoktak szerepelni. Régóta tiltakoznak Facebookon és más weboldalakon is a napilap harmadik oldala ellen, amin olyanok is szerepeltek már, mint Jordan, Kelly Brook, vagy Samantha Fox.

A napokban reppent fel a pletyka, miszerint Rupert Murdoch – a Sun tulajdonosa – fontolgatja, hogy végre megszünteti a napilap harmadik oldalán szereplő rovatot, amelyen 1970 óta minden nap egy félmeztelen nőt láthatnak az olvasók. Murdoch egy twitteres bejegyzésre válaszolt, és azt írta, lehet, hogy igaz, hogy a "nagyon múlt századi" tartalomelemnek nincs helye egy ilyen korszerű bulvárlapban.

A Sun harmadik oldalán található rovat ellen már régóta tiltakoznak a Facebookon és a Tumblr-en is, ahol a legtöbb esetben olyan nőket lehet látni, akik a "No More Page 3", vagyis "Ne legyen több 3. oldal" feliratú pólót viselnek. Ezzel arra céloznak, hogy a félmeztelen nők mindennapos mutogatása szexista, és ahogy a Twitteren is fogalmaznak többen, ideje lenne a nőket is emberi lényként kezelni. Murdoch a tegnapi napon szintén Twitteren reagált a brit sajtóban megjelent pletykákra. "Szóval a 'Harmadik oldal'-ról szóló tweetem breaking newsnak számít" – írta, majd hozzátette még, hogy mindenki túlreagálja a dolgot.

Samantha Fox

A Murdoch posztja alatti hozzászólók szerint azonban nincs szó túlreagálásról, az olvasók ugyanis úgy gondolják, nem kéne a napilapban "pornónak" szerepelnie, és a reggelizőasztalnál sem kéne olyan lapot olvasnia az embereknek a gyerekeik előtt, amiben meztelen nők vannak. Olyan meztelen nők, mint például Samantha Fox, aki 1984-ben szinte azzal kezdte karrierjét, hogy a Sun harmadik oldalán szerepelt, méghozzá az addigi modellek közül a legfiatalabbként. 1986-ig volt szerződése az újsággal, és addig többször is szerepelt az oldalon. Érdekes, hogy a Playboyban viszont csak ezután tíz évvel, harminc éves korában kapott szereplési lehetőséget. Persze addigra már zenei karrierje is beindult, legismertebb száma a 'Touch Me (I Want Your Body)'. Több filmben és sorozatban is feltűnt, 2003-ban pedig coming outolt, és bevallotta, hogy egy nővel, Myra Strattonnal él együtt.

Katie Price

A Sun harmadik odalalának köszönheti hírnevét Katie Price is, aki 1996-ban kapta meg a lehetőséget, hogy félmeztelenül szerepelhessen a napilapban. Ekkor kapta a Jordan nevet a modell, aki leginkább megműttetett mellei miatt lett híres. Innen egyenes út vezetett a celebségig, a magazinok címlapjaira, és különböző tévéműsorokba. Ilyen műsor volt a 'The Club' címen futó valóságshow, amiben Samatha Fox is feltűnt. Jordan is próbálkozott a zenével, többek között indult az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóján, és hozzáment Peter Andréhoz, akitől 2009-ben el is vált.

Kelly Brook

Brook modellkarrierje 16 éves korában kezdődött, miután megnyert egy szépségversenyt, és ezután több reklámkampányban is szerepelt, mielőtt végül ő is felkerült a Sun harmadik oldalára. A harmadik oldalon aratott sikere után több férfimagazinnak is ő volt a címlaplánya, a Grazia magazin szerint ő volt a legjobb testű brit nő, és 2005-ben már az FHM a világ 100 legszexisebb nője közé is beválogatta. Modellkarrierje azóta is töretlen, és nem csak valóságshowkban, de filmekben is szerepelt, például a 'Piranha 3D'-ben. Mostanában leginkább arról lehet olvasni vele kapcsolatban, hogy kivel és mikor szakított.