Az X-Faktort megjárt énekes annyira nem bízott magában, hogy az első élő adás alkalmával feltette magának a kérdést, mit keres az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóján. Vastag Tamás úgy véli, nincs még meg a győztes dal, minden hétvégén fog eldőlni, az utolsó másodpercekben. Teljes erőbedobással a munkájára összpontosít, nincsenek nagy bulizások, mondjuk azok eddig sem voltak. Aki részeg fotókat vár róla, csalódni fog – állítja.

Jó alkalom az énekeseknek az Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntője arra, hogy megmutassák magukat a közönségnek. A végső cél viszont mindenkinek a kijutás – ezen a véleményen van az X-Faktorban feltűnt Vastag Tamás, akivel a Velvet azután beszélgetett, hogy az énekes legutóbbi alkalommal elsőként jutott tovább a Dal fináléjába. Vastag is győzni akar, de mint mondja, nem mindenáron.

Nem bízott magában

„Nekem az a harminc ember, akik most versenyben vannak, mind jó barátom, így nem a versengés a cél, hanem hétről hétre próbálunk jó estéket varázsolni a közönségnek és szórakoztatni őket” – fogalmazott az énekes, aki az eddigi eredményein igencsak meglepődött. ”Végig próbáltam magamból kihozni a maximumot, de nyilván, ha az ember olyan neves előadókkal mérettetik meg, akik már sok-sok éve a pályán vannak és letettek valamit azt asztalra, akkor hátrébb pozicionálja magát” - mondta.

Az énekesről az egyik magazin azt állította, összeomlott az első fellépése előtt, Vastag Tamás viszont ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, ebben a formában költői túlzásnak érzi a cikket. „Olyan jó produkciókat láttam a színpadon, hogy igen nehezen tudtam magam beilleszteni közéjük, úgyhogy feltettem magamnak a kérdést, vajon vagyok-e olyan jó, mint ők” – magyarázta akkori lelki állapotát. „Maximalista vagyok. Főleg egy olyan versenyen, ahol nem engedhetek meg magamnak egy hamis hangot se, ha a közönség netán megszavazza a bizalmat. Csak tökéletes produkciót vihetek a színpadra.”

Amikor Vastagot arról kérdeztük, kit gondol esélyesnek A Dal megnyerésére, az énekes úgy vélekedett, annyira sok kimenetele volt már az elődöntőnek és a középdöntőnek, annyira sokféle módon alakult és sok helyen máshogy várták, hogy jelen pillanatban fogalma sincs, mi lesz a végeredmény.

„Én azt gondolom, hogy ide tökéletes lesz az a megfogalmazás, hogy az életben a három percek számítanak. Itt már a különbség annyira hajszálnyi, hogy az utolsó pillanat fogja eldönteni, hogy abban a három perc húsz másodpercben ki tudja a legjobbat kihozni magából, ki az, aki a legtöbb érzelmet át tudja vinni a dalon keresztül. Vagy épp ki az, aki már fáradt.”

Tanulni is akar

A 21 éves Vastag jelenleg csak a zenével és a színházzal foglalkozik, és ez egy ideig így is marad. „De biztos vagyok abban, hogy a jövőben fogok tanulni” – tette hozzá. „Most nagyon sok az elfoglaltságom, azt meg nem akarom, hogy hobbiból vagy alibiből bejárjak valamelyik egyetemre – ez nem összeegyeztethető a maximalizmusommal. Egy felsőoktatási intézményben majd tanulni akarok, és el is akarom végezni”. Bátyjához, Vastag Csabához hasonlóan ő is munkamániás, de állítása szerint ez egyben a szórakozása is, hiszen a hobbijának él hétfőtől szombatig. Mindemellett igyekszik a régi barátokra, régi osztálytársakra is időt szakítani. Ha van pár szabad perce, összeülnek egy ásványvízre.

Fiatal kora ellenére nagy bulizásokról, ereszd el a hajam összejövetelekről szó sincs, így, mint ahogy eddig sem volt rá példa, a jövőben sem kerülnek elő róla komromittáló felvételek. „Nem azért nem megyek nagy tömegbe, hogy ne tegyem ki magam ennek a veszélynek, hanem, mert soha életemben nem szerettem az ordító embereket magam körül. Soha nem voltam diszkóba járós, mindig az eldugott kis helyeket szerettem, ahol halk zene van és beszélgetni lehet” – mondta az igazi anyukák kedvence.