Van, aki magát csalta csapdába azzal, hogy saját túlzásaival a megjelenésére irányította a világ figyelmét, mások csak beleragadtak az elhízott celebnő kategóriájába. Remény mindig van, gondoljon Mádai Vivienre és Christina Aguilerára!

Kim Kardashianről a múlt héten azt írta az amerikai pletykasajtó, hogy körülbelül kilencvenegy kiló. A várandós celebnő az Extra szerint viszont ragaszkodik ahhoz, hogy nem nyom többet 63,5 kilónál. Jó, egészen pontosan azt mondta, hogy kábé huszonhét kilóval lőtt mellé a sajtó, amikor azt tippelte, hogy kilencven, és ez jelentheti azt is, hogy 117 kiló, de akkor elég sűrűnek kellene lennie a saját bevallása szerint 157 centi magas Kardashiannek.

Persze attól még, hogy akkora, mint egy lakópark, öltözhetne ízlésesen. De nem tesz így: díványos kolléganőnk a fodorszörny kifejezéssel illette Kanye West gyermekének anyját, joggal. Pedig lenne miből normálisan, visszafogottan öltözködnie, és ha megtenné, akkor valószínűleg a kutyát sem érdekelné, hány kiló, hiszen gyereket vár – a szintén állapotos Ördög Nórának sem szólnak be a honi pletykalapok. És az sem segít a dolgon, hogy Kardashian (mint a lánytestvérei) nagyon szereti a valósághoz képest több ruhamérettel karcsúbbá fotosoppoltatni magát a reklámfotókon, a testsúlytöbblet így még látványosabb.

Christina Aguilera is megérdemel egy esettanulmányt: örmény kolléganőjével ellentétben ő meglehetősen karcsún lett világhírű, aztán a hírértékével fordítottan arányosan alakult a testsúlya. Tavaly azért mindenkit meglepett, hogy mekkorára hízott, de az erről szóló híreket – amelyek azért főleg azzal foglalkoztak, hogy az alakjának nem megfelelően, ízléstelenül öltözködik – nem kommentálta, nem nyafogott. A nyilvánosság előtt jó néhányszor megjelent termetesen, hülye ruhákban, aztán egyszercsak eltűnt. Most ott tartunk, hogy valahol, csendben, de kitartóan éppen ledolgozza a súlyfeleslegét, mint azt a róla készült frissebb képek tanúsítják. (Nézze meg a galériában!)

A fentiek alapján úgy tűnik, hogy egyes celebek a következetesen valamilyen viselkedésükkel el tudják érni, hogy az egész világ az ő testsúlyukon elmélkedjen. Rossz esetben bele is ragadnak ebbe a szerepbe. Ez Magyaroszágon különösen azokkal az emberekkel szokott megtörténni, akiket amúgy veszettül nyomnak a tévécsatornák, amelyek műsoraiban éppen szerepelnek.

Ott van például Mádai Vivien, aki most épp tök jól néz ki, de ha feltúrja az archívumokat, akár a Velvetét is, lépten-nyomon a testsúlyával foglalkozó cikkekbe fog botlani. Valószínűleg ha a leváltása előtt az RTL Klub nem azzal próbálja érdekesebbé tenni a celebműsorát, hogy hány kiló a műsorvezető, úgy istenigazából a kutyát se foglalkoztatná, hogy mennyit eszik, és hány centi a combja. Ahogy mondjuk Gaál Noémi mellei sem különösebben érdekfeszítőek, mint jelenség, csak hát vannak. (Mádai amúgy nem kövér, még mielőtt.)

Hasonlóan járt Erdélyi Mónika, akinek – miután eleget szórakoztatta a foghíjas, ám alkoholbarát személyek egyéni sorstragédiáira fogékony közönséget – saját neve alatt futó műsora megszűntével nem nagyon volt mit csinálnia, a neve azonban még jól csengett. Maradt hát a testsúlya, az RTL bőségesen kiaknázta az ennek értékesítésében rejlő lehetőséget. Aztán egy csendesebb időszak után tavaly ősszel bejelentették, hogy a TV2-n és csatornapajtásain tér vissza, hopp, ki is derült, hogy tizenöt kilót fogyott, de ez mindegy (érdekes, egy évvel korábban nem volt mindegy). Mintha különösebben számítana, hogy ki hány kiló. (Ha önt is csak más érdekli ele kapcsolatban, itt olvasgasson. És most Erdélyi Mónikát sem kövéreztük le.)

Kérdés persze, hogy ezt az adott ismertnők miért engedik, mármint hogy a saját csatornájuk foglalkozzon azzal, éppen hol vannak, vagy nincsenek röcögős kis hájaik. A szerződéseik tartalma bizalmas, a nyilvánosságnak tehát ismeretlen. De mind Mádai, mind Erdélyi úgy nyilatkozott korábban, hogy az RTL Klub nem kötelezte őket fogyásra. Igen, ugyanezekkel a szavakkal.

És még egy érdekesség: ne csak az RTL-csoportot szidjuk, hiszen a TV2 is minden tőle telhetőt megtesz, hogy Cseke Katinkát azzal tegye érdekessé, hogy „nézzék, ez a nő nem sovány!". Ha nem ez a törekvés, akkor mondjuk lehet, hogy vissza kéne fogni kicsit Kasza Tibort, aki feszt beszólongat az egyébként Jóban rosszban-ban látható sorozatsztárnőnek. Bár, ami azt illeti, ő maga is mindent  megtesz azért, hogy valós és tervezett súlyvesztéséről legyen szó. (Cseke Katinka egyébként egy helyes, vihogós, harsány nő, aki valószínűleg a büdös életben nem lesz 36-os konfekcióméret, és ez nem is baj.)