Legutóbb James Franco fejezte ki rajongását Ryan Gosling iránt, gyakorlatilag szerelmeslevelet írt a színésznek filmkritika gyanánt. De nem ő az egyetlen férfisztár, aki odáig van és vissza Goslingért. Így elmondható, hogy Ryan Gosling az abszolút szexszimbólum, mindkét nem képviselői rajonganak érte, nemi identitástól függetlenül.

James Franco, szintén elég népszerű szívtipró színész a Huffington Postban vezetett rovatában nemrég gyakorlatilag szerelmes levelet írt kollégájának, Ryan Goslingnak a legutóbbi filmje, a The Place Beyond The Pines apropóján. A film nagyjából olyasmi, mint a Drive című volt, amivel Gosling berobbant a szexszimbólumok világába, azzal a különbséggel, hogy itt motorozik az iszonyú kockás hasával és csábító tekintetével.

Jól le is vette James Francót a lábáról, ahogy sok más férfisztárt, de előbb nézzünk néhány részletet a kritikának álcázott szerelmeslevélből, mert nagyon jó. “Az egész filmet imádtam, végig nagyon bele tudtam élni magam. De amiről beszélni szeretnék, az a film első része, a Gosling-rész. Szerelmeskedni szeretnék azzal a résszel. [...] Az első, amit meglátunk, az Gos kockás hasa, beteríti az egész vásznat, a feje nem is látszódik, hogy jobban tudjunk koncentrálni a különleges tetoválásaira, és arra, hogy milyen meggyőzően nyitja és zárja a pillangókését, ahogy idegesen halad a karaktere. Gosling egyébként a szerep kedvéért tanulta ezt meg – ő az excentrikus viselkedések királya. Még ugyanebben a snittben a karakter (később megtudjuk, hogy Luke) belevágja a kését a falba, és kimegy az ajtón félmeztelenül, még mindig nem láttuk az arcát, de tudjuk, hogy Gos azt: a haj, a fej, a járás” – írta Franco a kritikában, és még hosszú sorokon keresztül rajongta körbe kollégáját.

Gosling kockás hasa olyan híres, hogy az Őrült, dilis szerelem című filmben a partnere, Emma Stone meg is kérdezi, hogy nem photoshop eredménye-e az izomzat. Ebben a 2011-es filmben Steve Carrell is Gosling partnere volt, és azt megértjük, hogy Emma Stone teljesen odáig van a szívtipró Goslingért, de azért az nagy derültséget váltott ki, amikor Carrell is azt mondta, hogy tulajdonképpen egy kicsit ő is rá van indulva Goslingra, aki szerinte a tökéletes úriember minden szempontból, és mi sem foglalja össze jobban, hogy miért érdemes rajongani a színészért, mint az a videó, amit akkor készítettek róla, amikor szétválasztotta egy utcai verekedés résztvevőit.

Míg Emma Stone hivatalosan csak a filmvásznon volt odáig és vissza Goslingtól, addig a színésznő barátja, Andrew Garfield – akit az új Pókemberként ismertek meg nagyon sokan – a hétköznapokban epekedik a kollégájáért. Egy interjúban azt mondta, nagyon bejön neki Gosling, amit később Jay Leno műsorában pontosított. „Egy igazi szexbomba, ez vitathatatlan. Lenyűgöző. Nemcsak a teste, de a tehetség tekintetében is, hihetetlen a szexepilje” – mondta Garfield.

Igazából nincs is nagyon olyan, Hollywoodban mostanában menő fiatal férfi, aki ne mondta volna azt a közelmúltban, hogy őszintén belegondolva, egy kicsit szerelmes Ryan Goslingba. Ráadásul a színész hihetetlen józan belátású, nemrég például bejelentette, hogy egy kicsit visszavonul, mert az utóbbi 1-2 év Gosling-őrületében és a kasszasikerekben elfelejtette, hogy mit miért csinál, és újra meg kell találnia magát. Másoknak ez vagy nem szokott eszükbe jutni, vagy csak 20 évente egyszer. A bejelentéskor Jimmy Fallon, népszerű amerikai műsorvezető is megsiratta egy kicsit a hírt, ahogy valószínűleg tinilányok milliói, akik egy darabig csak DVD-n nézhetik majd Gosling híres hasát.

“Köszönjük Ryan Gosling, hogy egy kicsit visszavonulsz. Ettől függetlenül szerencsére még minden este szerepelni fogsz az álmaimban” – mondta viccesen Fallon a műsorában.

De Bradley Cooper, aki szintén igazi szexszimbólum is odáig van Goslingért. Amikor 2011-ben a People magazin őt választotta a legszexibb férfinek Gosling ellenében, akkor a következőket nyilatkozta egy interjúban.

„Amikor a People bejelentette, akkor volt egy kis negatív reakció, én pedig pont Párizsban voltam Ryan Goslinggal – ő a legjobb -, akivel közös filmet forgattunk, és egy barátom paparazziképeket mutogatott róla. Amikor azt mondom, egy barátom, akkor úgy értem, én néztem róla képeket egyedül a hotelszobámban a laptopom előtt. A képeken ő volt, az utcán sétált, és úgy nézett ki, mintha egy fotózáson lenne, mintha lelépett volna a kifutóról. Aztán voltak képek rólam is, én úgy néztem ki, mint a szomszéd, aki sosem lép ki az otthonából” – mondta Cooper a Graham Norton Show-ban.

A Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe még Coopernél is egyértelműbben fogalmazott, hogy mennyire odáig van Goslingért, amikor tavaly az Attitude magazinnak adott interjút. „Idén teljesen odáig vagyok Ryan Gosling tehetségéért. Szerintem fantasztikus, és ... Tudod, még kedves is. Okosnak tűnik. Ha meleg lennék, biztos az okos pasikra buknék” – mondta Radcliffe.