Rúdtánc-bemutatót tartottak csütörtök délelőtt Pirner Alma iskolájában, ahol ugyan a sport nagyasszonya nem volt jelen, de akadtak dögös csajok, itt volt Török Dóra és Larion Zoé, playmate-ek is és az ember, aki semmilyen meghívást nem érezhet kínosnak, Müller Attila.


Egy csapat lány tartott rövid rúdtánc-bemutatót csütörtök délelőtt Pirner Alma rúdtánc-iskolájában. A furcsa az volt, hogy majdnem mindannyian egyszerre kezdtek a bemutatóba, így annak pillanatok alatt vége is lett. Nyilván valami őrülten hatásos, megdöbbentően látványos nyitást terveztek, hogy az ember ne győzze kapkodni a fejét, de mire nagyjából fel tudtuk volna venni a ritmust, be is fejezték. Ezután egy végtelenül hosszúnak tűnő beszéd következett arról, hogy a rúdtánc mennyire komoly sport, majd gyorsan következtek is a celebek.

Ahogy a rúdtánc-világbajnok, Pálmaffy Barbara a Velvetnek elmondta, a sportnak rengeteg elnevezése van: rúdsport, rúdakrobatika, rúdfitnesz, rúdtánc. "Magyar elnevezése sajnos nincs annak, amit én képviselek, én ugyanis a pole artot szerettem. Ez egy művészi megnyilvánulást jelent, főleg éjszakon honos, Helsinkiben évente van verseny. Itt inkább táncosok és színházhoz kapcsolódó emberek szerepelnek." Pálmaffy egyébként 2010 januárjában kezdett edzeni. Mint mondta, Magyaroszágon is egyre jobb ennek a sportnak az elfogadottsága.

Nyilas Dóra másfél évvel ezelőtt találkozott a rúdtánccal, a kíváncsiság vitte bele. "Egyáltalán nem akartam eddig eljutni, de bent ragadtam" – mondta a Velvetnek. "Úgy gondoltam, hogy jó kikapcsolódás lesz, hogy majd könnyebb elemeket megcsinálok, hogy kellemes hobbi lesz, de beleszerettem." Nyilas előtte nem is sportolt, mint mondta, ez az egyetlen sport, ami megfogta, mert különlegesnek tartja. "Ez az egyetlen, amihez kitartásom is volt." A huszonkét éves lánynak hat éve van barátja, aki természetesen támogatja a rúdtáncolásban, és nagyon büszke is rá.

A bemutatón megjelent Török Dóra és Larion Zoé playmate-ek és az elnyűhetetlennek tűnő Müller Attila is, aki azért megjegyezte Pálmaffy Barbarának, hogy a rúdtánc nem valami férfias sport. Ha viszont már ide keveredett, akkor egy-két figurát ki is próbált, bár a rúdon pörgést legalább nem erőltette. A program felénél befutott Katus Attila is, de ő csendben beállt a nézők közé. Túl sok érdekességet a csajok bemutatója se jelentett, Török Dóra megállt a pörgés gyakorlásánál, az aktívabb Larion Zoé pedig a vége felé inkább a karikán csimpaszkodott.

"Már régóta szeretném kipróbálni, nekem nagyon tetszik, mert jó formát csinál, definiált izmokat, de nagyon nehéznek tartom" – magyarázta Török Dóra egykori Playmate, aki egyébként thai boksszal tartja formában magát. "A thai bokszban is a rúdtánchoz hasonlóan a saját testsúlyunkkal dolgozunk, hozzám mindig ezek álltak közel, és szintén definiált izmokat csinál." Szerinte minden férfi imádja a rúdtáncot, szóval hódításnál abszolút bevethető. Török Dórának egyébként nincs pasija, ahogy nevetve megjegyezte jelenleg leginkább csak balhoroggal csábíthat.