Gyilkolhatnak, darabolhatnak, mindezt a filmvásznon úgyis elnézik nekik a nők: a jóképű sorozatgyilkosokról van szó, akiket most összegyűjtöttünk. Önnek nincs is más teendője, mint hogy annak adja a legtöbb pontot, akit a legszexibbnek talál két trancsírozás között. A szuperintelligens Hannibal Lecter a nyerő vagy a nagyfarkú Patrick Bateman? Esetleg a nevető harmadik Costa?

1. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins)

Az 1991-ben megfilmesített A bárányok hallgatnak című pszichothriller sorozatgyilkosa különleges ember: nagyon intelligens, ennek a ténynek pedig a tudatában is van és fel is használja mások ellen.

A pszichiáter Hannibal széleskörű műveltségének köszönhetően az elit társadalom meghatározó alakjává vált. Soha nem ölt meg olyat, aki szimpatikus volt számára, akikkel végzett, azok korábban felbosszantották. Talán ez tette a nézők számára őt is szimpatikussá.

2. John Doe (Kevin Spacey)

Az amerika kultúrában a John Doe személynév név nélküli, általánosságban emlegettt emberek megnevezésére szolgál, vagy ahogyan a Hetedik című filmben is, ismeretlen személy azonosítására használják.

Az 1995-ös produció sorozatgyilkosa a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. Karaktere csupán a film végén bukkan fel.

3. Patrick Bateman (Christian Bale)

Bateman jó családból származik, akár a minden nő álma is lehetne: egyetemet végzett, egy Wall Street-i befektetési cég alelnöke, egy drága manhattani lakásban lakik az Upper West Side-on, és méretes farka van.

Az Amerikai pszicho főszereplője viszont szintén kettős életet él: szabadidejében kokaint szív és embereket gyilkol, elmeállapota a film vége felé egyre súlyosabb lesz, csonkít és hajlik a kannibalizmus és a nekrofilia felé is.

4. Dexter Morgan (Michael C. Hall)

Dexter az azonos című sorozatban egy törvényszéki szakértő, csendes, visszahúzódó karakter. Ha nem vér elemez a rendőrség számára, akkor életet olt: szabályai közé tartozik viszont, hogy csak bűnözőkét.

Tettei ellenére egyáltalán nem ellenszenves figura, és bár az első részekben azt állítja magáról, nem érdekli a szex, már abban az évadban megváltozik a véleménye a dologról, a következő részekben pedig nem is egy nőt csábít el.

5. Mickey Knox (Woody Harrelson)

A Született gyilkosok ámokfutója barátnőjével együtt mészárol le mindenkit a filmben, aki csak útjukba akad.

A páros célja, hogy legendák legyenek, a szenzációhajhász televízió pedig pozitív hősöknek állítja be őket. Nem csoda hát, ha Mickey Knox a nézők tetszését is elnyeri.

6. A Sakál (Edward Fox)

Az 1973-as Sakált Michael Caine és Roger Moore szerette volna nagyon eljátszani, a rendező, Fred Zinnemann viszont nem akart sztárt a főszerepre. Így lett a gyilkos Edward Fox, akit a Zinnermann A közvetítő című Joseph Losey-filmben nyújtott teljesítménye alapján választott ki.

A dolog érdekessége, hogy Fox az első forgatási napok alkalmával túl mereven játszott, így a rendező elvitte őt egy hosszú autós túrára, hogy átbeszéljék a karaktert. Végül Fox remekül alakította a profi bérgyilkost, aki teljesen másképp él az emberek elképzelésében, mint ahogyan kinéz.

7. Costa (Ethan Hawke)

A 2004-ben készült Életeken át című amerikai film legfőbb csavara, hogy a soroztgyilkos évtizedeken keresztül gyilkol, de nemcsak megöli áldozatait, hanem fel is veszi azok személyiségét. Így aztán csak a történet végén derül ki, hogy a szimpatikus Costa a pszichopata gyilkos, aki még Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie) fejét is elcsavarja és az ágyába vonszolja.