Összeállították a leggyűlöltebb külföldi hírességek listáját, amit viszonylag meglepő módon Gwyneth Paltrow vezet, aztán nem is olyan nagy meglepetésre ott van mögötte Kristen Stewart és Jennifer Lopez. Azt nem tudni, miért gyűlölik őket, de mindegyiküknek volt olyan nyilatkozata, amivel nem lopták be magukat az emberek szívébe.

Az egyik elég nagy amerikai celebmagazin, a Star az olvasói segítségével összeállította a 20 leggyűlöltebb celeb listáját. Az nem derült ki egyelőre, hogy a listán szereplők miért olyan gyűlöltek, de megjelenése után a Buzzfeed készített egy összeállítást a listán szereplő hírességek különböző interjúkban elejtett kínos, felháborító, általános megvetést kiváltó mondataiból. Így talán kicsit könnyebb lesz megérteni, hogy az adott hírességet miért lehet gyűlölni, legalább egy kicsit.

1. Gwyneth Paltrow

“Vagyok, aki vagyok. Nem tettethetem magam olyannak, aki évente 25 ezer dollárt keres” – mondta Paltrow az Elle-nek néhány éve. Igen, arra utalt, hogy baromi gazdag, nagyon sokat keres, és ezt nem kívánja titkolni, legalábbis nem próbálja magát átlagos fizetésből élőnek beállítani.

2. Kristen Stewart

“Alig bírom kivárni, hogy valami kibaszott őrült dolog történjen velem. A nagybetűs élet. Azt akarom, hogy valaki átbasszon! Érted, hogy gondolom?” – mondta a színésznő az Elle-nek, nagyjából abban az időszakban, amikor hatalmas botrányt kavart azzal, hogy megcsalta a fiúját, Robert Pattinsont a Hófehér és a vadász nős rendezőjével.

3. Jennifer Lopez

“Ameddig kedvelnek az emberek, addig elmennek a mozikba, és megnézik a legújabb filmed. Kell az a ház Miamiban, igen vagy nem? Ez a kérdés” – mondta az énekesnő egy tavalyi interjújában, amiben arról beszélt többek között, hogy mi mindent hajlandó megtenni a pénzért és a népszerűségért. Például erősen kivágott ruhákban járni, és hasonlók. Úgy látszik, már nem ő Jenny a telepről.

4. John Mayer

A leginkább Jennifer Aniston exeként elhíresült John Mayer még 2010-ben adott a Playboynak egy elég nagy botrányt kavaró interjút, amiben niggerezett, meg mindenféle kínos dolgokat mondott. “A farkam olyan, mint egy, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető figura. A szívem tiszta Benetton, de a farkam kibaszott rasszista. A farkamtól külön kéne randizgatnom” – mondta a zenész, valószínűleg arra utalva, hogy fehérbőrű női voltak csak.

5. Katherine Heigl

A színésznő annyira szürke, és annyira nem történik vele semmi, hogy nála aztán különösen nehéz megmondani, miért utálhatják, de talán azért, mert szeret panaszkodni. A David Letterman show-ban a 2009-es, A csúf igazság című filmje apropóján sajnáltatta magát egy kicsit. “Az első forgatási napunk egy szerda volt – és ezt mindenhol ismételgetni fogom, mert remélem, kínosan érzik magukat tőle – egy 17 órás nap volt, ami szerintem kegyetlen és gonosz” – mondta a színésznő.

6. Matt Lauer

Matt Lauer egy nálunk kevéssé ismert tévés műsorvezető, akitől nem állnak távol a gúnyos beszólások. “Örülök, hogy látlak, mostanában sokat láttalak” – mondta például Anne Hathawaynek azután, hogy a színésznővel voltak tele a lapok napokig, mert muffot villantott a Nyomorultak díszbemutatóján.

7. Madonna

“Mindenkinek arra kell törekednie, hogy a saját kora Jézusa legyen” – mondta Madonna a Sirius FM rádióban. És hogy miért lehet ezért a mondatért gyűlölni? Nem is annyira a mondatért gyűlölik valószínűleg, hanem a mögötte lévő gondolatmenetért, miszerint a polgárpukkasztó popénekesnőből Madonna egy globális jótevő megmondóemberré kezd leginkább válni.

8. Justin Bieber

A fiatal énekesnek nem kell messzire mennie egy kis gyűlöletért, ráadásul nemrég ő maga tett róla, hogy még jobban megutálják, amikor az Anne Frank-házban beszélni kezdett. "Igazán inspiráló volt ez a látogatás. Anne fantasztikus lány volt. Remélhetőleg ő is Bieber-rajongó lett volna" – mondta az énekes a múzeumban.

9. Anne Hathaway

A színésznő is leginkább a szürke egér kategória, ami a megnyilvánulásokat illeti, ha a fenti villantástól eltekintünk. Nála is talán a panaszkodási hajlam adhat okot a gyűlöletre. “Álnyugalommal vártam a dolgot. Belementem abba, hogy levágják a hajam A nyomorultak kedvéért, és hogy valóságos legyen a dolog, tényleg a jelenet alatt váljak meg tőle. Aztán eljött a jelenet forgatásának napja, én meg úgy remegtem, mint egy nyárfalevél, alig tudtam dolgozni. Amikor végeztünk a jelenettel, elbújtam a lakókocsim legsötétebb sarkába, belenéztem a tükörbe, és a kisöcsémet láttam. De úgy éreztem magam, mint a leglazább csaj a világon” – mondta Hathaway a Glamournak a nagy jelenetről.

10. Kris Jenner

Kris Jenner Kim Kardashian anyja, és már annyi elég lenne a gyűlölethez, hogy a Keeping up with The Kardashians című műsorral rászabadította a világra a családot. De ezen felül még szeret beszélni is. “Egy lány sosem tudhatja, mikor van szüksége egy pár gyémántra reggel tízkor” – mondta a család realityjében.

11. Kim Kardashian

Szorosan anyját követi a gyűlöletlistán, többek között az elég buta mondatai miatt. “Örmény vagyok, még jó hogy vonzódom a lézeres szőreltávolításhoz” – mondta például az Allure magazinnak.

12. LeAnn Rimes

LeAnn Rimes azon túl, hogy énekesnő, két dologgal ragadhatott meg az emberek fejében. Az egyik az, hogy nagyon jó alakja van, amit szeret is mutogatni, a másik, hogy amikor összejött jelenlegi férjével, Eddie Cibriannel, akkor még mindketten házasságban éltek. Az énekesnő az Entertainment Tonightnak beszélt a megcsalásból indult kapcsolatról, és arról, hogy tart attól, hogy a férje megcsalja. “Azt hiszem, ha bárki megtehetné, hogy visszacsináljon egy félrelépést, megtenné. Én nem ilyen vagyok. Ez egy mindent elöntő érzés, de a tested nem hagyja, hogy megtedd” – utalt finoman arra, hogy mennyivel jobban megvan új párjával, mint a régivel.

13. Ashton Kutcher

A sokaknak beszóló, megosztó színész akkor válhatott könnyen gyűlölet tárgyává, amikor az azóta elhunyt amerikaifoci-edző, Joe Paterno pedofíliabotránya idején az edzőt támogató üzenetet osztott meg Twitteren. “Hogy rúghtták ki Joe Paternót? Hawkeye szurkolóként is azt mondom, hogy ez ízléstelen volt” – írta Kutcher.

14. Jay Leno

Jay Leno neve viszonylag ismert Magyarországon is, annyira híres műsorvezető, de a munkássága kevésbé. Például az, hogy milyen finoman hazudott, amikor azt mondta, 2009-ben visszavonul, pedig csak arról volt szó, hogy csatornát vált. “Elismerem, mondtam a műsorban egy kegyes hazugságot. Azt mondtam, visszavonulok. Talán egyszerűbb volt így tálalni” – mondta Leno Oprah Winfrey-nek.

15. Angelina Jolie

A színésznőt már azért is gyűlölni lehet, hogy Brad Pitt a párja évek óta, valamint, hogy úgy tartják sokan jó színésznőnek, hogy nagyon kevés valóban értékelhető filmben szerepelt. A Buzzfeed viszont inkább arra ment rá, hogy Jolie is szeret hülyeségeket nyilatkozni a nagyon vadnak, nagyon misztikusnak beállított múltjáról. “A Csókos Csajok nevű csoport egyik tagja voltam. Nagyon szexuális voltam az óvódában” – mondta Jolie az OK! magazinnak.

16. Lindsay Lohan

A mostanában nem annyira színészetből, mint inkább a botrányaival generált címlapokból élő színésznőt is könnyű gyűlölni, pláne, hogy ő sem az eszes nyilatkozatok királynője. “Annyira furcsa, hogy voltam rehabon. Mindig is azt hittem, hogy hamarabb fogok meghalni, mint hogy eljussak a rehabra” – mondta az Allure magazinnak.

17. Shia LaBeouf

A Transformers-filmekből megismert LaBeouf is úgy járt, mint John Mayer, hogy egy, a Playboynak adott hosszú interjúban hülyeségeket beszélt. “Ha találkozhatnék az anyámmal, és feleségül vehetném, akkor megtenném. Az anyámmal lennék, ha nem lenne az anyám, és nem hangozna ez az egész olyan betegesen, mint ahogyan hangzik” – mondta a színész a Playboynak.

18. Taylor Swift

Mivel Taylor Swiftnél csak amerikaiak számára érdekes dolgot válogattak be a gyűlölt idézetek közé, ezért ennek idézésétől eltekintenénk. Megemlítenénk viszont, hogy az énekesnőt például nagyszerűen lehet gyűlölni azért, mert folyton azért sír, mert szakítanak vele, és hogy milyen szörnyű a szerelmi élete, közben pedig valójában arról van szó, hogy ő csavarja maga köré a szerencsétlen, korához illő férficelebeket, majd néhány hét után dobja őket.

19. Jesse James

Jesse James egy amerikai motorépítő, akit elég sokan meggyűlöltek, amikor kiderült, hogy egy közepesen ismert amerikai tetoválócelebbel, Kat Von D-vel csalja a feleségét, Sandra Bullockot, aki emiatt el is vált tőle. Azóta egyébként Kat Von D is dobta. Jamest nemcsak a megcsalás miatt lehet gyűlölni, hanem azért is, amilyen pökhendi. “Elég nagyágyú lettem, elvettem egy hollywoodi színésznőt, aztán többé nem álltam szóba senkivel” – mondta korábban egy motorépítős műsorban.

20. Chris Brown

Ahhoz nem kell sok magyarázat, hogy miért lehet gyűlölni Chris Brownt, Rihanna exét, majd újra pasiját. A rapper 2009-ben megverte a barátnőjét, ami miatt szakítottak is. "Megkaphatom a számod? Ígérem, nem verlek meg!" – kérdezte 2009-ben egy nőtől állítólag nem sokkal azután, hogy megverte Rihannát.