A nezmetközi celebek komoly része már akkor is híres volt, amikor még nem tudta róluk senki, hogy kik ők. Íme tíz egészen meglepő videóklipes cameo.

A híres embereknek is el kell kezdenie valahol: néha béna reklámokban tűnnek fel színészként, mások pedig a visszanézve talán vállalhatóbb lépésekkel kezdik el karrierjüket, és klipekben kaptak egy-egy rövidke szerepet. Ez utóbbi akkor igazán érdekes, ha a klip is sikeres lesz, és a színészből saját jogán is híres ember válik. Ezekből gyűjtött össze a Buzzfeed pár nagyon meglepőt, mi pedig bemutatjuk a krémet.

Jennifer Lopez Janet Jacksonnál

Épp húsz évvel ezelőtt az akkor 23 éves énekesnő/színésznő tulajdonképpeni előképének, Janet Jacksonnak tűnt fel a There's the Way Love Goes című klipjében. A már akkor is nagyon latinosra sminkelt Lopez egy háttértáncost alakított.

Angeline Jolie a Rolling Stonesnál

Az 1997-es Anybody Seen My Baby a Rolling Stones utolsó igazán nagy slágere, és megnézve az az igazán meglepő, hogy a rövidhajú sztriptíztáncost alakító Jolie-t miért nem ismertük fel azonnal később.

Christina Hendricks az Everclearnél

Még szó sem volt arról, hogy Christine Hendricks neve hallatára összefolyik a mellrajongó férfinép szájában a nyál, amikor a 9 évvel később a Mad Mennel befutott színésznő már egész komoly szerepet kapott az Everclear nevű powerpop zenekar One Hit Wonder című dalához forgatott videóban. Az 1997-es klipben többször is feltűnik a vállig érő hajú Hendricks, például a legelején.

Courtney Cox Bruce Springsteennél

A Jóbarátokkal ismert színésznő természetesen nem volt a valóságban is dagadt fiatalon, viszont rövid hajjal nagyon jól hozta Bruce Sprinsteen egyik nagyon odaadó rajongóját a Dancing in the Darkhoz készült 1984-es klipben.

Sofia Coppola Madonnánál

Persze Francis Ford Coppola lányaként soha nem volt teljesen ismeretlen, a később ünnepelt rendezővé váló Sofia Coppolának is el kellett kezdenie valahol: 1992-ben Madonna Deeper and Deeperében tűnt fel az énekesnő egy barátjaként.

Hugh Laurie Annie Lennoxnál

Bár a briteknél már tíz éve ismert humorista volt, Hugh Laure arcát a határokon túl csak kevesen ismerték Dr. House karaktere előtt. Ezen próbált kicsit segíteni azzal, hogy 1992-ben szerzett egy hülye parókát, és beugrott Annie Lennox Walking on Broken Glassához készült videójába.

Naomi Campbell a Culture Clubnál

A szupermodellnek csak nagyon kis szerep jutott a Boy George vezette Culture Club videójában, de hát csak 12 éves volt 1986-ban, amikor készült az I'll Tumble 4 Ya.

Benicio Del Toro Madonnánál

A személyes kedvencünk a miniszerepet kapó Benicio Del Toro feltűnése Madonna Isla Bonitájában. A színész a háttérben vigyorog kicsit, és hát teljesen úgy néz ki, mint a mi Vágási Ferink.

Matt Le Blanc a Bon Jovinál

A Jóbarátok Joeyja annyira kölyökképű sármőr volt fiatalon, hogy egyenes út vezetett a kölyökképű sármőröket amúgy is szívesen villogtató Bon Jovi Miracle-jébe, ahol hozhatta kicsit azt a málé tekintetet, ami miatt egy világ röhögött rajta hetente.

Alicia Silverstone az Aerosmithnél

Alicia Silverstone az Aerosmith kedvence volt, hiszen három klipjükben is feltűnt, de a legemlékezetesebb a Cryin' elnyerte 1994-ben a legjobb klipnek járó díjat a MTV VMA-n.