Hajdú Péter műsorvezető-producer az étterme mellett egy delikát üzletet is működtet Törökbálinton, üzletvezetője javaslatára indult is a trafikpályázaton. Nem került be a helyi kiválasztottak közé, de azt mondja, most, hogy látja, miként vonják felelősségre a győzteseket, boldog, hogy kimaradt ebből.

Családi vállalkozásoknak, munkanélkülieknek, kismamáknak, gyed-ről visszatérő édesanyáknak és nagycsaládosoknak biztosít hosszú távú kereseti lehetőséget a trafiktörvény, legalábbis ez volt a mondás akkor, amikor kitalálták. Aztán nyilvánosságra hozták a győzteseket, akik között Gaál Noémi időjós és Palcsó Tamás exmegasztáros is feltűnt. És több ízben politika-közeli családok is. Hajdú Péter műsorvezető-producer egyik kategóriába sem tartozik, megélhetési problémái pedig távolról sincsenek, sőt, mégis pályázott a trafiküzemeltetési jogra. "Akkor tessék, csak nektek: mi nem kaptunk trafikot!" – írta Facebook-oldalára Hajdú csütörtökön, majd a kommentek között megjegyezte, senkit nem hibáztatnak, hogy ez így alakult. "Nyilván voltak a miénknél jobb pályázatok. Ennyi történt!"

Hajdú a Velvet kérdésére elmondta, törökbálinti éttermük mellett egy delikát üzletet is nyitottak nejével, Sarka Katával, és ha már jött egy ilyen pályázat, úgy gondolták, élnek vele. Érdekes módon a műsorvezető ennek ellenére azt mondja, nem tájékozódott előzetesen arról, milyen szándékkal és kik részére írták ki a pályázatot. "Az üzletvezetőnk javasolta, hogy pályázzuk meg, mert itt, Tükörhegyen csak egy delikát van, a miénk, így szerinte jó lenne, ha lehetne kapni itt kávét, cigarettát, töményitalt, lottót meg totót. Mondtam, hogy oké, persze, nem baj, ha nem csak alapvető élelmiszereket lehet itt kapni. Ő intézett mindent, de a mi nevünkön, Hajdú Péter és Sarka Kata nevén ment. Létrehoztunk erre a célra egy betéti társaságot, mert a meglévő kft-vel nem lehetett pályázni, csak egyéni vállalkozóként vagy bt-ként" – beszélt a technikai részletekről Hajdú Péter. Hozzátette, a döntést elfogadja, nincs ezen mit balhézni. "Az eredeti szándék fényében teljesen joggal nem nyertünk. Én nem ebből élek, nyilván sokkal szerencsésebb, hogy olyan ember kapta meg, akinek tényleg a megélhetéshez van erre szüksége" – magyarázta.

Most már jobb is így, hogy nem nyertek

Hajdú azt mondja, a Facebookra is csak azért írta ki, hogy nem nyerték meg a pályázatot, mert ellenpélda akart lenni, nem azért, mert nagyon fáj neki a döntés. "Mi is rengeteg pályázaton indultunk, sosem nyertünk még semmit, mégsem kiabáltam soha, hogy mutyiznak. Aztán persze az is lehet, hogy így van, de azért, mert valaki nem nyert, szerintem nem kellene így hozzáállni a dolgokhoz" – fejtette ki véleményét Hajdú a trafikbotrányról, aztán hozzáfűzte, az sem érdekli, ki a kormánypárti a győztesek közül, és az sem, hogy ki az ellenzéki.

Törökbálinton hatan nyertek a pályázaton (egy közülük két helyiséggel), Hajdúék, ugye, nem, de most már kifejezetten örül is annak, hogy így alakult. "Pont ezt mondtam tegnap este Katának. Ha megkaptuk volna, biztos, hogy velünk példálóztak volna a címlapokon, mint ahogy Mesterházy Attila példálózott Gaál Noémivel és Palcsó Tamással az Inforádióban. Így hát hálát adok az istennek, hogy nem kaptuk meg."