Kecskés Tibort, vagyis V-Tech Kefirt csütörtökön délután egy szlovák rendszámú, fehér Porsche Boxsterben látták a Damjanich utcában. Az énekes szerint egyszerű a megfejtés: szlovákiai a barátnője, és az övé az autó.

"Szlovákiai a barátnőm, övé az autó" – ennyit felelt Kecskés V-Tech Kefir Tibor, amikor arról kérdeztük, hogyan került egy szlovák rendszámú, fehér, nyitott tetejű Porsche Boxsterba csütörtök délután a Damjanich utcában. Így tehát az, hogy Kefir külföldi rendszámmal szeretné kikerülni a regisztrációs adót, mindössze rosszindulatú feltételezés, valóságtartalma a fenti nyilatkozat tekintetében nincs. A rendszámtörvényt mindenesetre tavaly nyáron enyhítették: újraértelmezték a belföldi üzembentartó fogalmát, és kiterjesztették a mentességi kört is. A szabályokról részletesen ide kattintva olvashat.

Update: Egyik olvasónk jelezte, hogy Kecskés a Facebookon sajátjaként hivatkozik az autóra. A Facebookra február nyolcadikán feltöltött fotó mellé azt írta: "Ma kihoztam a Gyönyörűmet :) És majdnem össze is törtem..." Telefonos megkeresésünkre V-Tech Kefir annyit fűzött hozzá: hét éve van együtt a barátnőjével, az már majdnem házasság, így hát ami a barátnőjéé, az tulajdonképpen az övé is, így szerinte nem csoda, ha így beszél az autóról.

Kecskés 2005 végén fűzte szorosabbra kapcsolatát a Szépség Határok Nélkül 2005-ös szlovákiai győztesével, Csaplár Erikával, akivel azóta is egy párt alkotnak. A dunaszerdahelyi lány akár az említett versenyen is nyerhette volna a Porschét, ám helyette akkor egy Volkswagen Polót kapott. Kecskés elmondása szerint a fehér, nyitott tetetjű Porsche Boxster, ugye, Csaplár tulajdonában van, amihez használtan akár hárommillió forintért is hozzájuthatott. Ha újonnan vette, akkor úgy tizenöt-tizennyolc millió forintjába kerülhetett, szakértett cikkünkhöz a Totalcar.

Több hazai celebet is láttak már külföldi rendszámú autóval mászkálni: az Update atyját, Schobert Norbertet 2009-ben örökítette meg a Blikk egyik olvasója egy német rendszámú S8-as Audiban. A lap megkeresésére Schobert akkor indulatosan reagált, de érdemben nem. Edvin Marton diszkó-hegedűs 2008 szeptemberében villantott egy Bissau-guineai rendszámú Nissan 350Z-t, ám akkor arra a kérdésre, hogy övé-e az autó, nem reagált, mondván ebből további kérdések következnének. Edvin Marton mindenesetre guneai állampolgár is, ám ez önmagában kevés a külföldi rendszám használatához.