Az ötödik helyet hozta el a barcelonai Fitnesz Európa Bajnokságról a huszonöt éves Varga Tímea, aki nemrég az Arnold Classic-on már a dobogóra is felállhatott. Akkor amatőr versenyzőként a második lett a mezőnyben. A Velvetnek beszélt a felkészüléséről, arról, hogyan lett fitnesz modell, és elmondta, hogyan bírja a barátja mindezt. Ne felejtse el megnézni a galériánkat se, ahol rengeteg szexis képet talál a hétköznapokban is fitnesszel foglalkozó lányról.

A barátja vitte először konditerembe a most már fitnesz edzőként dolgozó Varga Tímeát, akivel már hét éve együtt vannak. "Egyre jobban kezdett érdekelni, utána is olvastam, és beiratkoztam egy edzői tanfolyamra is. Aztán egy héten belül két edző is megkérdezte, hogy nem szeretném-e kipróbálni a versenyzést, mert szerintük megvannak hozzá az adottságaim. Azt gondoltam, ha ketten is kérdezik, akkor lehet benne valami. Elmentem egy versenyre, nagyon megtetszett ennek a hangulata, és akkor eldöntöttem, hogy meg is próbálok felkészülni egyre."

Szálkásabb fazont szeretne

A fitneszt nagyjából két éve kezdte, de természetesen nem volt előzmények nélküli, előtte tíz évig versenyszerűen ritmikus gimnasztikázott. Az első szezonjában még rendre a második helyet szerezte csak meg, aztán a második és most, a harmadik szezonjában már sorra nyeri a magyar versenyeket. Az első nemzetközi versenye ősszel volt, az európai Arnold Classic, ahol ötödik lett, ezután ment ki az amerikai versenyre, ahol az amatőr kategóriában a második helyet szerezte meg, most pedig jött az Európa Bajnokságon elért ötödik hely.

"A második hely után egy picit csalódott vagyok. Amikor fél évvel ezelőtt ötödik lettem Madridban, az hatalmas boldogságot jelentett" – válaszolta a Velvetnek, amikor arról kérdeztük, mennyire elégedett a helyezésével. "Mivel nagyon erős volt a mezőny, azért nagy szó, hogy bekerültem a hatos döntőbe, mégis valamivel többet vártam azért előtte." Ősszel egy kicsi szálkásabb fazonnal szeretne visszatérni, bár mint mondta, Amerikában az nem annyira trend. "Amin lehetne még javítani, mert genetikailag kicsi gyengébb pontom: a hasam" – magyarázta.

Hogy melyik verseny tetszett jobban neki? "Az eredmény miatt eleve kézen fekvő lenne az amerikait mondanom, de a hangulat is ott volt a legjobb. Rengeteg néző volt, mindenki nagyon lelkesen szurkolt, showszerű volt, és a szervezés is kiemelkedő volt." Mint megtudtuk, az amerikai versenyeken fontosabb a kisugárzás, kevésbé kell a modelleknek feszíteniük a színpadon. Ehhez képest Európában kicsivel merevebbek a szervezők, jobban ragaszkodnak a szabályokhoz. Mivel viszont a sportág elég Amerika-centrikus ezért európaiként elég nehéz kijutni oda.

Mindenkinek kihívás a szezon

Varga Tímea általában két hónappal a verseny előtt kezd el készülni. Napi két edzése van hetente ötször. "Reggel szoktam éhgyomorra egy kardiót csinálni, és délután jönnek a súlyzós edzések." A felkészülés legkeményebb része a diéta. "Edzeni szeretek, úgyhogy az nem kihívás, viszont enni is szeretek, a diéta tehát az." Csak halat, csirkét, tojásfehérjét, proteint turmixot, zabpelyhet, zöldségeket fogyaszt, és hozzá csak vizet iszik. A verseny előtt egy nappal aztán elkezdődik a folyadék megvonás is. "Csak kortyokat iszom, hogy szám ne száradjon ki teljesen."

A versenyszezon persze nem csak neki, hanem a barátjának is komoly kihívást jelent. "Ilyenkor felerősödnek a rossz tulajdonságok, hisztisebb és ingerlékenyebb vagyok, és persze mindig fáradt. Nem könnyű, de szerencsére a barátom nagyon jól bírja, úgyhogy jó páros vagyunk" - mondta nevetve. Nélküle, mint említette, nem biztos, hogy ilyen jól menne. "Mindenhova eljön velem, és mindenben támogat." A versenyzést Varga Tímea egyébként egy-két évig még biztosan csinálja, de – ahogy a Velvetnek elmondta –, nem a korától teszi függővé, hanem hogy meddig élvezi.