Ha nem tudta volna, az énekesnő rengeteget lógott az iskolából, kozmetikusnak tanult miközben pincérnősködött, lábai 1 milliárd dollárra vannak biztosítva, és még mindig tagadja, hogy bármilyen kapcsolata is lett volna Eminemmel. A Buzzfeed összegyűjtött pár megdöbbentő tényt Mariah Careyről, amiből 10+2 került át a mi válogatásunkba.

1. A középiskolában Mirage (délibáb) volt a beceneve

Méghozzá azért, mert Mariah Carey rendszeresen lógott az iskolából. Iskolai tanácsadóját nagyon aggasztotta Carey viselkedése, aki azt mondta, hogy gyakorlatlaig felesleges iskolába járnia, mert úgyis rocksztár lesz. "Nem hibáztatom őket, amiért arra próbáltak rávenni, hogy többet foglalkozzak az sikolával, mivel soha nem hallottak engem énekelni" – mondta később Mariah Carey.

2. Egy dalról kapta a nevét

Állítólag egy musicalben elhangzó dal, a They Call the Wind Mariah után kapta keresztnevét, mert anyja már születése előtt érezte lánya nagyszerűségét.

3. Mielőtt énekesnő lett volna, kozmetikusnak tanult

A középiskola után New yorkba költözött, ahol pincérnőként dolgozott és kozmetikusnak tanult. Természetesen mindeközben már dalokat is írt, ami a Glitter című, rettenetesen rossz, önéletrajzi ihletésű filmjéből is kiderül.

4. Öt oktávnyi hangterjedelemmel bír

Mariah Carey hangja az alttól a szopránig ível, ezért is képes azokat a jól ismert, delfinszerű hangokat kiadni magából, amellett, hogy sokszor nagyon mélyen énekli dalait.

5. Övé a történelem legnagyobb number one száma

Mariah Carey a Boyz II Men-nel közösen írt One Sweet Day című száma összesen tizenhat hétig vezette a Billboard 100-as listáját, így ez a történelem leghosszabb ideig első helyen álló dala.

6. Rajongóit báránykáknak hívja

Kicsit sem csodálkozunk azon, hogy az a nő, akinek az összes parfümjét pillangók díszítik, és valószínűleg mindnek cukorka illata van, a rajongóit báránykáknak hívja. Iletve nem csak a rajongóit, de a barátait és szeretteit is, mert szerinte azok úgy viselkednek, mint a bárányok, akik követik a vezetőjüket.

7. 2001-ben teljesen összeomlott

Mariah Carey fizikálisan és érzelmileg is teljesen összeomlott 2001-ben, és két hetet töltött el egy connecticuti elmegyógyintézetben – két hónappal azelőtt, hogy a Glitter című filmje megjelent volna. A teljes összeomlás oka állítólag a kimerültség volt. Ekkor készült az a videó is, amikor a kissé zavartan viselkedő Carey az MTV egyik műsorában picit vetkőzött is, majd azt mondta: "Ha az életedben nincs fagylalt, akkor néha egy kicsit megőrülsz"

8. Filmjének soundtrackje 2001 szeptember 11-én jelent meg

A filmje két héttel később jött ki, és rettenetes nézettségi adatokat produkált. Carey szerint szeptember tizenegyedike volt a lehető legrosszabb nap erre, és azt mondta, ha visszamehetne az időben, már nem ezt a dátumot tűzné ki.

9. Az övé Marilyn Monroe zongorája

1999-ben sikerült megvásárolnia a Christie's egyik aukcióján Monroe fehér zongoráját, amiért összesen 600 ezer dollárt – mai árfolyamon körülbelül 135 millió forintot – fizetett.

10. 1 milliárd dollárra biztosította lábait

Az énekesnő a Gillette 2006-os, "Egy Istennő lábai" kampányának arca volt, és ezek után kötött biztosítást lábaira. A kampány New York-i sajtótájékoztatójára egy majdnem öt méteres szobor is készült, ami az énekesnő lábairól mintáztak.

10+1. Eminemmel való kapcsolatának tagadása

Eminem egy korábbi számában azt állította, hogy viszonya volt Mariah Carey-vel és azt üzente az énekesnő férjének, Nick Cannonnak, hogy újra meg akarja kapni az asszonyát. Az énekesnő persze tagadta, hogy köze lett volna Eminemhez, ezért a vádat a maga módján bosszulta meg, és az Obsessed című számához készített klipjében Eminemnek öltözött.

10+2. Férjével a saját számaira szexel

Utoljára hagytuk kedvencünket, mégpedig azt, hogy Mariah Carey férje, Nick Cannon egy Howard Stern-nek adott rádióinterjúban beszélt arról, hogy Carey zenéire szoktak szexelni feleségével , és ha az asszony nincs otthon, Cannon ezekre a számokra maszturbál.