A vörös szőnyegre nem mehet fel akárki, de a fotósok megmutatják a pórnépnek, melyik művésznő növesztett randa bütyköket, kinek hullik a haja, és hol lett volna szükség alaposabb szőrtelenítésre.

A sztárok titkait legfeljebb a sztárok, illetve sminkeseik-fodrászaik tudják (a szeretteiken kívül), mert ők állnak hozzájuk a legközelebb. Mármint fizikailag. A vörösszőnyeges eseményeken – mint most a mindig vicces és villantós Cannes-i Filmfesztivál – a nagyvadakat mindig kordon mögött vonultatják fel, úgyhogy a fotósok kezében van a hatalom: megmutathatják őket egészen közelről; akár olyan részletekbe menően is, amit egyébként szívesen eltitkolnának. Julianne Moore például rettenetes lábfejeken jár, nem is értjük, miért mutogatja, és miért ilyen cipőben. Ilyen érdekességeket gyűjtöttünk össze alant.

De ez még nem minden: ha emlékeznek, az idei Golden Globe-díjátadón rengeteg civil jutott a vörös szőnyegen pózoló sztárokra, akik gyakran tönkretették a celebasszonyok gondosan megkomponált istennői pózait. Cannes-ban jobban odafigyeltek a szervezésre, de vicces bámészkodókból azért néhányat itt is láthat. Nézelődjön galériánkban, és válasszon egyet Lana Del Rey arckifejezéseiből.