Pénteken tartották a Szépségkirálynő válogatóját, amire kábé ezer lányt hívtak meg. Az indulók között természetesen találkoztunk ismerős arcokkal, akik nem először próbálkoznak szépségversenyen, és egy egykori Barátok közt szereplő lányával is, aki szerencsére meglehetősen lazán kezelte a dolgokat. Ha mellek és fenekek látványára vágyik, mindenképp nézze meg a galériánkat!

Közel ezren kerültek be ezúttal is a Szépségkirálynő válogatójára, úgyhogy a bikinis lányok teljesen megtöltöttek egy Eiffel téri szórakozóhelyet. A helyszínen még egy jelentkezési lapot kellett kitölteniük a versenyzőknek, ami a szokásos kérdések mellé felkerült minden idők legelcsépeltebb ismerkedős kérdése is, az, hogy milyen zenét szeret. Hosszú sorban állás és várakozás után lehetett aztán bejutni a többek között Berki Krisztiánból és Hajdú Péterből álló zsűri elé. Itt ez eddigi szokásoktól eltérően egy közös forduló után egyesével hívták be a lányokat, akiknek rögtön válaszolniuk is kellett néhány, időnként kellemetlen kérdésre.

Nem teljesen világos, hogy ennek mi értelme volt, mert egy beszélgetős kört egy sokkal szűkebb mezőnnyel amúgy is megcsináltak volna. Szerintünk mindössze annyi haszna volt, hogy Hajdú már most kedvére piszkálgathatta a versenyzőket. "Most valamiért a férjem érdeklődőbb, mint eddig bármikor" – mondta a Velvetnek nevetve Sarka Kata, aki nemrég a Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője lett. "Így azért könnyebb kiszűrni, hogy kiket küldünk tovább." Elmondása szerint volt olyan, akit tényleg azután húzott ki a továbbjutók közül, hogy megszólalt. A férje viccelődését pedig, mint említette, megszokta már.

Arra léptünk be, hogy egy lány arról beszélt, hogy korábban birkozótt, mire Hajdú rögtön lecsapta a ziccert, hogy az látszik is. Egy nőnek percekig kellett hallgatnia, hogy a műsorvezető utána fog nézni, hogy ki szúrhatott el valamit, hogy ő idekerült, ugyanis két évvel meghaladta a korhatárt, azaz huszonkilenc éves volt. Hajdúnak viszont sikerült egy viccel betalálnia az apaságra készülő Berki Krisztiánnál is. Kiderült, hogy az egyik lánynak tetoválás van az ujján, mire Hajdú megjegyezte, hogy ő is ismer ám olyan lányt, aki azt tetováltatta az egyik ujjára, hogy Krisztián. Ezzel persze Szabó Zsófira utalt, akivel Berki régebben kavart.

A kérdések alapján azt szűrtük le, hogy például tetoválással vagy piercinggel képtelenség továbbjutni. "Ezek nem kizáró okok, de vannak trendek, amikre figyelünk. Azt vettük észre, hogy nem trend a tetoválás, nem trend a tetovált szemöldök, ahogy nem trend az irreális színű haj sem, találkoztunk itt rózsaszín hajjal is. Ezek persze csak ízlésbeli dolgok, az aktfotózás viszont például ténylegesen kizáró ok" – magyarázta Sarka. Hogy mik lennének az idei trendek, nem lehet még tudni, mert mindenhol csak most indultak a versenyek. "Azt tudjuk, hogy Konkoly Ági tavaly a világ hatodik legszebb lánya lett, ő vékony, barna hajú magas lány, tavaly ez volt a trend."

A válogatón felbukkant a Barátok közt egykori színésze, a Berényi Andrást alakító R. Kárpáti Péter  lánya is. Kárpáti Rebeka a Velvetnek elmondta, hogy szülei maximálisan támogatják abban, aminek nem látják hátrányát. "Lehet, hogy furcsa, de én nem úgy jöttem, hogy ide, hogy meg akarom nyerni, nekem ez két napja, hasraütésszerűen jött" – mondta, hogy miért és hogyan vágott ebbe bele. A tizennyolc éves lány nem modellkedik, mert nem tartja elég magasnak magát hozzá, de szépségversenyen indult már, a legutóbbi Soltvadkert Szépe versenyt például meg is nyerte. Az alakját egyébként futással és kardiózással próbálja formában tartani.

Ismét összetalálkoztunk Kóczián Petrával is, aki legutóbb a Miss Australian Goldon indult. Mint kiderült, ő is csak nemrég kezdte a versenyzést, ez a harmadik szépségversenye. "Szerintem egész jó visszajelzéseket kaptam, itt is ki szerettem volna próbálni magam" – mondta. Kóczián most érettségizik, és utána óvónőként szeretne dolgozni. "Fiatal anyuka szeretnék lenni. Ameddig ez nem történik meg, addig szeretnék a szépségszakmában is dolgozni" – nyilatkozta. Egyelőre viszont egyedülálló. Beke Ágota is azért jelentkezett, hogy kipróbálja magát. Ennek ellenére, sokakkal ellentétben állítása szerint egyáltalán nem izgult.