Amber Heard nagyon szép, izgalmas, jó filmjei vannak, és még egy híres pasit is összeszedett. Talán nem mondunk nagyot azzal, hogy ő lesz az új Scarlett Johansson, de lehet akár Angelina Jolie is.

Jelenleg a világ nagyobb része vagy sehogy sem ismeri az Amber Heard nevet, vagy úgy, hogy az a fiatal csaj, akire Johnny Depp lecserélte Vanessa Paradis-t. Nagyon úgy néz ki, hogy ez szép lassan változni fog: a még mindig csak 27 éves Amber Heard dokumentáltan a világ egyik legjobb nője, ami mellett az esze, a stílusa, és az ízlése is megvan ahhoz, hogy ő legyen az új Scarlett Johansson. Ráadásul egy módosított Scarlett Johansson, hiszen több arca is van. De mitől ennyire egyértelmű, hogy Heard hamarosan a csapból is folyhat? Hát most jól elmondjuk.

Jó nő

Hát akkor kezdjük a legfontosabbal: Amber Heard könnyen válhat egy generáció szexszimbólumává. Remekül öltözködik, mindig tudja, hova kell nézni, és a galériából az is gyorsan kiderül, hogy még akkor is van benne valami magával ragadó, ha épp vásárolni megy. Sőt, még az esőkabát is jól áll neki. Ezt egyébként nem csak Johnny Depp és mi vettük észre, hanem a világ maradék része is: 2008-ban még csak a világ 97. legjobb nőjének szavazták meg, idén ebből egy tizedik hely lett. Magáról nem gondol túl sokat azért: „Még mindig úgy gondolok magamra, mint a lányra, akinek azt mondták, hogy fogyjon le. Nehéz ebből kijönni, de szerencsére nem aggódom a súlyom miatt. Mások aggódnak érte.”

Izgalmas

Heard Austinban született, és elvileg minden adott lett volna ahhoz, hogy egy teljesen átlagos, jól nevelt lány legyen belőle, hiszen katolikus iskolába járt. Valószínűleg itt jött rá, hogy ő valójában ateista, úgyhogy 17 évesen ott is hagyta a sulit, hogy először New York-ba menjen modellkedni, majd színészkarrier reményében Los Angelesbe tette át a székhelyét. A volt iskolája biztosan nem fogja kitenni a dicsőségfalára Heardöt, ugyanis bevallottan biszexuális. De nem ám a szokásos, buliban részegen nőkkel csókolózós vonalon: a Johnny Depp előtti egyetlen komoly kapcsolatát egy nővel folytatta, Tasya van Ree fotóművésszel 2008 és 2011 között. „Volt már jó kapcsolatom férfival, most pedig egy nővel van. A közös nevező az, hogy szeretek valakit” – nyilatkozta akkoriban. Annyira nem meglepő módon az egyházi oktatással sem elégedett. „Egy katolikus iskolában megtanítják, hogy öltözködj és viselkedj úgy, mint a többiek, ez pedig kihat az iskola utáni életedre is. Elmondják, hogy élj, miben higgy, és miben ne, és ez félelmetes.” Az iskola után a modellkedésben is óriásit csalódott: „Komolyan, ez egy szörnyű ipar. Szörnyű az ezt csodáló lányoknak, és azoknak is, akik áldozatul esnek ennek”– kritizálta meg jól a szépségipart Heard, aki szerint egyébként sem kell különösebben tehetségesnek lenni a modellszakmához, szemben ugyebár a színészettel.

Jó ízlése van

Az öltözködését és folyamatosan változó hajviseleteit már megdicsértük, de nagyon úgy tűnik, hogy a külsőségeken túl is képes különbséget tenni jó és szar között. Bevallottan nagy Orwell-rajongó, és a filmszerepeit is ügyesen választja meg. A korai tapogatózásoktól persze el lehet tekinteni, de amint volt lehetősége, elkezdett jó produkciókban szerepelni: a Zombieland minden bugyutasága ellenére is klasszikusnak számít a maga lövöldözős kliséivel, a Rumnaplót többek szerint is az ő alakítása mentette meg, hamarosan pedig Robert Rodriguez keze alatt tanulhatja meg a tökéletes picsás alakítást a Machete második részében. A nagyon drámai vonalra még várni kell, de sokatmondó adat, hogy az egyszerű akciófilmekből simán kiválasztja azokat, amiket fél év múlva nem a Film+ délutáni idősávjában tekinthetünk meg ismét.

Johnny Depp

Hát mi kéne még a hírnévhez, ha nem egy nagyon híres férfi? Ez is összejött, ugyanis Johnny Deppnek jelenleg minden lépésére milliók figyelnek. Heard a Rumnapló forgatásán ismerte meg a 49 éves Depp-pet. A kapcsolat az elején annyiból állt, hogy Depp nagyon rajongott fiatal kolléganőjéért, aztán hirtelen otthagyta Vanessa Paradist, tavaly május óta pedig elvileg folyamatosan együtt vannak. Az első hullámvölgyek után még úgy tűnt, csak a férfi gondolja komolyan ezt az egészet, de ha igazak a pletykák, mostanra már az esküvő is szóba került. Ez nagy szó, hiszen Depp Paradis-t sem vette el, pedig tőle gyerekei is vannak. Úgy tűnik, Heard tényleg beadta a derekát, bár szakmai teljesítményéről sokkal jobban szeret nyilatkozni, mint kapcsolatuk titkairól. „Azonnal magára vonja a figyelmet. Csodálatos és különleges ember, és minél közelebb kerülök hozzá, annál tovább javul a kép. Mindenki tiszteli és szereti, aki sokat elmond egy színészről. Olyan, mintha mindenkire és mindenre lenne ideje, és ezt nagyon jó látni" – rajongott egy sort a Daily Mailnek a színésznő, akinek jelenleg Angeline Jolie a példaképe.